Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

9x10cm boyutlarında bir magnet takvim baskıda En Az Kaç Punto

ACYN

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba arkadaşlar,

Birkaç sorum var. 9x10cm boyutlarında bir magnet takvim hazırlıyorum. Sizce yazı fontlarını en az kaç punto yaparsam okunabilirlik açısından yeterli olur? Takvim olduğu için rakamlar küçük oldu gibime geliyor. En az kaç punto olmalı iyi bir baskı için. Ayrıca birde resim kullanıyorum ve resmin opacity değerini düşürdüm. %40 opacity değeri verdiğimde resim çok silik bir şekilde çıkmaz değil mi baskıdan? Bu konuda bilgi verebilirseniz çok sevinirim....

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Fontun durumuna göre aslında puntosu değişmekte. Bazılarında 6 punto yeterli gelirken, bazılarında 7.5 yeterli geliyor. Aslına bakarsan çalışmandan bir print almanda fayda var onun kararını sen verirsin. Mantık manbaa baskısı olduğundan transparan zemin en düşük %17 de kalmalıdır. Çalışmandaki %40 ideal gibi..

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
ince fontları 6.5-7 den fazla küçültmeyin, etli fontlar 5.5-5 arası küçülebilir. ultra Black tipi çok etli fontlar 5 puntoya kadar çekilebilir. Sonuçta baskı makinası bu işi küçük mürekkep noktaları aracılığı ile yapıyor, fontunuz bu noktacıklardan daha ince olursa, sonuç kötü olur.

ACYN

🌱Yeni Üye🌱
Cevaplarınız için teşekkürler, ancak takvim fontları sanırım 3,5 punto civarında..ayrıca illustratörden önizleme için jpeg çıktı alıyorum ancak takvimden bazı bölümler gözükmüyor..ai dosyayı linke ekledim...sorun nerde acaba? ben anlayamadım tam olarak..yardımcı olursanız sevinirim..

https://hotfile.com/dl/133954909/6d88baa/takvim9x10.ai.html

kilicoglu41

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yazıcıdan bir cıktı al bak kaç gerekir anlarsın. :)

strangerz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
gerçek grafiker, yazıcısından aldığı çıktıdan eline aldığı takvim örneğine bakarak yazı büyüklüğünü kendisi belirleyebilir . Belirlediğin yazının tipi ve büyüklüğü bile seni farklı bir tasarımcı kılabilir.