Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

web de banner

betülll

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Selam arkadaslar bı web sıtesının banner ında değişiklık yapacagım ve ılk defa yapıyorum sıteyı acıp değiştirecegım banner ı resım olarak keydettım ebatlarını
ve 72 dpı ama gıf olarak mı jpg olarak mı kaydetmem lazım acaba bıde index seklınde olmus bacground olan yer nasıl yapabılırım tskler.

o z a N

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.htm3d.com
Banner ı kaydettiğin zaman uzantısı neyse öyle alacaktır zaten. Ki bu genelde flash yada gif olur (hareketliyse).

Gif se adobe image ready e atıp,her karesini tek tek düzeltip,sonra tekrar aynı şekilde gif olarak kaydedebilirsin. Flash dosyası ise, flash kırmak için programlar var. Forumda bulup kullanabilirsin. Kolay gelsin.

o z a N

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.htm3d.com
ha bide backround olan yer index olmuşsa, bannerin kesin giftir. Arka planı yoktur. Sen arkaplan diye web sitesinin indexini almışsındır. Web sitesinin arka planı hoşuna gittiyse, kaynak kodundan web sitesinin arka planını al,gif in arkasına ekle.

i_can_fly

🌱Yeni Üye🌱
resim hareketliyse gif olarak kaydet. imageready'de açıp her bir layer'ı tek tek düzenle.
Statik, sabit banner ise jpg olarak kaydet, photoshop işini görür.

M@rcos

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaş heralde şunu demek istiyor.
Banner'ı indirdim.Banner'da sadece kalite ve ebat değişikliği yaptım.
Ama Photoshopta Layer olarak her zaman gördüğümüz Background yok.Orada İndex yazıyor diyor.

İndex ise resim gif'tir.Aynı şekilde gif kayıt etmelsin demekki hareket var.
File-->Save For Web Devices komutu ile çıkan pencerenin sağ tarafında uzantı olarak .gif seçip (mb,kb vs) boyutlarına göre kaliteyi düşürüp arttırabilirsin.

Kolay gelsin.