Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

photoshopta pastel renkler

mg87

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.minikayaklar.com
bu programda şu pastel renkleri nasıl oluşturuyorsunuz acaba? Özellikle "ilüstrasyon" başlıklı konuda çok sık rastladığım ama bir türlü beceremediğim yöntemi açıklar mısınız? Bu konu başlığında biraz gezindim fakat bulamadım, eğer vardıysa lütfen kusuruma bakmayın, bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Saygılarımla...

Son düzenleme:

Benzer konular

Dorukhan

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.oxfam.org
Anlayabildiim kadarıyla cevapa yaziyim.Simdi ps'de calisirken RGB,CMYK bi de lab color vardır.CMYK aralarında en kısıtlı olanıdır.Eğer RGB ya da Lab Color renk aralığıyla çalışıyorsan ve CMYK çıkış alacaksan bütün emeklerin boşa gider cünkü ekranda gördügün hiçbir renk baskıda cıkmaz.

Photoshop’ta Image > Mode menüsünden renkleri görebilirsiniz. Burada ayrıca Duotone, Grayscale gibi diğer alternatiflerde var ek olarak.

Neyse cok uzattım sanırım:S

dmr3d

🌱Yeni Üye🌱
En az renk sayısı rgb'de var diye hatırlıyorum sanki. :D yanılıyorda olabilirim. ama arkadaşın sorduğu sorunun cevabı biraz daha farklı sanırım. biraz daha açarsa daha iyi anlaşılır bence. ama anladığım kadarıyla vektörel bir çalışma yapmak istiyor o zaman photshop yerine corel draw ya da freehand kullanabilir ya illustrator gibi vektörel tabanlı programlarda olabilir.

mg87

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.minikayaklar.com
En az renk sayısı rgb'de var diye hatırlıyorum sanki. :D yanılıyorda olabilirim. ama arkadaşın sorduğu sorunun cevabı biraz daha farklı sanırım. biraz daha açarsa daha iyi anlaşılır bence. ama anladığım kadarıyla vektörel bir çalışma yapmak istiyor o zaman photshop yerine corel draw ya da freehand kullanabilir ya illustrator gibi vektörel tabanlı programlarda olabilir.

Söylemeye çalıştığım şeyi tam olarak anlatamamış olabilirim ama aklımda kalan bir örneği vereyim. Bir tane arkadaşımız, rihanna'yı ilüstratize etmiş. Ordaki durum, bana pastel renkleri hatırlattığı için öyle bir yazı yazdım. O renkleri nasıl elde edebileceğimi sormuştum. Bir de şu vektörel tabanlı programlar derken tam olarak neyi kastettiğinizi sorabilir miyim acaba? (Çok cahilce olmamıştır umarım :angel:)

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
Söylemeye çalıştığım şeyi tam olarak anlatamamış olabilirim ama aklımda kalan bir örneği vereyim. Bir tane arkadaşımız, rihanna'yı ilüstratize etmiş. Ordaki durum, bana pastel renkleri hatırlattığı için öyle bir yazı yazdım. O renkleri nasıl elde edebileceğimi sormuştum. Bir de şu vektörel tabanlı programlar derken tam olarak neyi kastettiğinizi sorabilir miyim acaba? (Çok cahilce olmamıştır umarım :angel:)

Bilginur çalışma söz konusu sanıyorum.....

Her program içersinde Color Book var, yani program içersinde hazır renk paleti... Adobe programlarda: Swatches peleti açtığınız zaman (View - Swatches) üzerine sağ da küçük üçgen simgesi üzerine tıklamalısınız; Çıkan menüde istediğiniz Pantone renk paleti çağırabilirsiniz....

Vektörel tabanlı programlar ilgili: benin düşüncem eğer siz illustrasyon yapıyorsunuz en mantıklı Vektörel tabanlı program kullanmak... çünkü çizim yaptığınız zaman Photoshop programda gibi pixel görüntü olmaz... daha sonra vektörel tabanlı programda tasarım yaptığını zaman 7 * 7 metre kadar büyütebilirsiniz, baskıda her hangi sorun olmaz...

ama tabi Photoshop programda çizim yapabilirsiniz...

mesela ben e - kart yaptığım illustrasyon çizimler için Photoshop kullanıyorum... ama, mesela üzüm, ikon, meyve, çikolata gibi çizimler ben illustrator kullanmayi terc ediyorum...

bilgilknur

🏆Pro Tasarımcı🏆
Hımm evet bana ait olan çalışmayı örnek olarak vermişsiniz.Öncelikle renkler tek başlarına kullanıldığında bahsettiğiniz etkiyi veremeyebilirler.Örneğin çizimde yüz de kullandığım rengi ele alırsak,Kahve rengi ile tüm yüzü boyadığınızda düzgün bir görüntü elde edemezsiniz,fakat ışık ve gölgeleme ekleyerek(dodge-burn)istediğiniz etki oluşmaya başlar.Kısacası renk üzerinde biraz oynama yapmanız gerek.
Vektörel konusunda da Kasta gerekli açıklamayı yapmış,photoshop programını daha iyi bildiğim için çizimlerimi orada yapıyorum ama aslında doğru olan vektörel bir program kullanmaktır,çiziminizi vektörel programlarda ne kadar büyük yada ne kadar küçük kullanırsanız kullanın görüntü kalitesi bozulmaz.Fakat photoshopta çizimi gereğinden fazla büyüttüğünüzde pixeller oluşmaya başlar bu da çizim yapmanızı zorlaştırır.İnşallah faydası dokunmuştur yazdıklarımın.Kolay gelsin.

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
Hımm evet bana ait olan çalışmayı örnek olarak vermişsiniz.Öncelikle renkler tek başlarına kullanıldığında bahsettiğiniz etkiyi veremeyebilirler.Örneğin çizimde yüz de kullandığım rengi ele alırsak,Kahve rengi ile tüm yüzü boyadığınızda düzgün bir görüntü elde edemezsiniz,fakat ışık ve gölgeleme ekleyerek(dodge-burn)istediğiniz etki oluşmaya başlar.Kısacası renk üzerinde biraz oynama yapmanız gerek.
Vektörel konusunda da Kasta gerekli açıklamayı yapmış,photoshop programını daha iyi bildiğim için çizimlerimi orada yapıyorum ama aslında doğru olan vektörel bir program kullanmaktır,çiziminizi vektörel programlarda ne kadar büyük yada ne kadar küçük kullanırsanız kullanın görüntü kalitesi bozulmaz.Fakat photoshopta çizimi gereğinden fazla büyüttüğünüzde pixeller oluşmaya başlar bu da çizim yapmanızı zorlaştırır.İnşallah faydası dokunmuştur yazdıklarımın.Kolay gelsin.

:) emeğinize sağılık...

ama Photoshop programda çizim yaptığınız zaman en mantikli büyük ebatlar üzerine çalışmak.. yani ne demek bu: yeni dokuman açtığım zaman 1000*1000 px 300 DPİ ölçü tutuyorum, çünkü böylece 1 px üzerine bile net çizim yapabilirim...

bilgilknur

🏆Pro Tasarımcı🏆
Ben 3000*3000 px ebatlarında çalışıyorum çoğu zaman:) Ama başa çıkmak çok zor oluyor doğrusu.

mg87

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.minikayaklar.com
cevaplarınız ve önerileriniz için teşkkür ederim, ama sayfa konusunda genelde ödevlerle uğraştığım için A4 boyutunda çalışmak zorunda kalıyorum. Sanırım kalitenin düşmesinin bir sebebi de bu değil mi, doğru mu anladım? Yani pixelleri ne kadar yüksek tutarsam o kadar iyi mi sonuç alırım?

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
cevaplarınız ve önerileriniz için teşkkür ederim, ama sayfa konusunda genelde ödevlerle uğraştığım için A4 boyutunda çalışmak zorunda kalıyorum. Sanırım kalitenin düşmesinin bir sebebi de bu değil mi, doğru mu anladım? Yani pixelleri ne kadar yüksek tutarsam o kadar iyi mi sonuç alırım?

pixel ne kadar yüksek olursa o kadar rahat çalışabilirsiniz....

bilginur ile gösterdiğimiz rakamlar serbest çalışmalar için, detaylar daha iyi förebilmek için... tabi ki sizde bu ölçüler ile çalışabilirsiniz ama daha sonra Convas size ve İmag size ayarlarda küçültebilirsiniz... eğer ödeviniz A4 çalışmalısınız A4 çalışın, aklınız karışmasın...