AkşamaDoğru
🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhaba arkadaşlar
https://www.grafikerler.net/photoshop-indesign-gecis-t47040.html
Bu konuda Photoshop'tan İndesign'e nasıl döküman aktaracağımı sormuştum.Şimdiki sorunum ise şöyle:
Elimde Photoshop'ta hazırlanmış dergi sayfaları var hepsi birçok katman içerisinde fotoğraf+metin olarak içerik barındırıyor.
Daha önceki dergi sayımızda yazılarda oluşan kırılmalar dolayısıyla sayfaları İndesign üzerinde tekrar oluşturmam gerekmekte.
Nasıl bir yol izlemeliyim sizce? Photoshop dökümanlarını metinden arındırıp sadece grafiksel döküman üzerine metinleri tekrardan mı yerleştirmeliyim?
[Ekleme : Bu yöntem ile dökümanı matbaaya .indd dosyası olarak mı vereceğiz.]
[Çok özür dileyerek son bir ekleme daha : Normalde psd dosyalarının çok büyük boyutlarda olduğunu gördüm 50-80MB arası,indesign üzerinde işlendikten sonra 1MB'ye kadar düşüyor bunun sebebi nedir?
Normal olarak mevcut PSD dosyası üzerinden mi işlem yapılıyor?]
Bu konuda gayet cahilim kusura bakmayın şimdiden çok teşekkür ederim.
Tüm arkadaşlara iyi çalışmalar...
Yardımcı olabilecek yok mu acaba?
https://www.grafikerler.net/photoshop-indesign-gecis-t47040.html
Bu konuda Photoshop'tan İndesign'e nasıl döküman aktaracağımı sormuştum.Şimdiki sorunum ise şöyle:
Elimde Photoshop'ta hazırlanmış dergi sayfaları var hepsi birçok katman içerisinde fotoğraf+metin olarak içerik barındırıyor.
Daha önceki dergi sayımızda yazılarda oluşan kırılmalar dolayısıyla sayfaları İndesign üzerinde tekrar oluşturmam gerekmekte.
Nasıl bir yol izlemeliyim sizce? Photoshop dökümanlarını metinden arındırıp sadece grafiksel döküman üzerine metinleri tekrardan mı yerleştirmeliyim?
[Ekleme : Bu yöntem ile dökümanı matbaaya .indd dosyası olarak mı vereceğiz.]
[Çok özür dileyerek son bir ekleme daha : Normalde psd dosyalarının çok büyük boyutlarda olduğunu gördüm 50-80MB arası,indesign üzerinde işlendikten sonra 1MB'ye kadar düşüyor bunun sebebi nedir?
Normal olarak mevcut PSD dosyası üzerinden mi işlem yapılıyor?]
Bu konuda gayet cahilim kusura bakmayın şimdiden çok teşekkür ederim.
Tüm arkadaşlara iyi çalışmalar...
Yardımcı olabilecek yok mu acaba?