Bir yoldur; uygulamak uygulamamak size kalmış.... Ağız burun eğmeye değmez yani. Şahsım adına abuk sabuk yorumlara kızıyorum, belirteyim. Gerçekten öğrenmek isteyenlerin şevkini kırmaya kimsenin hakkı yok. Umut ediyorum, daha dikkatli olursunuz. Ya da olmazsınız siz bilirsiniz. Arada kurallara da göz atın; flood yapıyorsunuz. Bu arada ricam iki fotoğrafı alın. Sadece iki layerda çalışma hakkınız var(BACKGROUND DAHİL); örnekte anlatılan şerit yerine bir fotoğraf koyun. Aynı şekilde şeffaflaşsın. Hatta hayrına fotoğraflar buyrun;
şeffaf gradient mecbur çöpe gitti... iki yolunuz var kullanılması muhtemel, ya mask ya da silgi... buyrun deneyin sizce hangisi daha kaliteli, hangisi daha kısa. Hangisinde renklerin şeffalığın yavaş yavaş belirmesi esnasında oluşan sınır daha az yok. Hangisi daha rahatsa onu kullanın sonra. Buradaki bilgi bir dayatma değil, öğrenmeseniz de, sorun olmaz, keskin zekanızla herşeyin üstesinden gelebilirsiniz eminim.Bir not: YENİ ÖĞRENENLER AKLINIZIN KARIŞMASINDAN KORKMAYIN. BEN SADECE 6-7 SAATLİK DERS SONUNDA BU BİLGİYLE TANIŞTIM. ÖĞRENMEK BENİM İNİSAYİTİFİMDEDİR DEYİP GÜVENİN KENDİNİZE. KİMSE EINSTEIN DEĞİL; BEN DE... AMA ÇALIŞMAYINCA, DENEMEYİNCE OLMUYOR.
Bir de başka tavsiye sakın tek layerda iş yapmayı marifet sanmayın. Çalışmanızda değişiklik yapmanız gerekir; sonra taşlara vurursunuz başınızı an gelir. Her işlemi ayrı bir layerda gerçekleştirin. Fotoğrafları silgiyle silmek de, başınızı sonradan taşlara vurma sebebi olabilir. Çalışmanızı yaparsınız, başka bir yere gider bir şekilde. Fotoğrafların yedekleri yoktur, değişikliğin önü kapanabilir.tabii bunlar dayatma değil, siz bilirsiniz. İyi çalışmalr, ben teşekkür ederim.