Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Photoshoptan Corele Çizim Aktarma Saatlerce Çizime SON

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

grafiozo

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Photoshop u açıyor ve çizim yapmak istediğimiz resmi çağırıyoruz.
1.jpg

Sonra Layerdan dosya kilidini çift tıklayarak açıyoruz.
2.jpg

Magic Wand Tools'u seçip çizim olarak istediğimiz yerleri tıklamaya başlıyoruz.
3.jpg

Sonra Paths bölümüne gelip özelliklerine yani küçük play düğmesine basıyoruz ve çıkan pencerede 'Make work path'e tıklıyoruz.
4.jpg

Karşımıza Work Path'in penceresi çıkacak burda Tolerans değeri isteyecek bu çizimlerin kenar yumuşaklık değeridir.
5.jpg

Bence ellemeyin. Bu pencerede okey diyoruz. Şimdiye kadar Magic Wand Tool ( Seçme sihirbazı ) ile resim üstünde seçtiğimiz seçimi çizime çevirdik peki bunu nasıl corele aktarırız. Şimdi işte can alıcı nokta :

6.jpg

Photoshop'ta File -> Export -> Paths Illustrator 'e tıklıyoruz. Karşımıza bir pencere çıkacak burda dosyanıza bir isim verin ve dosya türünü (AI) olarak seçin ve kayıt edin.
7.jpg

Photosopla işimiz bu kadar. Corel Draw'ımızı açıyoruz. Ve boş bir döküman açıyoruz ve
8.jpg

File -> Import ile photoshopta kayıt ettiğimiz dosyayı buraya çağırıyoruz. Ve sayfamıza yapıştırıyoruz. Şimdi burda çok ilginç bir olay karşınıza seçimli bir şey geliyor ama bomboş bir şey sakın üzülmeyin.
9.jpg
Yapmanız gereken renklerde siyah veya başka bir rengin üzerine gelip sol tuşa basmak. Bomboş gelmesinin sebebi Photoshop'ta Stroke vermeyişimizdir. Çizimimiz Corele geldi. Bazı çizimlerde çizimlerin içinde çizimler olabilir bunlar buraya ilk getirdiğiniz zaman gözükmez. Lamelif'in üstündeki ötrenin içi boş olması lazım normaldePeki ne yapacaz çok basit bir Corel çizim hamlesi. Şeklimizi seçiyoruz farkettiseniz seçim Group lu Ungroup All diyoruz ve seçimin üstünde iken sağ tuşa basıp Combine diyoruz
10.jpg

Yani seçimdeki tüm çizimleri seçip birleştir diyoruz bunu dedikten sonra Lamelif 'in üstündeki ötrenin içinin boşaldığını göreceksiniz. Evet işte bu kadar. Artık istediğinizi yapın. Ben biraz uzun anlattım ama bir kere deneyin ne kadar basit olduğunu göreceksiniz yoksa siz hala ben saatlerce çizerem mi diyorsunuz ???

Kendi geliştirdiğim bir yöntemdir normalde herkes saklıyor bu bilgileri bence saçma. Herkes bildiğini paylaşmalı bence.

Bu arada bu çizimde yazan : Muhammedun Rasulullah " Muhammed, Allah'ın Rasülüdür."

Son düzenleme:

Benzer konular

N/A1

🏆Pro Tasarımcı🏆
teşekkürler güzel bir anlatım. Seçimleri vektörel olarak diğer vektör programlarına atabilmek Photoshop'un güzel özelliklerinden birisi...

graphblues

♾️Grafik Gurusu♾️
harike yaa bunu için çok uğraşmıştım sonunda bize anlattığını rahatladım uğraştığım buydu....Paylaşım çok teşekkür ederim

MehmetGrafiQ

🏅Acemi Tasarımcı🏅
kusura bakmayın ama bunu yeni baslayan grafikerler bile biliyor photoshoop 3 den beri bilinen ve uygulanan bir yöntemdir zaten. Eskiden dekupeli işlerin sağlıklı çıkması için fh de bu yöntem kullanılarak montaj yapılırdı. :)

sdtr

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaş bilmeyenler için yapmış

kara kule

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
arkadaşlar bi konuyu atlamayalım. bu işlem sadece yüksek çözünürlüklü resimlerde olumlu sonuç verir. ufak resimlerde yine çizmek zorunda kalabilirsiniz.

bir ekleme daha yapacak olursam corelde "trace bitmap" işlemi de aynı şeyi yapabiliyor.
(tabii yine yüksek çözünürlüklü resimlerde)

N/A1

🏆Pro Tasarımcı🏆
kusura bakmayın ama bunu yeni baslayan grafikerler bile biliyor photoshoop 3 den beri bilinen ve uygulanan bir yöntemdir zaten. Eskiden dekupeli işlerin sağlıklı çıkması için fh de bu yöntem kullanılarak montaj yapılırdı. :)

Sonuçta bilmeyen arkadaşlarımız da olabilir. Arkadaşımızın emeğine saygı göstermenizi rica ediyorum...

arkadaşlar bi konuyu atlamayalım. bu işlem sadece yüksek çözünürlüklü resimlerde olumlu sonuç verir. ufak resimlerde yine çizmek zorunda kalabilirsiniz.

bir ekleme daha yapacak olursam corelde "trace bitmap" işlemi de aynı şeyi yapabiliyor.
(tabii yine yüksek çözünürlüklü resimlerde)

Resim düşük çözünürlükte de olsa seçim araçları ile seçip, o seçimi bir Path e dönüştürüpte atabiliriz. Arkadaşımızın anlattığı yöntem diğer vekrörel progrmlardaki trace işleminden farklıdır ve daha iyi sonuç verir.

grafiozo

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Sadece gülüyorum, bu siteye sırf grafikerlerin girdiğini sanmıyorum. Bu konularda bilgi edinmek için girenlerin sayısını bu arkadaşımız kafasında canladıramıyor galiba. Gereksiz bir ders olsaydı site yönetimi uyarırdı. Sorry, yani!!!

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Sadece gülüyorum, bu siteye sırf grafikerlerin girdiğini sanmıyorum. Bu konularda bilgi edinmek için girenlerin sayısını bu arkadaşımız kafasında canladıramıyor galiba. Gereksiz bir ders olsaydı site yönetimi uyarırdı. Sorry, yani!!!

Yaptığınız çok güzel bir şey. Tebrik ederim.

freef83

🌱Yeni Üye🌱
Çok teşekkürler anlatım için biz eskileri bilmiyoruz...Gençlik işte :)

N/A5

🌟Usta Tasarımcı🌟
Vallaha Güzel Paylaşım Bilmeyenler İçin Çok AÇıklayıcı Olmus ELLERİNE SAĞLIK

designed by ofa

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Ellerinizie sağlık grafiozo gerçekten yararlı bir bilgi. Tasarımcı arkadaşlara ço yardımcı olacaktır...

grafiozo

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bana bu konuda destek çıkan arkadaşlarıma teşşekür ederim. Kendimizi burda kanıtlamaya değil bir şeyler öğretmeye ve öğrenmeye çalışıyoruz. Art bir niyetimiz olsaydı zaten bu konuları açıklamazdık.

sensei01

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
corelde 5-10 kat büyütünce magic wand ın kenarlarda bıraktığı pixellerinde 5-10 kat büyüyeceğini unutmamak gerekir.Pen tool daha iidir ki onu yapana kadar vec bi prog. çizersin
1 cm lik pixeller tasarımda kabul edilemez arızalardır

Dark

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
güzel bir anlatım teşekkürler

hly

🌱Yeni Üye🌱
tşk. ederim ben bunu bilmiyordum saatlerce çizmekten kurtuldum... :)

breezeswind

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
bilgi aşu dünyada en değerli şey.

bildiklerini paylaşan insanlara herzaman saygım sonsuz. bilgi en değerli şey.
bazen bildiklerimizi önemsemeyiz. sanki herkes bizim bildiklerimizi biliyormuş gii gelir. ama herkes herzaman herşeyi bilemeyebilir.
ne zamandır uğraştığım ;ama bir türlü açamadığım dosyayı bu şekilde corel'de açabildim. bazen insan bilse de aklına gelemeyebiliyor. benim de başıma geldi. dosyayı corel açarken sorun yaşıyordu. dosya 8mb.olduğundan mı ne, ama bu ders sayesinde ben o dosyadan istediğim bölümü corele sorunsuz aktarabildim.
dersi anlatan arkadaşıma sonsuz teşekkürlerimi bir borç bilirim.
lütfen emeğe saygı,ders anlatmak ayrı bir emek istiyor. otuup her kareyi tek tek resimlemek ,yüklemek,bunlar bazılarımız için ciddi zaman kaybı. bakınız nasılda ayrıntılı bir anlatım yapmı arkadaşımız bence bilen bilemyen herkes adına teşekkür etmek gerek.
teşekkürler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...