Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

2. okul gazete çalışmam "Todays Turkey"

kralaslan1905

🌱Yeni Üye🌱

okul ödevim için hazırladığım gazetem tasarım bana aittir.:smile:

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
Başlanıç için fena değil.. Güzel olmuş.. Ama daha iyisini yapabilirsin..

Ama profesyonel bir bakış ile çok eksikler ve hatalar var..
İrdelemek doğruya götürür.. Yanlış anlamayın eleştirimi..
Fotoğrafların bir simetrisi yok ve göze batıyor..
Tireleme kötü, harfler ayrı dünyalardan gibi..
Yazıya boğmuşsun sayfayı kapak sayfası için çok fazla yazı var..
Sağ ve sol sütunlardaki haberleri manşet haberinden ayırmak çok güç..
Sol alttaki barkodu karikatür gibi birşey olsun diye koyduysan güzel fikir... Lakin öyle değilse bu şekilde barkod olmaz..
Her habere gömme (ilk harfi büyütme) vermek zorunda değilsin..
Bir kaç tane okunur başlık olması gerek.. ki ana manşetin bile başlığı çok çok ufak...
Logoyu anlamaya çalışıyorum da iki adet iki tarafta duran şeyleri anlayamadım..

Dediğim gibi.. Not almak için yeterli olabilir ama profesyonel bir bakış için çok eksit ve hatalar var.. Daha güzellerini bekliyor ve tebrik ediyorum..
::artipuan::

kralaslan1905

🌱Yeni Üye🌱
Başlanıç için fena değil.. Güzel olmuş.. Ama daha iyisini yapabilirsin..

Ama profesyonel bir bakış ile çok eksikler ve hatalar var..
İrdelemek doğruya götürür.. Yanlış anlamayın eleştirimi..
Fotoğrafların bir simetrisi yok ve göze batıyor..
Tireleme kötü, harfler ayrı dünyalardan gibi..
Yazıya boğmuşsun sayfayı kapak sayfası için çok fazla yazı var..
Sağ ve sol sütunlardaki haberleri manşet haberinden ayırmak çok güç..
Sol alttaki barkodu karikatür gibi birşey olsun diye koyduysan güzel fikir... Lakin öyle değilse bu şekilde barkod olmaz..
Her habere gömme (ilk harfi büyütme) vermek zorunda değilsin..
Bir kaç tane okunur başlık olması gerek.. ki ana manşetin bile başlığı çok çok ufak...
Logoyu anlamaya çalışıyorum da iki adet iki tarafta duran şeyleri anlayamadım..

Dediğim gibi.. Not almak için yeterli olabilir ama profesyonel bir bakış için çok eksit ve hatalar var.. Daha güzellerini bekliyor ve tebrik ediyorum..
::artipuan::

Yorumlarınız için tşk ederim. Hatalarımı azattığımı düşünüyorum ama tabiki daha çok eksiğim var. Profesyonel çalışmıyorum sadece ufak tefek ödev için. barkod karikatür gibi düşündüm. logodan 2 tane koymamın sebebi yer kaplasın. ayrıca logoda 2 T harfi var o yüzden koydum. Resimler simetrik olarak hiç düşünmemiştim. başlıklar aceleye geldiği için küçük kaldı. ilk gazetem aşağıdaki linkte. puphisher programında yaptım.

Yorumlarınız ve eleştrileriniz için tşk ederim.

https://www.grafikerler.net/ilk-gazete-tasarimim-yini-gonya-t78848.html

kralaslan1905

🌱Yeni Üye🌱
tavsiye edeceğiniz bir gazete ve dergi tasarım programı var mı?

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
tavsiye edeceğiniz bir gazete ve dergi tasarım programı var mı?

Günde asgari 5 gazete geçiyor elimden.. Publisher'de gazete yada dergi çalışan müşteriler için pek iyi şeyler düşünmüyorum(!) :)
Publisher gazete programı değildir..
Publisherde gelen tüm işleri 0'dan yeniden çalıştım çoğu kez.. CMYK olarak export yapman çok güç.. Alsan bile renk ayrımı yapmak kulağı tersten tutmaya benziyor..
Gazete için Indesign i tek geçerim.

kralaslan1905

🌱Yeni Üye🌱
Günde asgari 5 gazete geçiyor elimden.. Publisher'de gazete yada dergi çalışan müşteriler için pek iyi şeyler düşünmüyorum(!) :)
Publisher gazete programı değildir..
Publisherde gelen tüm işleri 0'dan yeniden çalıştım çoğu kez.. CMYK olarak export yapman çok güç.. Alsan bile renk ayrımı yapmak kulağı tersten tutmaya benziyor..
Gazete için Indesign i tek geçerim.

Çok sağ olasın abi bilgiler için tşk ederim. Dediğim gibi profesyonel çalışmıyorum. Ama her türlü bilgidende faydalanmak istiyorum. Programı edineyim önce sonra kullanmayı çözecez artık. Kullanmak zor mu? Ve ileride bir iş getirisi var mı bu tür işlerin? Indesign olsun photoshop olsun.

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
Çok sağ olasın abi bilgiler için tşk ederim. Dediğim gibi profesyonel çalışmıyorum. Ama her türlü bilgidende faydalanmak istiyorum. Programı edineyim önce sonra kullanmayı çözecez artık. Kullanmak zor mu? Ve ileride bir iş getirisi var mı bu tür işlerin? Indesign olsun photoshop olsun.

Elbette getirisi var.. Animasyon yada web tasarımı haricinde indesign bütün işleri görür..

fatihkull25

🏅Acemi Tasarımcı🏅
öyle bi tasarım varki kardeş ne varsa kapakta içini sakın açma diyor gibi yani özür dilerek belirtmek zorundayım ve bide sanki resimlerin bazısı küçük bazısı büyük kimsi daha büyük olsa daha göz alıcı olacak gibi geliyor..

kralaslan1905

🌱Yeni Üye🌱
öyle bi tasarım varki kardeş ne varsa kapakta içini sakın açma diyor gibi yani özür dilerek belirtmek zorundayım ve bide sanki resimlerin bazısı küçük bazısı büyük kimsi daha büyük olsa daha göz alıcı olacak gibi geliyor..

resimlerin pikseli küçük olduğu için pek büyütmek istemedim. çok hızlı gerçekleşti 1 gün haber topladım 1 diğer günse tamamladım ve teslim ettim