Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

a4 boyutunda bir dergi baskı boyutu?

hisarbuse

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Selam herkese...

Dergi A4 boyutunda yani 21 cm 29.7 cm. bende önceki grafikerin baskı ölçüleri orjinal ölçü 215 cm 297 cm. taşma verirkende inside kısmına 0 diğerlerini kesim ölçüsü 5 mm olduu için 5 vermiş. yani inside kısmını ölçüsünü sayfanın içinden vermiş.doğru olan bumudur yoksa orjinal boyutları verip 210X297 + bütün köşelerden 5 mm kesim payı vermekmi. Değerli görüşlerinizi bekliyorum
iyi çalışmalar herkese:rofl:

Benzer konular

neo_fb

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Selam herkese...

Dergi A4 boyutunda yani 21 cm 29.7 cm. bende önceki grafikerin baskı ölçüleri orjinal ölçü 215 cm 297 cm. taşma verirkende inside kısmına 0 diğerlerini kesim ölçüsü 5 mm olduu için 5 vermiş. yani inside kısmını ölçüsünü sayfanın içinden vermiş.doğru olan bumudur yoksa orjinal boyutları verip 210X297 + bütün köşelerden 5 mm kesim payı vermekmi. Değerli görüşlerinizi bekliyorum
iyi çalışmalar herkese:rofl:

210X297 + bütün köşelerden 5 mm evet dogru olan budur.. en azından benim çalışma şeklim bole işe baslarken 220x307 bi alan acıp içine 210x297 orjinal alanı açıp çalışmaya başlarım. en sonda gerekiyosa köşelere krosları koyarsın.. ama su an ben kroslarla ugrasmıyorum işi tasırmalı halde pdf yapıp matbaaya gönderiyorum onlar ayarlıyor...

İyi çalışmalar

Mertkan TEKİN

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
bende 3 mm içerden paylı, 3 mm de dışarı taşırma veriyorum