Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Tırtık

abdullatif

🌱Yeni Üye🌱
Neden kenarlar tırtıklı..

Selection tool ile kare çiziyorum, fill diyorum. Sonra free transform ile çeviriyorum ve kenarlar tırtıklı...

Niye böyle ya.. Böyle olmaması lazım bunun... Neyi yanlış yapıyorum. Neden keskin çizgiler elde edemiyorum.

https://img225.imageshack.us/img225/2509/whysq0.jpg
whysq0.jpg

Gökhan TEKİN

ARTniyetli
👑Efsanevi Grafiker👑
Objeyi transform ediyorsunuz. Transform işlemini en sona bırakın . Yada pen tool ile çizerek yapabilirsiniz aynı istediğiniz olayı.

abdullatif

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi için küçük kutucuklar yapacağım ve yukarıdaki gibi düzensiz duracak. Ama kutucuk biraz daha küçülünce tırtık çok daha fazla göze çarpıyor.

Ben kutucuğu eğmek için illaki transform yapacağım, başka yolu var mı? :)

PS'nin ayarları bozulmuş olabilir mi :D daha önce başıma böyle bi şey gelmemişti.

Bir de şu örneğe bakın:

Üstteki lasso ile alttaki silgi ile yapıldı. Silginin bu kadar tırtık bırakmaması lazım bence:

37084329eo3.jpg

Önder Adem

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.istanbulletiket.com
yaptığınız çalışmada imagesize büyük olsun, 300 dpi ise 500-600 yapın, böylelikle pixeller küçülecek ve tırtıklar azalacaktır, photoshop pixel tabanlı bir programdır, yani binlerce minik televizyondan oluşan dev bir ekran gibi düşünün, her obje binlerce pixelin biraraya gelmesinden oluşur, ve özellikle yatay ve dikey olmayan çizgilerde bunu yapması doğaldır... bakınız jpeg
pixelgq4.jpg

saygılarımla...

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Seçim araçlarıyla yaparsanız mutlaka olacaktır bu tırtıklar, vektorel araçları denemelisiniz. Ayrıca antialias daima seçili durmalı.

abdullatif

🌱Yeni Üye🌱
Seçim araçlarıyla yaparsanız mutlaka olacaktır bu tırtıklar, vektorel araçları denemelisiniz. Ayrıca antialias daima seçili durmalı.

Vektörel araçlar derken?

Seçme kısmı bir yana, bir kareyi döndürdüğümde tırtıkların olması normal mi, ben hala bunu aklıma inandıramadım... Olmaması lazım diye düşünüyorum. PS o kadar basit bir program değil ki.

yaptığınız çalışmada imagesize büyük olsun, 300 dpi ise 500-600 yapın

Web için çalışıyorum, 72 dpi

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Rectangle tool ile yapın. Bütün yapmak istediklerinizi yapın en son gerekliyse resterize layer yapın. Bir de dediğim gibi anti alias mutlaka seçili olsun.Bir de aklama yapayım unutmadan stroke yapacaksınız layerların altındaki fx' ten yapın.

Son düzenleme:

mustafha

🏅Acemi Tasarımcı🏅
çözünürlük yüksek tuttuğun takdrde sorunun kalkıcakdır.