Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
arkadaşlar tüm uğraşlarıma rağmen ne hatırlayabildim ne de bulabildim. corel draw da şekli çerçevesinden ayırmak için kullandığımız kısayol neydi acaba ? aklımda sadece "shift" kalmış. tabii o da olmayabilir.
ilginiz için teşekkür ederim... tam izah edemedim galiba. mesala bir çember çiziyorum ve içini renklendiriyorum. yapmak istediğim şey;bu renkli çemberin dışında bulunan ilk çizdiğim çemberi ayırmak. böylece elimde kenarları olmayan bir renkli çember kalmasını sağlama. sadece dolgu kısmını istiyorum dış hat kenar çizgilerini ayırmak istiyorum.
Elinizdeki çemberin kenar rengi farklı olması demek iki farklı obje olduğu anlamına gelmez. (Misal) çemberin içini istediğin renkle doldurduktan sonra renk seçeneklerinden (üzerinde çarpı olan) içi boş olana sağ tıklarsanız kenar çerçevesi olmayan bir obje oluşturmuş olursunuz. Hem bu çemberi elde etmek hem de aynı çemberden içi boş kenarları olsun isterseniz bir kopyasını alıp içini boşaltın istediğiniz renge sağ tıklayarak kenar çerçevesini renklendirebilirsiz... Bu anlatınların objeyi çevresinden ayırmakla alakası yoktur ...
teşekkür ederim bunları biliyorum ve uyguluyorum hatta "outline width" açılır menüsünden "none" seçeneğiylede amacıma ulaşabiliyorum. ama dediğim gibi bi kısayol kullanarak dolgu kısmıyla çemberi birbirinden ayırabiliyor ve bir yalın çember ve bir dolgulu çember olarak iki şekil elde edebiliyorduk. bunuda "shift" tuşuna tıklayak olması gerekiyor dolguyu tutup sürüklemek suretiyle yapıyorduk diye hatırlıyorum. tüm kombinasyonları denedim başaramadım. amacım bu kısayolu hatırlamak. tekrar teşekkür ederim.
Sanırım dediğinizi anladım, şekile kenar çizgi kalınlığı verdikten sonra dış kenarı almak istiyorsunuz. Bunun için kullanacağınız kısayol: Ctrl+Shift+Q... (Ben sürekli Hairline düşündüğüm için anlayamadım kusura bakmayın)