Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Photoshopta Afiş Tasarımı

roratio

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar Merhaba,

70x100 cm boyutunda bir afiş tasarımı yapmam gerek. Afişte kullanacağım fotoğrafların etkileyici olması önemli. Bu nedenle photoshopta yapmayı tercih ettim. Fakat fotoğrafları bilgilendiren yazılar da önemli. Onları photoshopta yazsam baskıda sorun çıkacak. Yazıları illustratorda hazırlayıp photoshopa aktarsam ve afişi tamamen photoshopta hazırlasam, baskıya gönderdiğimde sorun yaşar mıyım?

Diğer bir sorum ise; 17 tane 50x70cm afişi tek parça haline dönüştüreceğim. Yani 70 x 850 cm boyutunda olacak. Tek parça halinde çalışabilir miyim? Hangi programda çalışabilirim. Photoshop ve illüstrator biliyorum. Fakat yine bu tasarımda yazılar kadar görseller de yer kaplayacak. Baskıda herhangi bir sorun yaşamamak için hangi yolları izlemem gerek. Yardımcı olursanız çok sevinirim.;)

artika.55

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
zemini photoshopta hazırla. illustratore zemin olarak çek yazıları eklesen olmaz mı?

roratio

🌱Yeni Üye🌱
Olur peki yazıları illüstratorda yazıp photoshop'a aktarsam ne olur? Herhangi bir bozulma olur mu? Baskıya gönderirken sorun çıkar mı? İkinci soruma da cevap verebilirseniz sevinirim:)

artika.55

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
photoshopta ki yazılar vektör mantığı içermediği için kalıpta net çıkmaz Yazıların köşeleri kırık kırık olur. Yazılar inceyse hele işten anlayan görür. ama photoshopta pdf yapasanız net çıkar.

artika.55

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
photoshopta pdf yaparsanız döküman ağır olur ama sorun çıkmaz. en güzeli resim kısmı photoshopta yazı kısmı illustrator, frehand, indesign da yapılırsa sorun yaşamazsınız vesselam

roratio

🌱Yeni Üye🌱
Teşekkürler. Anladığım kadarıyla photoshopta görselleri yapıp, illüstratordan vektörel yazıyı photoshop'a aktarsam pdf yapsam sorun yaşamam ama bilgisayar kasar. En mantıklısı görsel üzerinde photoshopta çalışıp, illüstrator'a aktarıp yazıları eklemek. Photoshopta hazırladığım kısmı illüstrator'a geçirirken jpeg 300 dpi olacak değil mi?

17 tane 50x70cm afişi tek parça haline dönüştüreceğim. Yani 70 x 850 cm boyutta birşeyi photoshopta rahatlıkla çalışabilir miyim. Yine aynı yöntemi deneyeceğim illüstratora aktarıp yazıları orada yazacağım.

Çalışmaları hazırlarken ekran görüntüsü ve baskıda çıkcak rengin aynı olup olmamasından nasıl emin olabilirim? Çok soru sordum kusura bakmayın ama yardıma ihtiyacım var:(

artika.55

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Matbaa baskısı olacak olan çalışmalar 300 dpi olmak zorunda ve istersen psd olarak ta çekebilirsin. En az 200 dpi olur ondan aşağısı bozulur.
Corel hariç programların alanı 5m civarındadır. yani 8.5 m yi açamazsınız.
Ekran görüntüsü rgb dir baskı cmyk olur. Yani ne yaparsan yap tutmaz.

artika.55

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
matbaada 50x70 afiş bastırılacaksa unutulmamalı ki 1.2cm makas payı gerekir. dolayısıyla zeminli işlerde sıfıra sıfır çalışmayın. 48.5x68.5 cm çalışırsanız sorun olmaz.

roratio

🌱Yeni Üye🌱
''Corel hariç programların alanı 5m civarındadır. yani 8.5 m yi açamazsınız.'' bilgisi çok iyi oldu yani photohopta 5m'ye kadar çalışabilirim. O zaman ona göre boyutta değişiklik yaparım. Bu 5m çalışma ne baskısı olacak? Dijital baskı, matbaa baskı vs? Tam bir bilgim yok bu konuda. Hangisi ile iyi sonuç alırım? Diğer 70x100 afişleri de beraberinde göndereceğim.

artika.55

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
bence yazıları konvertleyip pdf yapıp corele çekin derim

roratio

🌱Yeni Üye🌱
Corel kullanmıyorum photoshop ve illüstrator kullanıyorum. Anlamadım dediğinizi. Photoshopta görsel düzenlemeyi yapıp, illüstratorda yazıları ekleyeceğim. Convertleyip pdf yapıp baskıya göndereceğim. Bunu mu demek istediniz?

figen74

🌱Yeni Üye🌱
artika.55 aydınlatıcı yorumların öncelikle teşekkür ederim.Ben de işyerinin camına delikli folyoyla ile tasarım yapmaya çalışıyorum.photoshopu iyi kullanıyorum.profesyonel değlim ama çok hevesliyim.ındesing de biraz biliyorum.Yazılacak yazılar konusunda uyarmışsınız photoshopta kaliteli çıkmaz diye.Tasarladığımı ındesıgn e aktarıp,yazıları orda yazıp ındesıgn formatında mı kaydedeceğim.Yoksa pdf mi?
Şimdiden teşekkür ederim :)