Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Sultanahmet Camii, Ayasofya, Kabataş (HDR)

eser38

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.nisangrafik.com
Yeni HDR çalışmalarım.
Yorumlarınıza...

sultanahmethdr.jpg

sultanahmettenkabata351.jpg

ayasofyayenihdr.jpg

sdbyrk

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.ucgenmedya.com
Bence hdrnin tonlamasını biraz fazla kaçırmışsınız. Fotoğraftan ziyade resme benzemişler ve son karenizde ufuk çizgisi hizasında değil maalesef, sağa doğru bir yamulma söz konusu.
Elinize sağlık, başarılar.

eser38

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.nisangrafik.com
Bence hdrnin tonlamasını biraz fazla kaçırmışsınız. Fotoğraftan ziyade resme benzemişler ve son karenizde ufuk çizgisi hizasında değil maalesef, sağa doğru bir yamulma söz konusu.
Elinize sağlık, başarılar.

Yorumunuz için teşekkür ederim. Yeni yeni merak saldım bu işe ve hangi ayarlar kullanılır pek fazla bilmiyorum, hdr için photomatix kullanıyorum, hangi ayarlar daha iyi sonuç verir, bilen arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.
Bir de sdbyrk kardeşim, ufuk çizgisinin yamuk olmasını anlayamadım.
Tekrar teşekkür ederim.

crazyglad

👑Efsanevi Grafiker👑
tonlamalarda biraz abartıya kaçmışsın her fotoğrafı hdr olarak düşünemeyiz en önemli unsur hdr fotoğrafda mutlak hareketsizliktir yani hdr yapacağımız fotoğrafda hareket eden objeler olmamalıdır bir martı,bir vapur veya hareket eden insan hdr fotoğraf içine dahil edilmemelidir eğer illa dahil edilecekse fotoğrafdaki boyutu oldukça küçük olmalıki hareket unsuru algılanamasın ki bu uyumu sağlamışsın

Dijital tüm fotoğraf makinalarıyla HDR yapabilirsiniz. İster kompakt ister DSLR, yeterki RAW veya JPEG çekim yapsın.

HDR için neler gereklidir ?

1) DFM ( dijital fotoğraf makinası )
2) Tripod
3) Kablo deklanşör veya uzaktan kumanda
4) Çekilen kareleri işlemek için program

eser38

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.nisangrafik.com
tonlamalarda biraz abartıya kaçmışsın her fotoğrafı hdr olarak düşünemeyiz en önemli unsur hdr fotoğrafda mutlak hareketsizliktir yani hdr yapacağımız fotoğrafda hareket eden objeler olmamalıdır bir martı,bir vapur veya hareket eden insan hdr fotoğraf içine dahil edilmemelidir eğer illa dahil edilecekse fotoğrafdaki boyutu oldukça küçük olmalıki hareket unsuru algılanamasın ki bu uyumu sağlamışsın

Dijital tüm fotoğraf makinalarıyla HDR yapabilirsiniz. İster kompakt ister DSLR, yeterki RAW veya JPEG çekim yapsın.

HDR için neler gereklidir ?

1) DFM ( dijital fotoğraf makinası )
2) Tripod
3) Kablo deklanşör veya uzaktan kumanda
4) Çekilen kareleri işlemek için program

Tek cümlelik kişisel yorumunuz için teşekkür ederim crazyglad, bilgiler paylaşılsın derken photomatix ayarlarını diye belirtmiştim.
Diğer bilgiler sitemizde var olanlar zaten...

ALOR

🌟Usta Tasarımcı🌟
Çalışmalarınızı çok beğendim,ellerinize sağlık.

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Paylaşım için teşekkürler
Saygılar

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
idare eder kardes ama daha iyi olabilir :)

Bu nasıl bir yorum şeklidir böyle?
Daha iyisi nasıl olabilirse onuda açıklayında bizde öğrenelim ozaman!!
BU tarz yıkıcı ve eksik yorumlar; şevk kırmaktan başka hiç bir işe yaramaz!!!
Lütfen güzel sitemizi bozmayalım ve onca emek harcayıp çalışmalar yapan ve bunları bizimle payaşmaktan çekinmeyen arkadaşlarımıza bu tarz bir uslubla yaklaşıp kırmayalım...
Lütfen daha yumuşak ve açıklayacı olalım.
Sadece çalışmalarını siteye yüklemek için bile; dakikalarını hatta saatlerini harcayan arkadaşlarımıza herşeyden öte boynumuzun borçudur bu.
Saygılar

eser38

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.nisangrafik.com
Bu nasıl bir yorum şeklidir böyle?
Daha iyisi nasıl olabilirse onuda açıklayında bizde öğrenelim ozaman!!
BU tarz yıkıcı ve eksik yorumlar; şevk kırmaktan başka hiç bir işe yaramaz!!!
Lütfen güzel sitemizi bozmayalım ve onca emek harcayıp çalışmalar yapan ve bunları bizimle payaşmaktan çekinmeyen arkadaşlarımıza bu tarz bir uslubla yaklaşıp kırmayalım...
Lütfen daha yumuşak ve açıklayacı olalım.
Sadece çalışmalarını siteye yüklemek için bile; dakikalarını hatta saatlerini harcayan arkadaşlarımıza herşeyden öte boynumuzun borçudur bu.
Saygılar

Kardeşim, yorumuna tüm içtenliğimle katılıyorum. Zaten insan sitemizi biraz karıştırsa, yorumları ve yorumlara yapılan karşılıkları görse böyle bir yorum yapılamayacağını görecektir.
Teşekkür ederim tekrar.

burcuozenxx

🏆Pro Tasarımcı🏆
Arkadaşlar ben çok yeniyim fotoğrafçılık konusunda. Bu HDR çekimi çok merak ettim bende nikon D60 var bu makine ile HDR çekim nasıl yapabilirim bilgi verirseniz sevinirim...

eser38

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.nisangrafik.com
HDR için fotoğraf makinesi fark etmiyor. Tabi ki alet işler el övünür, iyi makineyle her zaman daha iyisi olur ama dediğim gibi makine farketmez. Yalnızca jpg çeksin yeter, olmadı zaten photoshopta jpg yapabilirsin. Sitede HDR ile ilgili bilgi var, gayet güzel anlatılmış, anlamadığın, merak ettiğin bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım. İlgin için teşekkür ederim.

https://www.grafikerler.net/hdr-high-dynamic-range-nedir-t46602.html