Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Sunum için afiş denemesi (ilk)

cnerx

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar eksikleri daha var bir iki şey daha ekleyeceğim fakat an itibariyle gidilen yol doğrumudur.
bir kaç soruda psd dosyalrında düzenleme (kesme, boyut verme gibi nasıl yaparım) malumunuz ilk photoshop çalışmam daha önce hiç denemedim

afişin boyutları 49x27,6 cm yaptım ama bana biraz uzun gibi geldi standart mıdır,
birde bunu reklamcı çıkartırmı, fotokopici normal a3 kağıda basar ondan istemiyorum en kaliteli ve en ucuz şekilde nasıl bastırırım yardımlarınız için şimdiden teşşekürler
iibf yazı stilini değiştireceğim yeri hakkında görüşlerinizi bekliyorum üste iki logo biri üni biri fakülte logosu ekleyeceğim, en altta kalan renk çubuğunada 3d face,twiter,vs gibi logoları ekleyip bitirmeyi planlıyorum görüşleriniz benim için çok önemli

yeni.jpg

Benzer konular

cnerx

🌱Yeni Üye🌱
şuanki hali pek bişey değişmedi fakat eklenti yaptım bu arada, boyutlandırdığım ölçüde ps de açık duruyor ama jpeg yaparken eski haline geliyor yani uzun çıkıyor..
yeniz.jpg

Arif ARINMIŞ

♾️Grafik Gurusu♾️
türkçe karakterlere bile dikkat etmeden yapılmış ve tahminimce o bantlar dahi dışarıdan alınmış o görselin üzerinde. Üzerinde çalışılmamış copy + paste den başka bir şey göremediğim bir çalışma. Bence tekrar deneyiniz.

cnerx

🌱Yeni Üye🌱
çok doğru copy paste, harflerin türkçe karakterlerini bulsam kullanırdım, ama efectler vs bayağı uğraştım, bahane değil ama ne grafikerim ne de bugüne kadar photoshopla çalıştım, üstteki iki logoyuda çok basit düşünün efectleri ben verdim, ayırca arka plandaki şeritleri yapmasıda o kadar zor olmasa gerek,
20 dk lık sunum için ki final notu bile değil, hazır yapılmış veya yaptırmadan kendim uğraştım bu da bir başarı bence,
inanıyorum ki profesiyonel gözüyle bakıyorsunuz ama, photoshopu sadece kesip biçme için kullanan biri için bile kolay olmasa gerek..
ilginize teşekkürler
bu arada eleştirdiğiniz özensiz türkçe karakter sorununu nasıl halledebilirim yardımcı olursanız, eleştirinizn hakkını verirsiniz görüşündeyim.

cnerx

🌱Yeni Üye🌱
çok doğru copy paste, harflerin türkçe karakterlerini bulsam kullanırdım, ama efectler vs bayağı uğraştım, bahane değil ama ne grafikerim ne de bugüne kadar photoshopla çalıştım, üstteki iki logoyuda çok basit düşünün efectleri ben verdim, ayırca arka plandaki şeritleri yapmasıda o kadar zor olmasa gerek,
20 dk lık sunum için ki final notu bile değil, hazır yapılmış veya yaptırmadan kendim uğraştım bu da bir başarı bence,
inanıyorum ki profesiyonel gözüyle bakıyorsunuz ama, photoshopu sadece kesip biçme için kullanan biri için bile kolay olmasa gerek..
ilginize teşekkürler
bu arada eleştirdiğiniz özensiz türkçe karakter sorununu nasıl halledebilirim yardımcı olursanız, eleştirinizn hakkını verirsiniz görüşündeyim.
205545_1859646766698_1106772969_32112117_1971176_n.jpg

Arif ARINMIŞ

♾️Grafik Gurusu♾️
ilginize teşekkürler

Türkçe karakter bulup kullanmak konusunda sıkıntı olur. İşi vektörel yapmadığını düşünürsek yazıları şekle çevirdikten sonra üzerlerinde sündürme ya da ekleme ile türkçe karakterlere çevirebilirsiniz. Yani türkçeleştirmeyi çizerek yapabilirsiniz ki nitekim ben öyle yapıyorum. Durumunuza bakarsam tabi ki iyi bir çalışma ama basılmaya değer görülmez. Efekt vermek basit düşünüldüğü gibi basit bir iki tıklama ile verilen birşey zaten :)
Ayrıca o çizgileri küçümsemeyin. O çizgileri yapması tabi ki kolay ama o çizgiler hiç yok iken oraya koymayı akıl eden kişide tasarım yeteneği var. Yani zor olan çizmek değil hayal edebilmek Örn. Sabancı logosu. shopu kendi dediğiniz gibi kesip biçmek için kullanan birisine göre iyisiniz. Eleştirilerimin hakkını vermek konusuna gelince ne yazık ki grafik tasarım burada bir kaç satır yazı yazılarak anlatılacak bir şey değil. Forum içersinde onlarca başlık altında toplanmış tasarım bilgileri ve KENDİ SAHİP OLDUĞUNUZ HAYAL gücü ile çalışmalar yapabilir; burada sunabilirsiniz.

Kolay gelsin

cnerx

🌱Yeni Üye🌱
son olarak iibf yazısını isimleri ve büyük fondaki yazıların font değişerek . nokta ve , virgüllerle ekleme yaptım @arixira yorumunu şimdi görüyorum aynı şeyleri düşünüyormuşuz zaten en önceki yorumda söylemiştin çok basit bir çalışma ama sınıf içinde yapılan sunum afişleri arasında kendim yaptım diye söylemiyorum ama kalite kokan bir çalışma, içlerinde en iyisi diyebilirim.
yardımlarınız için teşekkürler son olarak anfi 4 yazısı kaldı onuda anfı olarak kalmasında herhangi bir sakınca görmüyorum.