2 -3 efekt olsa yine neyse dersin
bildiğin trace bitmap bu yani TEK TIK
Özellikle illustrasyon yapan kişiler ki bunun içindekilerden biri olarak siz çok hassassınız. HAKLISINIZ.
bunun adı illüstrasyon değil ki çizimin 'ç' si bile yok bunda illüstrasyon 'resimlemek'tir photoshop'ta efekt uygulamak ne zamandan beri illüstrasyon sınıfına giriyor... yani artık düşünüyorum da ben ve benim gibi bu işe yıllarını vermiş kişilerin yaptığı şeylerle photoshopta 2 3 efekt uygulayan kişilerin işleri aynı kefeye konuluyor...yeterartık yanii...böyle saçmalık olmaz....
Size wikipedia'dan aldığım illustrasyon tanımıyla cevap vererek başlamak istiyorum.
Resimleme veya illüstrasyon (İngilizce illustration), en kısa açılımı ile konu anlatan resimdir. Şekilden ziyade nesneye dikkat çeken bir çizim, resim, fotoğraf veya herhangi bir sanat eseridir. Amacı, sanattan ziyade, bir konuyu anlatmaya yardımcı olmaktır.
Antik mağara resimlerinden, günümüzde gazetelerde çizilen karikatürlere kadar farklı illüstrasyon örnekleri vardır. Grafik sanatların bir koludur.
Türkiye'deki ilk uygulayıcısı İhap Hulusi Görey'dir.
Sözü fazla uzatmayalım sayın arkadaşım, bu çalışma, bu tanıma göre illustrasyon tanımına uymaktadır. Tamamen önyargılı ve anlamadan dinlemeden yapılan yorumlarınıza bir açıklama getirme gereği duydum. Bahsi geçen çalışma benim dijital alanda yaptığım ilk çalışmadır. Bu çalışma ilk olarak Tokat'ta düzenlenen "2002 Bayanlar Balkan voleybol çalışmasının afişi için tasarlanmıştır." Çalışma office programının resim işleme eklentisi ile kontrast artırımı ile kaydedilip paintte piksel piksel işlenerek, 1 haftada oluşturulmuştur. O dönemde ben CorelDRAW ve photoshop'un sadece ismini duymuştum, fotoğrafçıların kullandığı versiyon photoshop 6 idi. Yani o dönemden günümüze kadar asla iki tık tık, bir şık şık diye bir tarzım olmamıştır. Bu çalışma ise o günkü orjinal kopyasını kaybetmem nedeni ile, basılı örneğinden tarayıcı ile alınarak photoshopta islemden geçirilip tram izleri kaybedilerek oluşturulan yeni kopye üzerinden, yine arkadaşımızın dediği gibi TRACE edilmiş ama üzerinde uzun süre tekrar uğraşılarak renkleri ve parçaları düzenlenmiş, yayınladığım şeklini almıştır. Burada arkadaşlarımızın aşağılayarak isyan ederek eleştirmeye çalıştıkları şey doğru değildir. Bu yorumu yazan arkadaşların benim portfolyomu incelemediğini varsayarak konuyu burada kapatıyorum. Aşağıdada diğer illustrasyon çalışmalarımdan örnekler veriyorum.
Kağıt üzerine renkli kurukalem
Grafik Tabletle kuruboya etkili çizimim.
Grafik tabletle kurupastel etkili çizimim.
Grafik tabletle foto realistik deneme çizimim.
Çizimden vektörel nesneye dönüştürmüş tekstil tasarım çalışmam