Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

yurtdışına ai formatlı tasarım yollarken dikkat edilmesi gerekenler.

selimozan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar merhaba

yurdışına yollayacagım bir tasarım var ve şu güne kadar hiç yurtsışına tasarım yollamadım.Bu konuda dikkat etmem gereken kurallar var ve hata yapmamam gerekiyor.mesela tasarımda gradientler bir hayli fazla mesela bunların sorunsuz bir şekilkde karşı tarafın açabilmesi gerekiyor.Gömülü bazı objeler var bunların hata vermemesi gerekiyor vs. vs.Bana bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevicem (not: cs3ü malesef türkçe kullanıyorum)

selimozan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
püf noktalarını verecek biri vardır sanırım :worried:

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
* Graident (degrade) olması sorun değil. Cs3 olarak kullandığını ve çalışmayı bu şekilde kaydettiğine dair ufak bir not düş.
* Görsel kullandıysan ve matbaada basılacak bir işse görselin CMYK ve 300 Dpi olması,
* Görselin 2 farklı dosyası olması, yani biri görsellerin çalışmaya gömülü olması (embed image), diğer bir klasördede Görsellerin (psd dosyaları) ve Ai dosyasının olduğu iki şekilde olması
* Yine klasör dışında Çalışmanın JPG halinin olması;
* Kullandığın fontların Pc veya Mac formatında dosyaları
* Ai, Pdf, Eps formatlarında alternatif seçenekleri,
* Yedeklenmiş 2 DVD (2 kopya) ile müşteriye gitmeden ödemeni almış olman.

Kolay gelsin.

selimozan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
gradientlerin sabitlenmesi konusunda birşeyler duymuşdum o ne derece doğru bilemem.görselleri son bir değişiklilte çalışmadan çıkardık.gömme işlemi olmıcak sanırım fontlara gelince hepsini convertledim sorun çıkacagını sanmıyorum.sadece netten indirdiğim bazı vector çalışmalar vardı onların convertlenmesine gerek yok diye biliyorum tek korkum gradientlerde oluşuyor.Flatten Transparency diye bir seçenek varmış bunun tam olarak görevi nedir?

çalışmanın pdf ve jpg dosyalarını ekledim
EPS ve Aİ formatında kaydettim.
Para Hesapta :)