Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Photoshop WebSite Tasarım Sorunu?

herro

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba Arkadaşlar Ben Nerde Yanlış Yaptığımı Ögrenmek istiyorum:sadsmile:
Sorum Şu;

Photoshop'ta tasarladığım web site şaplonlarını doman altında hostinglerde yayınladığımda resimler tektek ve yavaş açılıyor.
Buda tarım nekadar güzel olursa olsun gölge düşürüyor.
Açaba resimin çözünürlük ayarlarınımı yüksek alıyorum burada olması gereken gözünürlük nedir??
Yada ne yapmak gereklidir.

Cevap Verirseniz Sevinirim Şimdiden Teşekkürler.

BlueX

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.bluexdesign.com
web siteler için resimleri ctrl+shift+alt+s tuş kombinasyonu ile ( yada file-->save as for web seçeneği ile) resimlerininzi kaydetmeniz gerekiyor. sağ üstten resmin formatını seçip resmin kalite ayarlarını kendiniz seçiniz. önizleme penceresinin altında yeni ve eski boyut yazacak ve göreceksiniz ki boyutunuz gerçekten azalmış.
kolay gelsin

Ufuk Cebeci

🏆Pro Tasarımcı🏆
birinci önerim web tasarımın tamamını ps de yapmaman. ps de tasarımı yaptıktan sonra siteyi parçalayıp dreamweawer de gerekli düzenlemelerle tamamlayıp o şekilde yayına atmalısın ki sitenin tamamı image lardan oluşmasın, bu yavaş çalışması konusundaki en büyük yardımcın olacaktır. slice tool ile çalışmayı kestikden sonra sace for web penceresinden çalışmayı png24 olarak kaydedebilirsin,veya jpeg olarak kaydederken kaliteyi %80 e kadar düşürdüğünde resim kalitesinin gözle görülür oranda düşmediğini göreceksin. bunları yaptkdan sonra çalışmayı dw ye alarak gereksiz image ları silmelisin bunların yerine bg image veya arkaplan renkleri kullanmalısın. tabiki bu klasik tablolu tasarım için geçerli ki artık bu tarz tasarımlar kalmadı. anladığım kadaryla siz direk ps den kesip o şekilde yayınlıyorsunuz.. google dan tablosuz tasarım şeklinde araştırma yaprsan faydalı olacaktır.

herro

🌱Yeni Üye🌱
Cevablar için teşekkür edrim Evet ben fotoşopta yaptıgım tasarımın bittigini düşündügümde dilimlere ayırıyorum verekli bölümleri özellikle bölük dilimliyorum (menü,duyurubölümğ vss) yani sql tabanlı degişken olması gereken bölümleri dw de düzenliyrum ama resimler bölümlerden oluşuyor acarken sanki flash çalışması gibi açılıyor belkide ben bu olayı büyütüyorum ne kadar ugraşsam seninde dedigin gibi bg yani arka plan renkleri css kodrı kadar hızlılık saglayamayız sanırım fotoşopta bu kadar oluyor.
Buda aklıma gülü seven dikenine katlanır sözünü getiriyor :))
İlginize tekrar teşekkür iyi akşamlar

Ufuk Cebeci

🏆Pro Tasarımcı🏆
Cevablar için teşekkür edrim Evet ben fotoşopta yaptıgım tasarımın bittigini düşündügümde dilimlere ayırıyorum verekli bölümleri özellikle bölük dilimliyorum (menü,duyurubölümğ vss) yani sql tabanlı degişken olması gereken bölümleri dw de düzenliyrum ama resimler bölümlerden oluşuyor acarken sanki flash çalışması gibi açılıyor belkide ben bu olayı büyütüyorum ne kadar ugraşsam seninde dedigin gibi bg yani arka plan renkleri css kodrı kadar hızlılık saglayamayız sanırım fotoşopta bu kadar oluyor.
Buda aklıma gülü seven dikenine katlanır sözünü getiriyor :))
İlginize tekrar teşekkür iyi akşamlar

aslına bakarsanız buna gülü seven denilemez. çünkü gül güzel birşeydir ve dikene bu yuzden katlanılabilir:) ama bu çok da iyi birşey değil. en kısa zamanda html ve css konusunda daha fazla bilgi sahibi olmalısınız. ayrıca photoshop da parçaladığınız zaman yapmış olacağımız çalışma tablolardan oluşuıyor olacak bu yuzden de sitenin yayına atıldığında patlama olasılığı çok yüksek. mesela bir metni photoshopda yaptığınızdan daha uzun tutacaksanız sitede mutlaka patlayacaktr tablolu tasarımda. bu yuzden de dediğim gibi css i çok iyi oğrenmeniz ve tasarımlarınızda tabloyu değil div leri kullanmanız gerekecek.. başarılar

xpcd

🏅Acemi Tasarımcı🏅
web için çalışma yaprsanız en fazla 96 en az yok ben 72 kullanıyorum 96 dan fazla muhtemelen resimler büyük ve açmakta zaman alır resimleri 96 veya 72 yapın RBG olmasınadikkat edin farklı kaydederkende ben bu durmlarda genelde 10 değer veriyorum