Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

1000 tane dergi bastırdık telef mi olacak??

dolp2323

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
19 May 2013
Mesajlar
5
Tepkime puanı
0
Sayın uzman abilerim ve ablalarım ben bilgisayar öğretmeniyim ve okul müdürümüzün ricası üzerine indesign ile bir dergi yaptım. matbaaya gönderdim pdf dergi dosyamı. Dergiler matbaadan geldi ve bir de ne göreyim pdf'de olup ta dergi'de olmayan bir resim yok. Şok oldum anlayacağınız. Matbaa yetkilisini aradım durumu söyledim. dergileri geri gönderdik, resmin olmadığı sayfayı basıp eksik olan sayfayı çıkarıp geri gönderecekler. Soru1:pdf dosyasında olupta Neden resim baskıda çıkmadı.
soru2:Matbaa 2 gün içerisinde düzeltip geri göndereceğim dedi,peki dergi zımbalarını nasıl söküp takacaklar, herhangi yıpranma yırtılma olmaz mı?

Pek bu konularda bilgim olmadığı için bu cevaplarımı bilen büyüklerimin cevaplarımını istirham ediyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim. Saygılarımla..
 

Benzer konular

MehmetRecepOzdemir

🌟Usta Tasarımcı🌟
Katılım
21 Eyl 2007
Mesajlar
469
Tepkime puanı
12
Dergide kullanmak istediğiniz resim kaynağından kaldırılmıştır yüksek ihtimal. indesign sayfayı kasmaması adına görselleri kaynaktan okur. Yani siz masaüstünde bir klasör açıp içine attığınız resmi indesignda çağırırsanız görebilirsiniz. Ama o resmi o klasörden kaldırdığınızda baskıda gözükmeyecektir çünkü pdf te embed değildir.

Matbaa sadece o sayfa üzerinden işlem yapacaktır. Tellerin sökümünden sonra bir yıpranma olacağını sanmıyorum. ID da çalışırken kaynak dosyaların yerinde olduğundan emin olun. (Dosyanın ismindeki en ufak harf değişimi dahi kaynaktan okunmamasına yol açar)
 

dolp2323

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
19 May 2013
Mesajlar
5
Tepkime puanı
0
çok teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için.
 
Üst