Çalışmada 3 slogan var 1 tane başlık ve 1 tanede yayınlayan yerin ismi var. Önce güldürür sonra öldürür sloganı bence de yanlış yönlendirmeye sebep olabilir.
Şimdi bir çalışmada 3 slogan olur mu? Buradan tartışmaya başlamak lazım. Arkadaşlara katılıyorum. 1 Tane ve en etkili olanını seçmeli, yaptığın çalışmayı da seçtiğin sloganı destekleyecek şekilde hazırlamalısın.
Görsel olarak kullandığın zincirin ne ifade etmek istediğini bilinçli bir insan olan ben bile anlamazken görselin amacının bilinçsiz insanları bilinçlerdirmek olduğunu varsayarsak onlar bu zincir kullanımından ne anlayabilirler?
Şırınga ise uyuşturucu sadece şırınga ile alınabilirmiş gibi bir izlenim yaratmış. Bu afişin önünde biri beni uyuşturucu kullanmaya ikna etmeye çalışıyor olsaydı eğer söyleyeceği baksana o zaten iğneyle oluyor bu öyle değil diyerek extacy, esrar, cocain, lsd gibi kana direk olarak iğneyle karıştırılması gerekmeyen uyuşturucuları önerebilirdi.
Sağ alt görselde ki insanlar kim? Tanıyor musunuz? Çekim size mi ait? Sigara kutuları üstüne "bakın sigara içti yoğun bakımda sürünüyor" mesajını versin diye koydukları adam dünyanın tazminat davasını açtı, fotoğraftaki benim yoğun bakımdaki halim sigarayla alakası da yok kime ne sorarak koydunuz bu fotoğrafı diye. Aynı şeyi yaşamanızı istemem.
Kapanışa gelirsek çift logo kullanımı neden? Bir tanesi yeterli bence.
Emeğinize sağlık.