Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

4 ay içerisinde 3 iş yerinden çıkarıldım

laserion81

🌱Yeni Üye🌱
Ben gazi güzel sanatlar resim mezunuyum.desenim tasarımım fena değil.üzerine kursa gidip bir kaç program öğrenirsem bu işi yapabilirim diye düşündüm.yaş 30.neyse gittik 3 4 ay bir kursa daha sonra ankara ulus da küçük bir matbaaya girdim.ilk işimdi.ufak tefek kartvizit davetiye türü işler yapıyordum.çay servisi bulaşık vs ayak işleride yapıyordum ilk işim olduğu için herhalde grafikerler bu işleride yapıyor sanıyordum.şimdi ölsem yaptıramazlar.neyse boş olduğumda da matbaa ya yardım etmem isteniyordu ki boş vaktim çok oluyordu bende sevmiyordum o tür işleri direniyordum ustayla takışıyordum yer yer.1 buçuk ay çalıştım daha sonra memnun kalmadık deyip çıkarıldım.1, 1 buçuk ay sonra sigortan yapılacak dendi işe başlarken.oda yalan oldu tabi.

sonra hemen iş aramaya koyuldum gene bir matbaa buldum.işe alınmak için 1 senelik matbaacıyım dedim.burda biraz daha farklıydı işler.çay getir götür yoktu karışan eden yoktu.istediğim çalışma ortamıydı.fatura ve sürekli form yapılıyordu hiç yapmamıştım ama basit görünüyordu yapabilirm diye düşündüm.fakat bununda olmazsa olmazları varmış bunu 1 hafta sonra anladım.tek grafikerdim yardım alacağım biride yoktu.maliye logosu nun ebadını küçük yapmışım.1 hafta sonra bi ton fırça yiyip çıkarıldım ve konuştuğum ücretin anca yarısını alabildim.artık lanet etmeye başlayıp bu işi yapamayacağımı düşünüyordum.neyse gene yılmadım gazetedeki ilanları her gün takip ediyordum.ajansda çalışmak kendimi geliştirmek istiyordum tek tip iş yapmak istemiyordum.parayı 2. planda tutuyordum.

neyse sonunda bir ajans buldum tecrübesiz olduğumu neler yapıp yapamıyacağımı açıkca söyledim.ücretide düşük tutunca başlattılar.tam istediğim gibi bir yerdi grafik adına her iş yapılıyordu.çantadan kutusuna dergisine kataloğuna ilaç kutusuna kadar aklınıza gelen ne varsa.burda çok şey öğrenebilirdim.gerçekten çok güzel ferah bir ofisimiz vardı.2 tane imac bir tane pc vardı ben pc deydim.mac olması iyiydi arada kurcalarım diye düşündüm.2 deneyimli grafiker arkadaş vardı biri oranın eskisi diğeri benle başladı.ikiside çok düzgün insanlardı çok yardımcı oldular.ne sorsam söylüyorlardı.neyse ilk 2 hafta deli gibi dekupe yaptık bir iş vardı bitti.daha sonra katalog broşür tarzı ek işler oluyordu fakat bunları hep diğer grafiker arkadaşa veriyorlardı.ben esas grafikere abi bir iş varmı vs deyip duruyordum oda dur bunlar iyi günlerin gün gelecek kafanı kaldıramıyacaksın sabahlayacağız türünden konuşuyordu benim için güzel haberdi ben işi öğrenmek istiyordum.neyse daha sonra 2 hafta hiç iş gelmedi.aslında geldi ama bana vermediler daha doğrusu.neler yapabileceğimi gösterme fırsatım hiç olmadı.dünde acı haberi iş çıkışı aldım.tam 1 ayım dolmuştu.gene sigortamın başlatılmasını beklerken işten çıkarılmıştım ve işin garip tarafı o gece rüyamda gördüm çıkarıldığımı. normalde tersi çıkar.ama çıkmadı. işten ayrılmaktan çok diğer grafiker arkadaşlardan ayrılmak koydu.özellikle eski olandan.süper muhabbetimiz vardı ve ondan daha öğreneceğim çok şey vardı.1 ayda bile kendime pek çok şey kattım ama erkendi ayrılmam.4 5 ay kalabilsem çok farklı olacaktı.kendimi çok daha fazla geliştirecektim.

şu an işsizim ve psikolojim berbat.aynı şeyleri tekrar yaşama korkusu var.kafam çok karışık.hala deneyimsizim ve bunun sıkıntısını daha uzun bir süre yaşayacağımı düşünüyorum.bu işin bana göre olmadığını düşünmeye başladım.kursta anlatılanlar öğretilenler çok farklıydı.en kötü 1000 tl den başlayacaktık sözde.500 tl veren ajans bile gördüm.matbaa kesinlikle istemiyorum ajanslarda da ne kadar tutunabilirim bu deneyimsizlikle bilmiyorum.şeytan bırak bu işleri kpss ye asıl diyor.ama yaşda geçiyor başladığım her işi yarım bıraktım bu zamana kadar hep ondan kaybettim.o yüzden sevdiğim keyif aldığım ve bana göre olduğunu düşündüğüm fakat hep deyenimsizliğimin kurbanı olduğum bu işi de bırakmayı istemiyorum.belki ilerde daha farklı olabilir diye umuyorum...

seventh

🏆Pro Tasarımcı🏆
haddim olmayarak yorum yapıyorum affedin ama içimden geldiği için yazmak istedim eminim diğer arkadaşlar da destek vererek yorum yazacaklardır, bence yılmayın derim evet anlattıklarınız, yaşadıklarınız hiç de kolay şeyler değil yaşadıklarımı tekrar yaşamaktan çekiniyorum demişsiniz ama böyle durarak da bir yol ilerlenmez ki deneyimsizim demişsiniz ama işten çıkarılmak dışında grafik alanın da kendinizi geliştirdiğinizi belirtmişsiniz grafik ile ilgili kurslar da biraz yüzeysel gidiliyor evet sizin biraz daha çaba göstererek birşeyler yapmanız gerekiyor malesef, grafik işi ile kpss işini bir arada görtürmek çok mu zor peki eminim siz bunu yapabilirsiniz psikolog değilim belki ama yaşama sevincinizi kaybetmeyin derim 'bir iş olmuyorsa ya daha güzeli olacağı içindir ya da olmamasının hayırlı bir nedeni olduğu için' eminim sizinle ilgili olanların hayırlı yanı vardır
huzurla kalın

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
Merhaba; Mesleğe ilk adım attığım yıllarda, sizinkine benzer sıkıntılar bende çok fazla yaşamıştım. Hepimiz yaşıyoruz. Fakat bunları 18*20 li yaşlar da yaşıyoruz, o yaşlarda fırça yemek ya da aylarca simitle beslenmek çok koymuyor. bi şekilde inat edip sonuca ulaşıyorsunuz...

Fakat siz zaten bir kariyeri arkanızda bırakmışsınız. Zaten bir kariyer için dirsek çürütmüşsünüz... Bence kendinize haksızlık etmeyin.

Ajanslarla görüşün, Ajansların sıklıkla illustratör ihtiyacı olur. Onlara story board VS. gibi çizimlerle destek verin. Nasıl ki siyah ile elde edilen kahverengi ile, lacivert ile elde edilen kahverengi arasında dünyalar kadar fark varsa, bizim işin her adımında daha da fazlası var, Milyon detay ve milyon değişkenin içinde, size en iyi niyetle birşeyler öğretecek meslekdaşımızın bile anlayamadığı binlerce mevzu var...

Bizim işin iki yolu var, ya direk Grafik bitirerek çıraklığa başlayacaksınız, ya da alaylı olarak çıraklığa başlayacaksınız... Ama her türlü çıraklıkla başlayacaksınız. :) Ben mesleğimin ilk yıllarında bu pek para kazandığımı hatırlamıyorum mesela.... "

Hem iş öğretiyoruz hem para mı vereceğiz" tipinde cümleler hatırlıyorum daha çok...

Aynı size geldiği gibi bir çok arkadaşa da davulun sesi uzaktan hoş geliyor, ancak yakınında 10 dakika durduklarında başları ağrımaya başlıyor..

Size tavsiyem

bir koltukta 2 karpuz taşımayın, işinizi yapın. bi süre sonra bu gün sıkıntısını duyduğunuz herşeyi eğer gerçekten ilgi duduyorsanız yavaş yavaş öğrendiğinizi, anladığınızı farkedeceksiniz.

Bu bir yolculuk, kim olursanız olun, yalın ayak ve çıplak başladığınız bir yolculuk...

umarım yardımcı olmuşumdur.

Son düzenleme:

laserion81

🌱Yeni Üye🌱
haddim olmayarak yorum yapıyorum affedin ama içimden geldiği için yazmak istedim eminim diğer arkadaşlar da destek vererek yorum yazacaklardır, bence yılmayın derim evet anlattıklarınız, yaşadıklarınız hiç de kolay şeyler değil yaşadıklarımı tekrar yaşamaktan çekiniyorum demişsiniz ama böyle durarak da bir yol ilerlenmez ki deneyimsizim demişsiniz ama işten çıkarılmak dışında grafik alanın da kendinizi geliştirdiğinizi belirtmişsiniz grafik ile ilgili kurslar da biraz yüzeysel gidiliyor evet sizin biraz daha çaba göstererek birşeyler yapmanız gerekiyor malesef, grafik işi ile kpss işini bir arada görtürmek çok mu zor peki eminim siz bunu yapabilirsiniz psikolog değilim belki ama yaşama sevincinizi kaybetmeyin derim 'bir iş olmuyorsa ya daha güzeli olacağı içindir ya da olmamasının hayırlı bir nedeni olduğu için' eminim sizinle ilgili olanların hayırlı yanı vardır
huzurla kalın

estafurullah.zaten yılmıyorum kardeşim bağışıklık kazandım sanırım kovula kovula.deneyimsizlik kadar illet bişey yok ezik hissediyorsun kendini.düşe kalka öğreneceğiz bir şekilde bu işi .kpss den devletten umut yok açıkcası olsa zaten hiç bu işe girmez bu kadar sıkıntı çekmezdim.işle beraber yürütemem kendimi biliyorum.bu zaman kadar her bulduğum iş bir öncekinden daha iyiydi bakalım bu sefer çita yüksek çünkü en son çalıştığım yer gerçekten iyi bir ajanstı.diğerleri uyduruk matbaaydı okadar koymadı çıkarılmak.sağol değerli düşüncelerin için dikkate alacağım.

laserion81

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba; Mesleğe ilk adım attığım yıllarda, sizinkine benzer sıkıntılar bende çok fazla yaşamıştım. Hepimiz yaşıyoruz. Fakat bunları 18*20 li yaşlar da yaşıyoruz, o yaşlarda fırça yemek ya da aylarca simitle beslenmek çok koymuyor. bi şekilde inat edip sonuca ulaşıyorsunuz...

Fakat siz zaten bir kariyeri arkanızda bırakmışsınız. Zaten bir kariyer için dirsek çürütmüşsünüz... Bence kendinize haksızlık etmeyin.

Ajanslarla görüşün, Ajansların sıklıkla illustratör ihtiyacı olur. Onlara story board VS. gibi çizimlerle destek verin. Nasıl ki siyah ile elde edilen kahverengi ile, lacivert ile elde edilen kahverengi arasında dünyalar kadar fark varsa, bizim işin her adımında daha da fazlası var, Milyon detay ve milyon değişkenin içinde, size en iyi niyetle birşeyler öğretecek meslekdaşımızın bile anlayamadığı binlerce mevzu var...

Bizim işin iki yolu var, ya direk Grafik bitirerek çıraklığa başlayacaksınız, ya da alaylı olarak çıraklığa başlayacaksınız... Ama her türlü çıraklıkla başlayacaksınız. :) Ben mesleğimin ilk yıllarında bu pek para kazandığımı hatırlamıyorum mesela.... "

Hem iş öğretiyoruz hem para mı vereceğiz" tipinde cümleler hatırlıyorum daha çok...

Aynı size geldiği gibi bir çok arkadaşa da davulun sesi uzaktan hoş geliyor, ancak yakınında 10 dakika durduklarında başları ağrımaya başlıyor..

Size tavsiyem

bir koltukta 2 karpuz taşımayın, işinizi yapın. bi süre sonra bu gün sıkıntısını duyduğunuz herşeyi eğer gerçekten ilgi duduyorsanız yavaş yavaş öğrendiğinizi, anladığınızı farkedeceksiniz.

Bu bir yolculuk, kim olursanız olun, yalın ayak ve çıplak başladığınız bir yolculuk...

umarım yardımcı olmuşumdur.

sağol dostum .çok güzel anlatmışsın.önerilerini dikkate alacağım.dediğin gibi yaş 20 olsa çok dokunmaz ama belli bir yaşta olunca insan zor kabulleniyor sindiriyor bazı şeyleri.tabi kendimede pay çıkarıyorum çok hatalarım oldu.artık geçmişe dönmenin bir faydası yok önüme bakacağım ve elimden geleni yapacağım bir şekilde bu işte kariyer yapmak için.

Ugurcum

🌱Yeni Üye🌱
Benzer durumlar hepimizin başından geçti, ne ilk ne de son sizsiniz... Zorluklar yaşamadan birşeylere sahip olamıyor insanoğlu .. Ben de pes etmeyin derim..

firataydin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yetiştirilmek üzere yada yardımcı grafiker pozisyonunda birşeyler bakınsanız ? En azından yaşadığınız stresi bir nebze olsun ortadan kaldırırsınız

laserion81

🌱Yeni Üye🌱
kesinlikle katılıyorum,
üniversite mesunu iseniz, kpss ye çalışın. girince 2500-3000 arası bişeycik alacaksınız.

sanırım ironi yaptın dostum.1500 tl civarı olması lazım öğretmen maaşının polis yada asker kadar değeri yok öğretmenin bu memlekette

laserion81

🌱Yeni Üye🌱
yetiştirilmek üzere yada yardımcı grafiker pozisyonunda birşeyler bakınsanız ? En azından yaşadığınız stresi bir nebze olsun ortadan kaldırırsınız

en son çalıştığım yerde zaten o pozisyondaydım baştan söyledim yapıp yapamıyacaklarımı. niye aldınız niye çıkarıyorsunuz dediğimde de bir kaç yerden bekledikleri işler varmışmış da olmamış.bu kadar ucuz yani adam harcamak bu memlekette

firataydin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
doğru... Bu memlekette adam harcamak çok ucuz