Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

2 ve 3 Kırımlı Broşürler (Önlü-Arkalı)

mustafa87

🌱Yeni Üye🌱
2 ve 3 kırımlı önlü arkalı İndesing'de hazırlanmış broşürleri baskı için hangi ayarlarda pdf'e çevirmem lazım arkadaşlar. :sweating:

7000ap

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
File / Adobe pdf peresets den Press Quality seçeneği uygun.. ancak açılan pencerede de

Compression bölümünde Color İmage ve Grayscale image değerlerin 300-450 pixel inch yap..

Monochrome image 1200 / 1800 ayarları uygundur..

Zaten her zaman kullandığım ayarlar bunlar.. Digitalciyiz normaldir :)

tdogan86

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.fenomen.web.tr
ben PDF/X-1a:2001 seçeneğini seçiyorum. dikkat etmen gerekn yeri şurası marks and blend kısmında taşma payını vermen gerekiyor. oradan dökümanın ayarlarını kullan diye bir ibare var. onu seçersen sorun olmaz.

mustafa87

🌱Yeni Üye🌱
ben PDF/X-1a:2001 seçeneğini seçiyorum. dikkat etmen gerekn yeri şurası marks and blend kısmında taşma payını vermen gerekiyor. oradan dökümanın ayarlarını kullan diye bir ibare var. onu seçersen sorun olmaz.

Evet arkadaşım bende bunu soruyordum zaten, press quality'i sececeğimi biliyorum. sayfa açarken 3 mm taşma verdim. Ama "Mark and Bleed" kısmında bunu nasıl aktif yapıcağım. Bide kırımları nasıl işaretliyeceğimi bilmiyorum. Yardım edersen minnettar olurum :angel:

tdogan86

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.fenomen.web.tr
yardımcı olmayı çok isterdim lakin kırım yerlerini gösteren crosları otomatik koymuyor :) ya da ben bilmiyorum. ama ben bu şekilde 2-3 kırımlı işleri indesignda yapmıyorum illustratorde yapıyorum. orada crosları koyuyorum. sen hali hazırda indesignda yaptıysan pdfe çıkar benim dediğim gibi. sonra illustratorde aç. crosları koy kaydet. ardından tekrar aç bu sefer arkasını. oraya da koy croslarını kaydet. pdfin üzerine kaydetmiş olursun. ama dikkat et bazen convertsiz yazılarda sapıtabiliyor.

mustafa87

🌱Yeni Üye🌱
Anladım, dostum denicem eğer takılırsam yine rahatsız ederim. :)

hLyaaa

🌱Yeni Üye🌱
arkadslar bu ıkı kırım olayı ne bılen varsa acııl cevb yazabılrmı yha odew yetıstırcem ama acemılık ısde :D nasıl yanı ıkı kırım bıde arkalı onlu olcakmısss .s.s.s yardımlarınızı bklıorummm