Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Web Tasarım Sektörünün geleceği?

AnıL ALAN

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.anilalan.com
Ben web tasarım bölümü seçmeye meğilli bir öğrenciyim fakat bu bölümde gelecek yok diyen birçok kişi ile karşılaştım.

Kafamdaki soruları bir bir analiz etmeye çalışırken işin içinden çıkamadım web tasarıma oldukça ilgiliyimdir ve yaratıcılık konusunda yeteneğim var sadece mezun olduktan sonra sektörde iş bulamamaktan okuyan işsizlerden olmak istemiyorum.

Yorumlarınızı bekliyorum :smile:

Benzer konular

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Grafik tasarım olsun, web tasarım olsun; öncelikle sizin tecrübe, kendinizi geliştirme ve referanslarınızdan kaynaklı bir durumdur.Bu işin eğitimini alıp, kendinizi geliştirdikten sonra işsiz kalmak diye bir durum zaten yoktur.Okullarda aynı eğitim aynı öğrencilere verilir, ama sadece öğrenmek amaçlı gelen çoğu işsizdir.Unutmayalım ki; İş sahibi olanlar bu işin üstüne gidip, kendini geliştirenlerdir.

Ben de web tasarım ve programlama öğrencisiyim; hiç bir zaman kendimi yeterli görmedim...hala web tasarımı sadece bölümü bitirmek için okuyan kişileri tanıyorum...herşey size bağlı...aldıgınız eğitimin üstüne birşeyler koymalısınız.Buda çalışmakla olur.Günümüz de ne yazık ki editleme, hazır şablonlar v.s ile web sitesi yaptım diye webmaster' ım diye dolaşan o kadar çok insan var ki...UCUZ tasarım olunca da müşteriler bu yöne yöneliyor.Peki bu bizim meslekte işsiz kalıcagımız anlamına mı gelir? Hayır...aksine sizin sağlam bir portfolyonuz ve referanslarınız oldugu sürece işsiz kalmazsınız.Aksine aranan eleman olursunuz.

Bilgi emekle yoğrulur, emek olmadan yemek olmaz.Müşteri maddi imkanın olanak verdigi elemanı seçse de; onun için bu işi en iyi yapabilecek birisi ön plandadır.Eğitim çok önemli, ama bu yolda bir araçtır.Amacınız kesinlikle yapabileceginizin en iyisini yapmak olmalıdır.

Bilişim dünyası her geçen gün gelişip değişmektedir. Yeni bilgiler, yeni teknolojiler gelişmektedir.
Web tasarım da bu gelişimin içeriği olarak, günümüzde ve gelecekte hep kimliğini korumaya devam edecektir.
Gelişime ayak uydurmakta; ancak gelişimin bir parçası olmaktan geçer.Mesela; spor yaptıgımızda bir süre sonra yorulur ve dinlenme gereği duyarız.Ayak kaslarımızda laktik asit birikmesi sonucu oluşan bir yorgunluktur bu. Halbu ki durmayıp koşmaya devam etsek, bir süre sonra kendiliğinden bu yorgunluk geçecektir.İşte bunun gibi; eğitim bir süreçtir, siz durmadan bunun üzerine birşeyler katmalısınız.Hedef varsa, çıkılacak basamaklar belirlidir.

Şunu unutmayın ki; herşey önce sizde bitiyor ! :)
Kolay gelsin...

Sahadagiy

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
sahadagiy.net
merabalar ben bilgisayar okuyan bir öğrenciyim ve bu sene bilgisayarın içinde bir bölüm seçecez ve bende web tasarımını seçtim biraz araştırdım ama bu araştırma beni pekte açmadı sizce web tasarım nasıl bir bölüm bana ileride para kazandırırmı yardımcı olursanız sevinirim..?
biraz araştırdım ve senin gibi endişesi olan bir çoğunu gördüm bu yazıda başkasınaait
arkadaşlar gelecek meslekte değil sizlerdededir yani sen profesyonel olmak için çok iyi çalışırsan tabiki kaymağını yersin ilerd geleceği olmadığını sölüyorlar ama bence geleceği elbetteki var özellikle kanunları araştırın şirketler herbirinin web sitesi zorunluluğu var

AnıL ALAN

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.anilalan.com
Deniz hanım,verdiğiniz cevaplar gerçekten çok güzel ve profesyonel. Son zamanlarda herkes, herkesin sektörüne ayak basar oldu. Örnek vermek gerekirse, geçen gün evime giderken bir kırtasiyede format atılır yazısı gördüm ve bu benim gerçekten canımı sıktı. Ben bilişim bölümünü okumuş olan bir öğrenciyim ve okadar bilgisayarcı varken kırtasiyenin o yazıyı asması bana gerçekten çok utanç verici geldi. Aynı şekilde Web TASARIM'Sektöründede oldukça kaypak insanlarla karşılaşıyorum ve işte tam bu noktada sizlerin önerilerini alıyor ve mantığı kavramaya çalışıyorum. Soruma içtenlikle vermiş olduğunuz cevap için yeniden çok teşekkür ederim.

Anıl ALAN

Son düzenleme: