Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Türkiyede tasarımcı yokmu ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kimenet

🌱Yeni Üye🌱
elimde kodlaması bitmiş pHp üzerine script var ama doğru düzgün tasarımcı bulamıyorum.. nereye ilan vermem gerekiyor .. nasıl ulaşmam gerekiyor .. türk tasarımcılarının toplu halde oldugu bi forum yokmudur ? lütfen beni birilerine veya bi foruma yönlendirin..

DESIGN_for__soundbox_pl_v_0_4_by_kac2or.jpg

bu tasarımı ben yapabilirim diyosanız bana ulaşın lütfen ..

ismylife

🏅Acemi Tasarımcı🏅
alında zor bişi değil ama bunu yapabilmek için önemli olan hıslı çalışabilmek.ben bunu yapabilim ama günlerimi alır.buda beni olduğu kadar sizide yorar...

yirmi5

🏅Acemi Tasarımcı🏅
merhaba size bir arkadaşımı önerebilirim çok muhteşem çalışmaları ve kabiliyeti var ismi arda

Moderatör tarafında düzenlendi:

tuvenan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Yardımcı olabilir iletişim için özelden mesaj atabilsin....

amfproduction

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.amfyapimcilik.com
tasarımcı var da, sen arıyacağın yeri bilmiyorsun

dostum Türkiye'de tasarımcı yokmu dersen ayıp etmiş olursun. sadece sen arıyacağın yeri bilmiyorsun, gel bana ben bu senin gösterdiğin tasarımı değil kralını yapayım, herşeye maddiyata bakar;)

tuvenan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bide yazılanlara cevap verseydiniz tam süper olacaktı ama neyse...

Tekno_1

🌱Yeni Üye🌱
Sen HayaL et Bız Yapalım... Benım dusuncem Bu.. bu sorduğun Ve Yapmak ıstedığın cok Basıt bır sey ama arkadasın dedığı gıbı Maddıyata Bakar Sen elını Cebıne atıcaksın
o zaman onu sıfırdan Bıle Yaparım... Oke.. ıstersen Buyur..
ıyı Gunler.. unutma turk Grafıkerlerın uzerıne Yok.. yeterkı ıstesınLer Ben Ole dusunuyorum ve 12 senedır grafıkerlık Yapıyorum.... anlayana:D

Moderatör tarafında düzenlendi:

suleymanonline

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bu scriptin altından kalkamazsın birader benden tavsiye he çok büyük düşünüyosan güzelde gördüğüm kadarıyla geniş bi script haberler kişi bilgileri resimler cart curt bi dünya şey var büyük düşünmüyosa parana yazık olur daha ufak bi script bul derim;)

korkaks

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
t.me
ya bende sandım cok uzun bişi bu tasarımı yaparım diyosanmıs ben can sıkıntısı iiçin evde boş zamanımda yapıyorum ama dediği gibi türkiyede tasarımcı yokmu dersen cok cok ayıp

ozan9292

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
özelden msj at yapalım zor olan ne ki

taksi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
hem sorulan soru "türkiye de grafiker yok mu?" ve de verilen cevaplar biraz amatörce. Öncelikle eger internet sayfa tasarim sektöründen gelen arkadaslar da bilir. Bu sadece grafikerin isi degil. Yurdumuzda isleri basite indirgedigimiz icin, bu tür "Kimse yok mu?" sorusu bitiveriyor karsimiza.
Bu ne kadar garipse, verilen cevaplar da ilginc: "sen gel ben bunun kralini yaparim". Yani sunu der gibi "sen paradan bahset". php skriptini bulduysan veya satin aldiysan veya kiraladiysan yine de php bilen arkadaslara danisman gerekirdi.
ben kendim bir fiyat arastirdim türkiye de. bayan arkadas gözlerimi acti. en düsük ücretler 800 dolardan basliyor. üst limiti yok.
herkese iyi hafta sonlari ve bana da iyi bir sayfa tasarimcisi nasip et allahim.

cemilonline

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.bilisimtasarim.com
Var olmaz olurmu

Ben sanırım mesajı yanlış okumuşum sonradan farkettim.

Bunu yapabilcek bir çok işi var. Ama en az 5000 ytl gibi bir rakam isterler. Photoshopta hazırlayıp sana kesip vermek için.

Kolay gelsin.

stronger_ht

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Konuşma stillerinize bakılacak olursa bu soruyu bir grafiker olarak bende rahatça sorabilirim arkadaşlar.
Gerçekten de ülkemizde meleğimizi hakkıyla yapan kişi sayısı çok az.
Bildiğiniz gibi tasarım ile web programlama dili arasında dağlar kadar fark var,
sorarım sizlere aranızda kaç kişi php programlama dili biliyorsunuz,
çok güzel site tasarımları yapabildiğinizi farz edelim, peki bu dizaynı
problemsiz bir şekilde php ile hazırlanmış bir programa entegre edebilecek misiniz?
arkadaşın istediği de tam olarak böyle birşey zaten, şöyle düşünün,
piyasada halihazırda bir joomla scripti var ve insanlar joomlaya tema yaparak
kendilerine webmaster ünvanı ekliyorlar, şuan burada birçok arkadaşın kelimeleri de bu hissi veriyor.
joomla da bir script ve o da bir tema gerektiriyor, ancak onun hazır kodları var temayı ona göre uyarluyorsunuz, ancak bu özel bir script, öncelikle php kodların nerede ne işe yaradıklarını bilerek tasrımı entegre etmeniz gerekiyor,

umarım bilerek cevap veriyorsunuzdur, bildiğinizi sanarak değil!

asit

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.hamzaerbay.com
Konuşma stillerinize bakılacak olursa bu soruyu bir grafiker olarak bende rahatça sorabilirim arkadaşlar.
Gerçekten de ülkemizde meleğimizi hakkıyla yapan kişi sayısı çok az.
Bildiğiniz gibi tasarım ile web programlama dili arasında dağlar kadar fark var,
sorarım sizlere aranızda kaç kişi php programlama dili biliyorsunuz,
çok güzel site tasarımları yapabildiğinizi farz edelim, peki bu dizaynı
problemsiz bir şekilde php ile hazırlanmış bir programa entegre edebilecek misiniz?
arkadaşın istediği de tam olarak böyle birşey zaten, şöyle düşünün,
piyasada halihazırda bir joomla scripti var ve insanlar joomlaya tema yaparak
kendilerine webmaster ünvanı ekliyorlar, şuan burada birçok arkadaşın kelimeleri de bu hissi veriyor.
joomla da bir script ve o da bir tema gerektiriyor, ancak onun hazır kodları var temayı ona göre uyarluyorsunuz, ancak bu özel bir script, öncelikle php kodların nerede ne işe yaradıklarını bilerek tasrımı entegre etmeniz gerekiyor,

umarım bilerek cevap veriyorsunuzdur, bildiğinizi sanarak değil!

aynen katılıyorum yani cevaplar profesyonelliğin aksine ben yaparım o neki tarzı... günümüzde her photoshop bilen grafikerim diyebiliyor faakat grafikerlik de yetmiyor malesef eğer web tasarımcısıysanız istenenler okadar farklıki tasarımci kişi artık biraz koda da hakim olmalı en azından html ve css bilgisi olmalı tabi normal grafikerler hariç bahsettğim web tasarımcısı hepsinin farklı yönleri var bunların farkında olarak cevap veriliyordur umarım

cemilonline

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.bilisimtasarim.com
Arkadaşlar şunu bilmelisinizki aynı zamanda kimse hem yazılmcı hemde grafiik tasarımcı çok iyi olamaz. Bu tarz bir siteyi hazırlamak için grafik tasarımcı gerekli sitenin arayüzünü hazırlamak için . Sonra yazılımcı ile birlikte yazılımcının istediği şekilde arayüz kesilir ve yazılımcıya verilir. Sonra yazılmcı arkadaş geri kalanı halleder.

Yani ikisinide profesyonel anlamda yapan varmıdır bilmiyorum. Var ise helal olsun.

stronger_ht

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Arkadaşlar şunu bilmelisinizki aynı zamanda kimse hem yazılmcı hemde grafiik tasarımcı çok iyi olamaz. Bu tarz bir siteyi hazırlamak için grafik tasarımcı gerekli sitenin arayüzünü hazırlamak için . Sonra yazılımcı ile birlikte yazılımcının istediği şekilde arayüz kesilir ve yazılımcıya verilir. Sonra yazılmcı arkadaş geri kalanı halleder.

Yani ikisinide profesyonel anlamda yapan varmıdır bilmiyorum. Var ise helal olsun.

ben şahsen ypaıyorum, ve bence doğru olanı da budur, çünkü grafiker ile yazılımcı yöntem ve düşünceleri tamamen farklı olabiliyor,
bence en iyisi kendin tasarla kendin kodla mantığı :D

diagram

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Kendin tasarla kendin kodla mantığı iyi değil. Neden iyi değil biliyor musunuz?

İnsanlar bir konuda profesyonel olmalıdır. Ben harika kod yazarım üstüne süper tasarım diyorsan kesin atıyorsun. Ya harika kodlar yazarsın ya da süper tasarsın. Hepsini yaparım diyorsan mutlaka biyerlerde patlarsın.

Web yayıldı yayılalı herkes tasarım yapıyorum diyor. Oysaki yaptığı çoğu zaman hazır şablonları alıp orasını burası değiştirip tekrardan sunmak. Tasarım sıfırdan hazırlamaktır. Tasarım çizgiyle başlar şablonla değil...

Ben senelerdir ("97 senesinden beri) bu sektördeyim. İnatla web işine girmiyorum. Çünkü benim alanım değil. Ha arayüz tasarlarım ama kesinlikle oturup o arayüzü DW veya FL üzerinde hazırlamam. Taslağı çıkarır yapacak olan kişiye devrederim. Sonrasında beni sadece sitenin düzgün çalışıp çalışmadığı, istediğim ve düşündüklerim olup olmadığı ilgilendirir...

Bir alanda profesyonelliğe yönelirseniz eğer başarıyı yakalarsınız. Ama her işi ben yaparım derseniz "ne iş olsa yaparım abi" adamlarından öteye gidemezsiniz.

En başta kararınızı verin ve adımlarınızı ona göre atın.

stronger_ht

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Ben aynı görüşte değilim hocam, yalnız bir konuda haklı olabilirsin, elbette mükembel değilim, ancak benden talep edilen bir siteyi kendip tasarlayıp kodlarını kendim yazabiliyorum, bu bana daha maliyetsiz ve daha hızlı geliyor, tasarım için ayrı ücret ödeyip bir grafikere tasma parası vereceğime kendim tasarlayıp yine kodlarını kendim yazarım daha iyi, ha birde kitle çok önemli sen tutupda sabancıya bir site yapacaksan ve bu sitede atıyorum e-ticaret sistemi olacaksa ya programlama konusunu kusursuz yapmalısın yada tasarım konusunu, ancak sana gelen müşteriler senin yapabildiğin ile yetiniyorsa ve maddi kaynağa ihtiyacın varsa mecbur iki işi aynı zanda götüreceksin, bu biraz da cesaret ve beceri ile alakalı, ayrıca bir insan iki işi mutlaka aynı anda yapabilir, ya tasarımcı yada kodlayıcı olmak zorunda değilsiniz ve ben kendi alanımla genel piyasaya hakim olacak tasarım ve kodlama bilgisine sahip olduğumu ve müşterilerime bu anlamda yettiğimi düşünüyorum, ancak bu dipsiz bir kuyu :) her geçen gün yeni teknolojiler çıkıyor, var olan dillere yeni güncellemeler geliyor, bunu da takip etmek lazım tabiki.

diagram

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Dediğim gibi anlamam web işinden. Ama senin alanın ucundan kodları bilmen iyi olacaktır veya bi şekilde tasarım yapabiliyor olman. Ama yine de bir konuda gerçekten başarılı olman gerekir.

Ben işim gereği baskıyı bilirim. Her dalını hemde. Okulum da matbaa üzerineydi zaten. Ama hiç bir zaman bir matbaada çalışmak istemedim. Başlangıcım matbaa olmasına karşın tekrar matbaaya dönmek istemedim. İşin nasıl basıldığını bilirim ve işi nasıl tasarlamam gerektiğini. Bu hep işimi kolaylaştırdı ve kolaylaştıracak. Ama tutupta bir matbaa ustası gibi makina kullanamam tabii...

Anlatmak istediğim bu. Bir alana tamamen hakim olmak ama diğer kollarını da bilmek gerekir. Her alanada hakim olmaya çalışırsan mutlaka biyerlerde aksayan bişeyler olacaktır.

Benim ki öneridir.

stronger_ht

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Ben ısrarla birçok konuya en iyi derecede hakim olunabilineceğini savunuyorum.
İmkansız olarak değerlendirilirse o düşünce zaten imkansızlıkla sonuçlanır, ancak sürekli kendini geliştirmeyi seçersen bence her konuda başarı sağlayabilirsin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...