Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

3dsMax - Materyal Kullanimi Dersi ( Blend - Composite - MultiSubObject )

Yorkshire

🌱Yeni Üye🌱
3dsMax - Materyal Kullanimi Dersi ( Blend - Composite - MultiSubObject )

Blend,Composite ve MultiSubObject Materyallerinin kullanimi ile ilgili 20 dakikalik bir video ders. Elimden Geldigince Anlatmaya çalisitim.
Videonun Ses kalitesinin düsüklügü ve aksan hatalarimdan (ingilizce kelimelerde) dolayi simdiden ozür dilerim

Link;
https://rapidshare.com/files/30804955/3dMateryalHazirlama_ses_.rar.html

Ornek Açiklama Grafigi;

blendmateryalqc9.jpg

Benzer konular

belqin

🌟Usta Tasarımcı🌟
Açıkçası 3D Tasarım ile ilgili pek bilgi sahibi değilim. Ama derslerinizde çok emek vermişsiniz teşekkür etmeden de geçemeyeceğim.

Emeğinize sağlık.

Yorkshire

🌱Yeni Üye🌱
rica ederim.
ilgilenen arkadaslara faydali olucaktir.

dirty_child

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Olmaya Başladı Eline Sağlık Arkadaşım ;)

rkm

🌱Yeni Üye🌱
selam çalışma cok başarılı olmuş.
mask için kullanılan bitmap resmini nasıl oluşturuyoruz.ps de ise ufak bir açıklama yaparmısınız?
iyi çalışmlar dilerim.

firatyesilcay

🌱Yeni Üye🌱
Çok teşekkürler. Eline, diline sağlık... İnsanların böyle işlere emek harcaması çok güzel. Yaklaşık 12 yıldır ACAD ile geçimimi sağlıyorum ama artık Max kullanmak zorundayım, işimle ilgili. Ekmeğimizde tuzunuz bulunuyor. Bir şey sormak istiyorum. ACAD'in texture'larında da var. BUMP'un amacı nedir? ACAD'de render alırken hiç kullanmadım. Dersinizde de var. Bump nedir? Ne işe yarar???

Yeliz GÖKÇEN

♾️Grafik Gurusu♾️
emeğine sağlık. teşekkürler faydalı bilgiler için.

bobmarley1910

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
siyah beyaz resimlerle dolgu ya da doku vermek diyebiliriz bump için. taş duvar ya da fayans ve sair gibi çalışmalar yaparken daha gerçekçi bir görünüm için tercih edilebilir. tabii max'in sadece senin hayal gücün kadar derin olduğunu düşünürsek çok farklı amaçlar içinde kullanılabilir.
Klavyeden M tuşuna basarak açtığınız materyal editördeki bir slotta hazırlamış olduğunuz bir malzemenin maps kanallarından biri olan bump (şiş, tümsek, pütür) sekmesine atayacağınız resimdeki siyah renklerin çukur beyaz renklerin ise tümsek - çıkıntı şeklini almasına yarayan ve sadece siyah beyaz ve arasındaki gri renkleri tanıyan bir kanaldır.

Not : Bump nedir diye soran arkadasa cevap verilmistir :)

oezzer

🌱Yeni Üye🌱
Çok teşekkürler. Eline, diline sağlık... İnsanların böyle işlere emek harcaması çok güzel. Yaklaşık 12 yıldır ACAD ile geçimimi sağlıyorum ama artık Max kullanmak zorundayım, işimle ilgili. Ekmeğimizde tuzunuz bulunuyor. Bir şey sormak istiyorum. ACAD'in texture'larında da var. BUMP'un amacı nedir? ACAD'de render alırken hiç kullanmadım. Dersinizde de var. Bump nedir? Ne işe yarar???

bump texture ümüzdeki istediğimiz yerlerin daha derin görünmesini sağlamak için kullandığımız bir material map yöntemidir. daha çok siyah beyaz resimler kullanılmalıdır çünkü bump siyahları derinlik beyazlıkları ise tümsek olarak algılar ve öyle göstermeye çalışır..

max e göre anlattm autocad deki bump hakkında hakkında fazla bilgim yok

attin

🌱Yeni Üye🌱
bump kabartma sağlamak için kullanılıyor(daha gerçekçi bi kaplama olması düşüncesinde mesela bi wood ağaç texturen var buna bump verdiğin zaman gerçeğe çok daha yakın oluyor...

manken35

🌱Yeni Üye🌱
şimdiden teşekkürler emeginize agzınıza saglık çok faydalı oldu allah razı olsun.....

sedat555

🌱Yeni Üye🌱
13. dk da anası çağarıyor :D

işe yarar birl ders bu arada tşkrler ;)