Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

2 sorum var

imacimac

🏅Acemi Tasarımcı🏅
illustratorde 16 x 64 cm ebadında 3 kırımlı olan bir brosur tasarimini bitirdim.

1. sorum:

icersinde cok fazla yuksek cozunurluklu ama linkli resim kullandigim halde kaydederken cok fazla bekliyorum..fh de ki gibi neden 3-4 sn de kaydetme islemini yapmiyor, resimleri gomerek calissam bu normal derim ama tum resimler linkli..bu agirlasmanin bir onlemi var mi illustratorde?

2.sorum:

on ve arka olarak ayri dosyalarda calistim. filme gonderirken mecbur revolte seklinde montaj yapacagim icin gene illustrator icinden mi gondereyim?

yoksa tasma paylariyla pdf olarak export edip tekrar ilustrator veya indesign
da montaj yaparak mi gondereyim?

bana pdf olayi daha basit olur gibi geliyor..cunku bu yontemi indesign da da kullaniyorum ancak illustratordeki pdf export ayarlarini bilmiyorum..

bilen bir arkadastan rica etsem?

Benzer konular

du_rock

🏅Acemi Tasarımcı🏅
merhaba sorularına pek yardımcı oalmıcam ama önerim var illust. pek kullanmıyorum ama linkli dediğin resimler embed halinde mi ? ve 2. olayda ise baskı şeklin normal olan yoludur zaten düşündüğün gbi yolla ama daha bugün başıma gelen bir olaydan yola çıkarak bi uyarıda bulunmak isterim işini maatbaya verirken daima pdf ve ya yaptığın çalışma gbi küçük çalışmalarda yüksek çözünürlüklü jpeg te yolla bazı maatbalar malesef program kıtlığı veya ölçü deformasyonları gbi hatalar yapabiliyor benden sadece bir tavsiye başarılar ve iyi çalışmalar...

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
1. sorunuz:
picture7ia5.png

illustrator da save yada save as yaparken açılan pencere de
create PDF Compatible File işaretli olmamalıdır.

o işaretli kaldığında program yerinden kıpırdamaz.

2. sorunuz:
bu sorunuzun cevabını ancak çalıştığınız film şirketi verebilir. :)
ne şekilde çalıştıklarını onlardan öğrenmelisiniz.

Yunus PARLAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.evdetasarim.net
illustratorde 16 x 64 cm ebadında 3 kırımlı olan bir brosur tasarimini bitirdim.

1. sorum:

icersinde cok fazla yuksek cozunurluklu ama linkli resim kullandigim halde kaydederken cok fazla bekliyorum..fh de ki gibi neden 3-4 sn de kaydetme islemini yapmiyor, resimleri gomerek calissam bu normal derim ama tum resimler linkli..bu agirlasmanin bir onlemi var mi illustratorde?

2.sorum:

on ve arka olarak ayri dosyalarda calistim. filme gonderirken mecbur revolte seklinde montaj yapacagim icin gene illustrator icinden mi gondereyim?

yoksa tasma paylariyla pdf olarak export edip tekrar ilustrator veya indesign
da montaj yaparak mi gondereyim?

bana pdf olayi daha basit olur gibi geliyor..cunku bu yontemi indesign da da kullaniyorum ancak illustratordeki pdf export ayarlarini bilmiyorum..

bilen bir arkadastan rica etsem?

1. Soru = Illustrator yapı itaberi ile şişik bir programdır. Freehand den extra özelliklere sahip ve arayüzü daha ağır olduğu için kaydederken ve açılırken bilgisayarda bir nebze kasma yapar. Tabiiki sizin bilgisayarınız ve döküman boyutu da bu kasmada önemli pay sahibidir.

2. Soru = Ben sizin yerinizde olsam illa pdf ile yollıyacaksam çalışmamı İnDesing a atıp .pdf olarak kaydederim. İnDesing bu yönüyle çok rahat. Ama tavsiyem klasik montajdan yana olacaktır. Seçim tabiiki sizin. Saygılar.

imacimac

🏅Acemi Tasarımcı🏅
dostum ilgin icin cok saol ama ben zaten matbaada calisyorum ve kendi bunyemizde de film makinamiz mevcut..

ayrica embed olsaydi zaten link olmazdi...resimler linkli..ama kaydederken inanılmaz agirlasiyor makina...

1. sorunuz:
picture7ia5.png

illustrator da save yada save as yaparken açılan pencere de
create PDF Compatible File işaretli olmamalıdır.

o işaretli kaldığında program yerinden kıpırdamaz.

2. sorunuz:
bu sorunuzun cevabını ancak çalıştığınız film şirketi verebilir. :)
ne şekilde çalıştıklarını onlardan öğrenmelisiniz.

1. soruya verdiniz cevabi simdi deniyorum...

2.soruya cevabiniza binaen bunyemizde film makinamız var, indesign daki tasarimlarimda pdf x3 e gore export ediyordum sorun cikmiyordu..

illustratordeki pdf e exportun standart ayarlar nelerdir? veya spot bir calismada nasil olur?

tesekkurler..

1. Soru = Illustrator yapı itaberi ile şişik bir programdır. Freehand den extra özelliklere sahip ve arayüzü daha ağır olduğu için kaydederken ve açılırken bilgisayarda bir nebze kasma yapar. Tabiiki sizin bilgisayarınız ve döküman boyutu da bu kasmada önemli pay sahibidir.

2. Soru = Ben sizin yerinizde olsam illa pdf ile yollıyacaksam çalışmamı İnDesing a atıp .pdf olarak kaydederim. İnDesing bu yönüyle çok rahat. Ama tavsiyem klasik montajdan yana olacaktır. Seçim tabiiki sizin. Saygılar.

klasik montajdan kastin illustratorde montaji yapıp ordan mi gondereyim filme?

yoksa pdf e export edip indesign da montajlayip mi gondereyim?

hande demir sen bi tanesin:)

Moderatör tarafında düzenlendi: