Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Renk ayrımı bilenler bakabilir mi?

emre_ozturk

🌟Usta Tasarımcı🌟
Aşağıda ki logo 4 renk cmyk ben bunu photoshopta iki renge düşürmek istiyorum. siyah ve mavi olarak nasıl yapabilirim.

F1YBG.jpg
[/url][/IMG]

Benzer konular

Olsinwe

🌟Usta Tasarımcı🌟
Hocam kısayolunu anlatayım ama pek başarılı sonuç çıkacağını düşünmüyorum Magic Wand İle seçimini yapıp renklendirebilirsin, sanırım en uygunu pen tool ile çizimini yaptıktan sonra renklendirmek olacaktır.

emre_ozturk

🌟Usta Tasarımcı🌟
hocam görüşlerin saol fakat ben bunu cmyk kanalları ile yapmak istiyorum sadece görsellik için değil baskıya uygun hale getircem..

asiprensasi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
eps formatında corele atıp, vektörel hale getir, ve dilediğin rengi CMYK - RGB olarak verebilirsin

emre_ozturk

🌟Usta Tasarımcı🌟
yahu arkadaşlar ben mi anlatamadım konuyu siz mi beni anlamıyorsunuz.. ben alternatif bir yol istemiyorum bunu photoshop programında kanallar yolu ile 2 renge düşürmek istiyorum.. sanırım flexo baskı yapanlar bu işi bilirler.. yardımlarınızı bekliyorum..

asiprensasi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
kardeş maksadım polemik yaratmak değil özür dilerim hani bende yanlış biliyorsam bilgin doğrultusunda benide aydınlatırsın diye yazıyorum, yukarıdaki logo zaten 2 renk değilmi siyah ve yeşil , şimdi senin istediğini gözden geçiriyorum bu yeşil olanı maviye çevirdimmi problemini çözmüş olmuyormusun ?

cngzdhn

🏆Pro Tasarımcı🏆
yahu arkadaşlar ben mi anlatamadım konuyu siz mi beni anlamıyorsunuz.. ben alternatif bir yol istemiyorum bunu photoshop programında kanallar yolu ile 2 renge düşürmek istiyorum.. sanırım flexo baskı yapanlar bu işi bilirler.. yardımlarınızı bekliyorum..

Emre photosop da chanalda magenta ve yellovun gözünü kapat, mavi ve siyaha dönüşmüş olur

emre_ozturk

🌟Usta Tasarımcı🌟
görsel de iki renk gibi fakat aslında 4 renkten oluşuyor siyahlar da cmy renkleri de var yeşil de cyk renkleri var yani toplamda 4 renk matbaa terimiyle trigromiden oluşuyor ben bunları iki renge düşürmek istiyorum. kalıpa çekilirken mavi ve siyah olarak baskı esnasına geçildiğinde ise mavi pantone yeşil olarak basılacak. umarım karışık anlatmamışımdır. sert çıkıştığım için de özür..

cngzdhn

🏆Pro Tasarımcı🏆
sorununa çare oldumu,
mavi yeşile dönecekse , yeni spot kanalı ekleyede bilirsin yani istediğin pantone yeşili de burdan verebilirsin

emre_ozturk

🌟Usta Tasarımcı🌟
olmadı cengiz abi istediğim değil senin sölediğin

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
siyah ve maviyi 2 renkten basamazsınız, Siyah ve Cyan basacaksınız, siyah basmak istediğiniz alanı seçip, siyah kanalı dolduracak, Cyan basmak istediğiniz alanı seçip Cyan kanalını boyayacaksınız...

eğer spot basacaksanız 2 yeni kanal açıp bunları spot olarak tanımlayıp yine isteddiğiniz yerleri boyayacaksınız. Kullanmayacağınız kanalları silebilir ya da boş bırakabilirsiniz.

öyle bir tıklayayımda dort renk 2 renge düşssün yapmak gibi bir seçenek malesef yok...

emre_ozturk

🌟Usta Tasarımcı🌟
siyah ve mavi olarak tabir ettiğim mavi zaten cyan kanalından %100 olarak basılacaktır.
bana bunu daha iyi bir şekilde anlatırmısınız ben bilmiyorum değil biliyorum fakat tam olarak tekniğini bilmiyorum. bana bu işin tekniğini anlatır mıınız..?

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
öncelikle, logonun vektörel halini bul ki skoda logosu kolayca bulunabilir zannediyorum. daha sonra bu logoyu 2 rengi baz akaraj ayır ve PS ye ayrı ayrı çağır... logouyo Bulamıyorsanız tekrar çizmeniz gerekebilr, eğer ogo küçük kullanılacaksa, magic wand kullanılabilir ancak sonuçtan emin olamazsınız.

daha sonra siyah ve mavi olması gereken yerleri, kendi kanallarında "fill" komutu ile kendi renklerine boya. Yani Amlem cyan olacaksa, amlem seçili haldeyken Cyan kanalına gidip, (fill %100) uygula, diğer kanalları yine amlem seçilli haldeyken tek tek tıklayarak sil, yani cyan boyanacak yer sadece cyan kanalında dolu olmalı. siyah boyanacak yer de sadece siyah kanalında dolu olmalı,

diğer kanalları sil, PS veya Tif olarak kaydet. Gönder. İki renk basılacağını da mutlaka söyle.

Tekniği böyle.

Ancak, ai gibi vektörel bir programla çok daha basit olduğundan bu tip çalışmalar pek yapılmıyor, matbaa da da meseleyi anlatman gerekebilir.

emre_ozturk

🌟Usta Tasarımcı🌟
hocam verdiğiniz bilgiler için sağolun.. fakat bu ps de çalışılöış bir logo vektör halini bulsam renk geçişlerinde ki tam etkiyi yakalayamam. aynısı olmaz yani bunu direk photoshopa atıp modunu da cmyk yapıp renk ayrımı yapıyorlardı örneğin mavi amblemin rengini kanallarda değiştirmek istiyorsak bunu pen tool ile hassas bir şekilde dekupe edip path yaptıktan sonra seçiyorlar. cyan kanalını çoğaltıyorlar ve seçili haldeyken o şekilde ki diğer myk renklerini alıp %100 mavi yapıyorlar yani bu şekildeydi tekniği ama tam olarak hatırlayamıyorum. bişeyler eksik vs. her neyse bir de menülerden yapılıyor işte..

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
bahsettiğiniz hassas mesele logo etrafındaki metalik çerçeve ise, önce elinizdeki işi gray yaparsınız. .er.eveyi seçip, beyaz alanarı silersiniz. daha sonra yeni bir ortama alıp, cmyk ya döndürürsünüz, ortasındaki amlemi silip, vektörel dosyasından alıp yerine yapıştırırsınız (ya da pen tool ile hassas hassas seçerek) Cyan kanalında doldurursunuz, elinizde sarısı ve magentası boş cyan ve siyahı dolu 4 kanal olmuş olur. O bahsettiğiniz mesele çok daha komplike işlerde, tasarımı bozmamak için yapılan, kulağı tersten tutarak yapılan bir işlem. ha alanı seçip, diğer kanallarla çoğaltmışsınız, ha seçip boş olacak kanalları oymuşsunuz... Aynı şey... Onu eskiden meselğe yeni başlayan işi bozmasın diye, öyle gösterirlerdi... on saat kanal manal anlatmakla uğraşılmasın diye...

Son düzenleme: