Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

2010 Grafikerlik

^Castiel^

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba arkadaşlar:

Öncelikle bu tür sorulardan eminim bıkmışınızdır.Sizden ricam lütfen yardım ediniz.Pek bir bilgim yok.Forumda kendimde araştırmaktayım.Ama aklımdaki soruların cevaplarını bulamadım.Eğer zaman ayırırsanız çok sevinirim.

Bu sene ygs madurlarından biriyim.Eşit ağırlık son sınıf öğrencisiyim.Grafikerlikle ilgili pek bilgim yok.Bilgim yok derken demek istediğim hangi dersler veriliyor,özel yetenek sınavı varmış onları felan demek istiyorum.
Grafiker olma isteğim çocuklugumda vardı galiba.Her zaman arkadaşlarım bilgisayarda oyun oynarken ben paintde resim çizmeye çalışırdım (cin ali felan xD)
el çizimi ile yeteneğim yok grafiti tarzı bir kaç şey dışında.
Ama bilgisayar üzerine her şeyde en iyisini yapabileceğime inanıyorum.
Bu sene PS ye başladım cs4 ile.Eskilerdende kullanmışlığım var 2-3 ay arayla ama sürekli değil.Lise 3 ün sonunda tamamiyle bu işe kendimi adadım.Hayatımda herşeyden kıstım.Sinema,tiyatro tüm sosyal aktivitelerimin sürelerini azalttım.Artan süreyle burada arkadaşlarımızın paylaştığı derslerle kendimi geliştirmeye çalışıyorum o günden belli halen devam ediyor.Yabancı grafikerleri felan takip ettim çalışmalarına baktım bazı ders anlatımlarını uyguladım.Yazı tasarım,duvar kağıtları,rötüş... gibi tüm dersleri öğrendim sayılır sürekli çalışarak en iyisini yaptığım hataları 0 a indirmeye çalışıyorum.Biraz Ai öğrendim yanında.
Neyse böyle devam ediyo.

Asıl konu:
Bu sene ygs sınavından:
YGS-3 249
YGS-5 233
puanı aldım.Doğrusu hiç çalışmadan girdim.Zamanım PS ile geçti diyebilirim.
Dediğim gibi hiç bir bilgim yok grafikerlikle ilgili.Ama başvurmak istiyorum.
Son umut son çağre veya herhangi bir çıkar için değil istediğim için başvuru yapmak istiyorum.
Deneyimli abilerim ve ablalarım sizden tavsiyeler bekliyorum.
Sizce bu puanım yetermi?
Diyelim tercih yaptım herhangi bir yetenek sınavına tabi tutulcakmıyım?
2 senelik istiyorum.
Oldu kazandım diyelim.Hangi dersleri görücem ve iş olarak hangi konumda başlıyacağım.Parasında felan değilim.Severek yapıcağımı düşündüğüm bir meslek.Uğraşmaktan zevk alıyorum.Sırf PS için özel monitör özel donanım parçaları aldım kendimi geliştirmek için.Sanıyorumki başardımda.
Eğer varsa nerelerde bu grafikerlik bölümleri var?
Ve Sadece PS üzerinemi yoksa onu oradamı belirliyeceğiz?
PS ise konu ne olucak tasarım gibisinden mi yoksa belirli bir şirketin logo tasarımı gibi mi?

Aklıma gelen sorular bunlar.Çok teşekkür ederim.