Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Photoshop'tan İndesign'e dönüşüm?

AkşamaDoğru

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhaba arkadaşlar
https://www.grafikerler.net/photoshop-indesign-gecis-t47040.html
Bu konuda Photoshop'tan İndesign'e nasıl döküman aktaracağımı sormuştum.Şimdiki sorunum ise şöyle:
Elimde Photoshop'ta hazırlanmış dergi sayfaları var hepsi birçok katman içerisinde fotoğraf+metin olarak içerik barındırıyor.
Daha önceki dergi sayımızda yazılarda oluşan kırılmalar dolayısıyla sayfaları İndesign üzerinde tekrar oluşturmam gerekmekte.
Nasıl bir yol izlemeliyim sizce? Photoshop dökümanlarını metinden arındırıp sadece grafiksel döküman üzerine metinleri tekrardan mı yerleştirmeliyim?
[Ekleme : Bu yöntem ile dökümanı matbaaya .indd dosyası olarak mı vereceğiz.]
[Çok özür dileyerek son bir ekleme daha : Normalde psd dosyalarının çok büyük boyutlarda olduğunu gördüm 50-80MB arası,indesign üzerinde işlendikten sonra 1MB'ye kadar düşüyor bunun sebebi nedir?
Normal olarak mevcut PSD dosyası üzerinden mi işlem yapılıyor?]
Bu konuda gayet cahilim kusura bakmayın şimdiden çok teşekkür ederim.
Tüm arkadaşlara iyi çalışmalar...

Yardımcı olabilecek yok mu acaba?

Benzer konular

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
Photoshop'dan indesing e rahatlıkla dökümanını aktarabilirsin.
Ancak aktardığın döküman sadece tek resim olacağından üzerinde değişiklik yapamazsın
yapacağın şeyler şunlar.
Eğer Layerleri birleştirilmemişse sadece istediğin layeri seçebilirsin. yada path varsa onları seçebilirsin.
Dökümanını PDF ye çevirip yollayabilirsin matbaaya
döküman olarak yollamanın sakıncaları
İndesing'in çalışma sistemi çok farklı Quark mantığında çalışıyor. tek dosya olarak değilde..
Fontlar, resimler ve istenilen diğer özellikler ile birlikte yollarsan ancak kullanılabilir..
80-90 MBlık dosya neden 1 MB a düşüyor sorusunun cevabı ise
Dediğim gibi quark mantığı ile çalıştığı için resimleri sadece linkliyor ve işi basarken o resmi senden soruyor.. Doğru linki göstermezsen kırık (sadece görüntü) baskı elde edersin..
Yani dökümanın içeriği sadece resim ve yazı alanları ve yazılardan oluşuyor.. Resimlerin asılları(kaynakları) mutlaka olmalıdır..

kingy

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Ben araya bir soruyla giriyorum ama umarım konuyu takip ediyorsunuzdur.Şimdiye kadar çok sayfalı işleri (nadiren yaptığımızdan) formalarına ayırarak corel vs. yazılımlarla hallettik.Bu aralar ise olması gerektiği üzere In Design öğreniyorum ve artık hazır olunca bir aysonra elimden geçmesi muhtemel bir dergiyi In Design ile bitirmeyi düşünüyorum.
Resimlere link verdiğini daha önce farketmiştim ama bunun son kayıttan önce imajlarda edit olursa direkt dökümanda da değişmesi için bir kolaylık olmakla kalıp, kayıt veya export(pdf) durumunda resimlerin embed edildiğini ve hiçbir sorun çıkmayacığını düşünmüştüm.
Yukarıdaki satırlar biraz kafamı karıştırdı.In Design ile bir işi baskıya hazırlarken kullandığımız bütün görselleri isimleriyle saklayıp çalışm a ile birlikte klasöre kaydedip yolluyor muyuz?
PDF 'ye exportlarsak dökümandaki resimler bahsi geçen "sayfadaki görüntü" kalitesinde mi kalıyor orijinal kalitesiyle mi gömülüyor?
Teşekkürler..

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
Ben araya bir soruyla giriyorum ama umarım konuyu takip ediyorsunuzdur.Şimdiye kadar çok sayfalı işleri (nadiren yaptığımızdan) formalarına ayırarak corel vs. yazılımlarla hallettik.Bu aralar ise olması gerektiği üzere In Design öğreniyorum ve artık hazır olunca bir aysonra elimden geçmesi muhtemel bir dergiyi In Design ile bitirmeyi düşünüyorum.
Resimlere link verdiğini daha önce farketmiştim ama bunun son kayıttan önce imajlarda edit olursa direkt dökümanda da değişmesi için bir kolaylık olmakla kalıp, kayıt veya export(pdf) durumunda resimlerin embed edildiğini ve hiçbir sorun çıkmayacığını düşünmüştüm.
Yukarıdaki satırlar biraz kafamı karıştırdı.In Design ile bir işi baskıya hazırlarken kullandığımız bütün görselleri isimleriyle saklayıp çalışm a ile birlikte klasöre kaydedip yolluyor muyuz?
PDF 'ye exportlarsak dökümandaki resimler bahsi geçen "sayfadaki görüntü" kalitesinde mi kalıyor orijinal kalitesiyle mi gömülüyor?
Teşekkürler..

Quark biliyorsanız..
Mantık aynı..
Quark da "Collect for output" yapıyorsun
İndesign'de "Package" yapıyorsun..
Resimleri linklerinin yer değiştirmemesi gerek sadece.
Ayrıca PS'de yaptığın her değişikliği İndesign dökümanını açtığın anda sana soruyor.. Modify veya missign olarak..
Export'a gelince bence buna gerek yok
Adobe PDF yazıcısı ile direk PDF yap olay bitsin..
PDF herşeye dönüşebilir..