Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

PS'de renk ayarı

gulgulufer

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhaba
Yapmış olduğum teknik bir kitap var. İngilizce bir kitap, türkçe çevirmesini yapıp aynen baskısı olacak. Kitaptaki kullanılan dialar istenip yüksek çözünürlüklü olarak tarandı. Yalnız diaları kontrol edemeden taranır taranmaz diaları tekrar yurtdışına gönderdi firma. Ve benim sorunum şu dur. Eklemiş olduğum fotoğraflar dan birincisi orjinal taranan dia dır. İkincisi benim kendi masaüstünde kitaptan taranan (basılmış aynısı olması gereken fotoğraf) tır.
İlk fotoğrafı gördüğünüz gibi üzerinde koyu bir mavilik ve tüm fotoğrata ayrıntı yok bir mavilik mevcut. Nasıl bir yöntem uygulamalıyım fotoğrafları baskıya yakın şekilde renk tonlamalarını yapayım.

011mp2.jpg

021zm6.jpg

Şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar

Moderatör tarafında düzenlendi:

broken_wings

🏆Pro Tasarımcı🏆
Manuel olarak düzeltmeyi bilmiyosun sanırım.Renk ayarlarını değiştirmek için plug-in ler var.Mesela DCE Tools..Color exchangele düzeltirsin.v.s.

kEciSakaL

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.birkanbulut.com.tr
söyle geri getirsinler diaları bence. baskıda kalitenin korunması adına bıdı bıdı bıdı bıdı diye başlayıp karadeniz'de dağların denize paralel olmasına bile bağlanabilir ;) yeter ki gelsin dialar

broken_wings

🏆Pro Tasarımcı🏆
Ben birinci resmin düzeltilmesi oalrak algıladım yanlışmıyım?

gulgulufer

🏅Acemi Tasarımcı🏅
diaların gelmesi mümkün değil. broken_wings cevabın için teşekkür ederim ama "Mesela DCE Tools..Color exchangele" geniş bir açıklama yaparsan daha çok mutlu olacağım ve söylemiş olduğunuz doğrudur birinci resim düzeltilecektir.

gulgulufer

🏅Acemi Tasarımcı🏅
mısır dolu poşet torba, adamın eli, gömleği ve özellikle tepsi ayrıca buna benzeyen deney tüpü olan bir çok resim var artık color balance ve replace color gibi ayarlardan bazı fotoğraflarda oynamalar yapıp diğerlerini düzenledik. Yalnız bu fotoğraflar istenilen yana yurtdışındaki basılmış olan kitaptaki fotoğraflara yakınlığı sağlayamadık. Siz değerli ustalardan bilgi almak için bir de sizlere sormak istedim. Geniş bilgilerinizi paylaşmanızdan çok mutlu olacağım.
Selamlar

broken_wings teşekkür ederim.

Moderatör tarafında düzenlendi:

I3oI2a

🌟Usta Tasarımcı🌟
ben ıstersen sana soyle acıklayayım ımage>adjusment>selectıve color a gırıyorsun ordan renklerı manuel olrarak ayarlayabılırsın
veya dırek elma m veya control m yaparak ordanda blue yı secıp ayarlayabılırsın
kolay gelsın dılerım....