Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

PSD dosyasını export etme ?

PrtSc SysRq

🌱Yeni Üye🌱
Şimdiden edeceğiniz yardımlar için teşekkür ederim.
Photoshop'da hazırlanmış elimde bir template var. Ve onu kendime uyarlıyorum. Fakat save for web dediğimde template içindeki text layerlarda image olarak kaydediliyor. yani web sayfasında hiç bir şekilde metin yok. Ama içindeki template'in web sayfası örneğinde text ler metin durumunda yani image değiller. Bende save for web dediğimde text lerin resim olarak render edilmesini istemiyorum text olarak kalmasını istiyorum. bunu nasıl yapabilirim.?:(:(

Irmak:)

🌟Usta Tasarımcı🌟
Bunun cevabı verilirse bende memnun olurum aslında ama öyle birşey yok sanırım

Ali Emre

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
gncart.com
Photoshoptan çıkış aldığınızda çalışmanız mutlaka resim dosyası olur.Dediğiniz olayı şu an Photoshopta yapamazsınız.Templatenizi sliceladıktan sonra html ve images çıkışını alın save for web den.Ardından html editörlerinden biri ile ör:Dreamweaver ı kullanarak html dosyanıza yazı ekleyebilirsiniz.

PrtSc SysRq

🌱Yeni Üye🌱
Photoshoptan çıkış aldığınızda çalışmanız mutlaka resim dosyası olur.Dediğiniz olayı şu an Photoshopta yapamazsınız.Templatenizi sliceladıktan sonra html ve images çıkışını alın save for web den.Ardından html editörlerinden biri ile ör:Dreamweaver ı kullanarak html dosyanıza yazı ekleyebilirsiniz.

Yok hayır yapmak istediğim o değil. Save for Web yaptığımız zaman photoshoptaki yazı karakterleri, layerdaki text'lerde resim oluyo o yüzden dreamweaver ile düzenleme yapılmıyor.:worried:

Bilmem anlatabidim mi ? Yazılar, resim olmakta ve ben bu html dosyasını açtığım zaman resim üzerinde değişiklik yapamamaktayım.

Aslında istediğim şu; benim elimde hazır bi site var. template. Photoshopta kendimce düzenledim türkçeleştirdim. web sayfama girenler siteyi resim olarak görüyolar. yüklenmesi de gif olduğu için site uzun sürüyo. text karakterlerini resim olmaktan çıkarmam lazım. Dreamweaver da bu düzenlemeyi yapamaz mıyım? Photoshopta yapılan siteler resim olmak zorunda mı ? Dreamweaver ile photoshopu nasıl birleştirmeliyim ki yazılar yazı olarak gözükmesi için.:sweating:

Ali Emre

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
gncart.com
Dostum seni gayet iyi anladım.Photoshopta template hazırlandıktan sonra gerekli yerleri Slice aracı (K) ile keserek bütün resim dosyasını parçalanamn gerekir.Buda sitenin hızlı bir şekilde yüklenmesini sağlar.Slice işini bitirdikten sonra Save For Web den Dosya türünü HTML & Images i seçerek kaydet.Photoshop belirttiğin dizinde bir HTML dosyası ve Images klasörü oluşturacak içinde sitenin parçalanmış dosyaları var ama HTML dosyasını açtığın zaman göreceksinki tüm parçalar Photoshoptaki gibi yerli yerinde olacak.Artık Dreamweaverda bu HTML dosyası üzerinde DIV veya TABLE oluşturarak yazılarını ekleyeceksin.Uygulanan yöntem bu şekilde.Varsa değişik bir biçimde yapan paylaşsın bizimle.Aşağıdaki konuları incelersen ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın.

https://www.grafikerler.net/photoshop-dersleri-photoshopta-slice-tools-t215.html?highlight=slice
https://www.grafikerler.net/photosh...-template-hazirlama-t197.html?highlight=slice

PrtSc SysRq

🌱Yeni Üye🌱
Dostum seni gayet iyi anladım.Photoshopta template hazırlandıktan sonra gerekli yerleri Slice aracı (K) ile keserek bütün resim dosyasını parçalanamn gerekir.Buda sitenin hızlı bir şekilde yüklenmesini sağlar.Slice işini bitirdikten sonra Save For Web den Dosya türünü HTML & Images i seçerek kaydet.Photoshop belirttiğin dizinde bir HTML dosyası ve Images klasörü oluşturacak içinde sitenin parçalanmış dosyaları var ama HTML dosyasını açtığın zaman göreceksinki tüm parçalar Photoshoptaki gibi yerli yerinde olacak.Artık Dreamweaverda bu HTML dosyası üzerinde DIV veya TABLE oluşturarak yazılarını ekleyeceksin.Uygulanan yöntem bu şekilde.Varsa değişik bir biçimde yapan paylaşsın bizimle.Aşağıdaki konuları incelersen ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın.

https://www.grafikerler.net/photoshop-dersleri-photoshopta-slice-tools-t215.html?highlight=slice
https://www.grafikerler.net/photosh...-template-hazirlama-t197.html?highlight=slice

Teşekkür ederim Hocam. Layerdaki textler bozulmadan dreamweaver'a aktarımını bulamadım. Photoshop'ta template,site yaptığımızda web sayfamız yazılardan oluşmamakta. İlla resim formatı olması gerekiyo yani. Sayfamın daha hızlı açılması açısından text olması daha mantıklı geliyor bana. Dreamweaver ile böyle bir aktarım düşünülürse çok uğraştırıcak :sweating:.baştan tasarlamamız gerecek.

Yarın dersim de var zaten hocaya sorarım ama o da olmaz diyicek:worried: Bi yolu vardır belki:worried::worried:

35kemal35

🌱Yeni Üye🌱

İyi akşamlar arkadaşım,
Dediğiniz gibi yaptım; hatta web safasını tasarlarken yazıları da photoshopta yazmıştım yalnız save and export yapmadan önce yazıların hepsini kaldırdım ve sadece sabit kalacak resim ve arka yüzden oluşan photshoptaki hazırladıgım web sayfasını slice yaptım. Sonuç olarak istediğim klasöre resimleri aktarmış oldum yalnız, dreamweaverda üstüne tekrar yazıları ekleyip, yayına hazır hale nasıl getirecegim bilemiyorum..! Umarım problemimi anlatabilmişimdir, görüşmek üzere iyi forumlar..