"Yorumlarınızı bekliyorum..."
"Yorumların için teşekkür ederim.Dediklerinin hepsini yavaş yavaş yapıcam.Araştırma falan..."
"Kullandığım programın adı "Posterforge".Çok fazla seçenek yok.Hatta yok denecek kadar az.Onun için basit oldu."
Yukarıdaki yorumları dikkatli bir şekilde baktıgımızda, çalışmanın Yavuz bey' e ait oldugunu çıkarabiliyoruz
Tabi kullanılan hazır programın emeğini görmezden gelirsek. Fakat kullanılan program "Poster Forge"
Araştırmalarıma göre:
Program içerisinde bulunan hazır eklentilerle ÇOK BASİT bir şekilde, tasarım bilgisi gerektirmeden; posterler, film afişleri, duvar afişleri v.s. yapılmasını sağlıyor.
Bu durumda çalışmanın yüzde kaçı şahsa ait, ne kadarı başarılı? tartışılır...
"İki arkadaşımda biraz uğraş demişsiniz,basit demişsiniz.Kullandığım programın adı "Posterforge".Çok fazla seçenek yok.Hatta yok denecek kadar az.Onun için basit oldu."
Yani grafik açısından değeri "0", dedigim gibi bu işle amatör de olsa uğraşıyorsunuz(ki sadece tasarım bazında düşünüyorum) dedigim gibi araştırma yapın, tabi önce kullanan grafik programlarını bilmek lazım ve kullanabilmek....Çalışmanızı koyarken hangi programda yapğtıgınızı belirtin!ki grafik programında değilse mümkünse koymayın, çünkü hazır programlarla yapılmış bir çalışmanın burada işi yok diye düşünüyorum.O zaman hepimiz logo için hazır bir program-banner için hazır bir program-afiş için hazır bir program-hatta kurumsal kimlik için bile hazır program(!) kullanalım olur mu? Hadi bu işle uğraşmıyorsunuzdur; amenna, o zaman bırakında bu işde gerçekten emek verilen çalışmalara yorum yapalım ya da yapın gelin ki ilerleme için neler yapılabilir bunları tartışalım, yapıcı olalım.
Yukarıda daha önce yazdıgım öneri ve yorumlarıda grafik programı kullandıgınız zaman deneyin, bu programda işe yaramaz.
Bunları sizi kırmak için söylemiyorum, kimsenin hevesini kırmaya da hakkımız yok.Emeğe saygı! göstermemiz açısından söylüyorum, inanın yoksa güzel olmuş, BU PROGRAMI KULLANMAYA DEVAM EDİN(!) diyebilirdim ama ben bu iŞle uğraşıyorsanız, ya da bu işle uğraşmak istiyorsanız hazır program kullanmak yerine kendinizin birşeyler yapmasını istiyorum ve ona göre YORUM BEKLEMENİZİ...
Umarım demek istediklerimi anlatabilmişimdir...Yinede emeğinize sağlık(Fakat bu emeğin yüzde kaçı size ait, siz karar verin.)
Saygılar.
Kolay gelsin.