Söylemeye çalıştığım şeyi tam olarak anlatamamış olabilirim ama aklımda kalan bir örneği vereyim. Bir tane arkadaşımız, rihanna'yı ilüstratize etmiş. Ordaki durum, bana pastel renkleri hatırlattığı için öyle bir yazı yazdım. O renkleri nasıl elde edebileceğimi sormuştum. Bir de şu vektörel tabanlı programlar derken tam olarak neyi kastettiğinizi sorabilir miyim acaba? (Çok cahilce olmamıştır umarım :angel
Bilginur çalışma söz konusu sanıyorum.....
Her program içersinde Color Book var, yani program içersinde hazır renk paleti... Adobe programlarda: Swatches peleti açtığınız zaman (View - Swatches) üzerine sağ da küçük üçgen simgesi üzerine tıklamalısınız; Çıkan menüde istediğiniz Pantone renk paleti çağırabilirsiniz....
Vektörel tabanlı programlar ilgili: benin düşüncem eğer siz illustrasyon yapıyorsunuz en mantıklı Vektörel tabanlı program kullanmak... çünkü çizim yaptığınız zaman Photoshop programda gibi pixel görüntü olmaz... daha sonra vektörel tabanlı programda tasarım yaptığını zaman 7 * 7 metre kadar büyütebilirsiniz, baskıda her hangi sorun olmaz...
ama tabi Photoshop programda çizim yapabilirsiniz...
mesela ben e - kart yaptığım illustrasyon çizimler için Photoshop kullanıyorum... ama, mesela üzüm, ikon, meyve, çikolata gibi çizimler ben illustrator kullanmayi terc ediyorum...