(konunun yeri burasımı bilmiyorum ama )
20 yaşındayım. bu işe bir aile dostumuz sayesinde çalışmak zorunda kaldığım için girdim o zamana kadar corel diye bir program olduğunu bile bilmiyordum. işe geldim patronumun eşi sadece nasıl kare çizebileceğimi(!) nasıl yazı yazabileceğimi(!) nasıl çıktı alıp nasıl tarayacağımı gösterdi(!) bunlar 2 gün içinde olanlar daha sonra eşi aradan çekildi.
evet artık koskoca matbaa bana kaldı. tek grafiker ve adını yeni duyguğu bir programda 2 günlük bilgiyle çalışıyor ve patronum beni öğrenmem amaçlı kendi reklamcı matbaacı arkadaşlarına götürdü. gördüğüm her bilgi bana işkence gibi geldi çünki ; anlatan kişiler fazlasıyla konusuyorlardı 'bunu da mı bilmiyorsun?' 'emin misin bu işi yapabileceğinden' 'bu böyle olmaz ?' 'sen grafiker mi olcacaksın şimdi' bunun gibi bir sürü cümleler....ben eve geldiğimde aklımdaki cümleler acaba dalga geçtiler mi acaba ne düşünüyorlar..
ve ben bir daha gitmedim bir yerden öğrenmek için . şimdi 1yıl oldu bir yıl içinde kendim programları karıştırarak öğrenmeye çalıştım..
ve artık matbaaya gelen ambalaj , etiket , kartvizit , el ilanı , afiş , broşür gibi birçok işi geri çevirmeden ve kimseye sormadan kendim yapıyorum..kimse bunu bana öğretmedi nüket hocamın dediği gibi tecrübeli bir kişiden öğrenmedim _? yada bunun okulunu okumadım _?
şimdi ben neyim _? grafiker mi yada neyim_? Buluşmaya çekinerek gittim ben grafiker miyim diye çünki sitedeki 'herkes grafiker olamaz ' tarzında yazılardan etkilendim sanırım...
Sözün kısası
ben bu işi gerçekten çok ama çok seviyorum...ve bu işi yapıcağım .. kendime söz verdim .. el çizim becerisi olmadığı için zorlanıyorum...henüz çok gencim kendimi geliştireceğime inanıyorum ; seneye olsun , 3 yıl sonra olsun ya da 10 yıl bunun eğitimini alacağım....ve çok iyi bir grafiker olacağım..