Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

A4 çalışma alanı

siyord

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba arkadaşlar,

Indesign'da A4 ebadında görüntüde görebileceğiniz gibi döküman açtım. iki tane sorum olacak.
İlki sol kenardaki 1 nolu yer: kenarlara 2-3 mm genişliğinde kenar çekmek istiyorum ve bunun yeri neresi olmalı? Kağıdın en sonunda olmasını istiyorum ama nereye koymalıyım? Mevcut haliyle doğru mu? (en sona yapıştırdım ben)

yoksa

2 nolu alan. Bu otomatik çıkan çalışma alanının içine mi çalışmalıyız daima. Bu pembe-mor alanın dışına herhangi bir şey koysak riskli mi olur?

Saygılar

indesign1y.jpg

dddnnnsss

🌟Usta Tasarımcı🌟
Bir soru da sorunuza ben ekleyeyim ... çalışma export edildiğinde pdf olarak ve bu pdf açıldığında elde edilen görüntü arkadaşımızın sorusuna cevap mıdır? yani bu tür sorunları pdf ile elde edilen çıktıdan anlayabilir miyiz?

recognize

🏅Acemi Tasarımcı🏅
1 nolu bölge diye bahsettiğin bölge taşma payı olan yerdir 3mm makuldur.
2 nolu bölge marj bölgesidir marj bölgesinde taşan objeler baskıda gözükecektir.

Bir soru da sorunuza ben ekleyeyim ... çalışma export edildiğinde pdf olarak ve bu pdf açıldığında elde edilen görüntü arkadaşımızın sorusuna cevap mıdır? yani bu tür sorunları pdf ile elde edilen çıktıdan anlayabilir miyiz?

Evet pdf çıktısından anlayabilirsiniz.

siyord

🌱Yeni Üye🌱
Teşekkürler yanıt için ancak ben 1 nolu bölge için söylediğinizi anlamadım. Şimdi ben sol ve/veya sağ kenara 2-3 mm genişliğinde kenar çekmek istiyorum. Bunun yeri neresi olmalı? o gösterdiğim yer uygun mudur? (X= 0,25 mm şu anda)