Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Acil! Broşürü Baskı İçin Corel Draw'da Hazırlama!

Kadir Kara

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.kadirkara.com.tr
Arkadaşlar Merhaba.

A4 ebatında Kıvrımlı bir broşür yaptım, aşagıdaki örnek gibi mesela.. Bu broşürü türmansan'a baskıya göndereceğim fakat Corel Draw'da istediler, ben tasarımı Photoshop'da yaptım, Corel ile aram iyi değil, Ben bu .jpeg dosyalarını Corel'e baskı için nasıl hazırlayacağım bilgisi olan var mı, kıvrım yerlerinide ben mi hazırlayacağım acaba..

Bu konu hakkında bilgisi olan varsa lütfen bir el atsın çok sevinirim, şimdiden teşekkürler. :)

temp-d-brosur-elilani-2kivrimli-katlamal-a4-boyutu-cocuk-egitim-okul-icin.jpg

Hugareva

♾️Grafik Gurusu♾️
Arkadaşlar Merhaba.

A4 ebatında Kıvrımlı bir broşür yaptım, aşagıdaki örnek gibi mesela.. Bu broşürü türmansan'a baskıya göndereceğim fakat Corel Draw'da istediler, ben tasarımı Photoshop'da yaptım, Corel ile aram iyi değil, Ben bu .jpeg dosyalarını Corel'e baskı için nasıl hazırlayacağım bilgisi olan var mı, kıvrım yerlerinide ben mi hazırlayacağım acaba..

Bu konu hakkında bilgisi olan varsa lütfen bir el atsın çok sevinirim, şimdiden teşekkürler. :)

temp-d-brosur-elilani-2kivrimli-katlamal-a4-boyutu-cocuk-egitim-okul-icin.jpg

Eğerki yazılara efekt vermediysen psd olarak kaydet ve Ai de aç. Daha sonra herşeyi convertle ve pdf olarak kaydet ve gönder. Corelde sorunsuz açılması lazım.(yazılara efekt verdiğin zaman Ai de katmansız olarak açılma ihtimali var)

Bunları yapabilecek denyimin yoksa hiç uğraşma, çalışmayı tiff olarak kaydet ve gönder.

Hayır sen kırım vermeyeceksin, çalışmanda kırım yerleri belirgin olmalı zaten, sayfanın nerde bittiği ve başladığı gözle görülmeli. Ben öyle yapıyorum, eğer baskıcı anlayamazsa ölçülerini ver. Kırımda tek dikkat edeceğin nokta içe katlanacak sayfalar bi kaç mm diğerlerinden ufak olması, yoksa katlama yapılamaz, yapılırsa kayık olur sayfalar. Kırımlı tasarım biraz daha profesyonel işi..

Kadir Kara

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.kadirkara.com.tr
Normalde ilk broşürüm değil, bir çok broşürüm oldu baskıya giden ama baskı formatında yollarken ilk defa yollayacağım bu yüzden strese girdim biraz, dediklerini yapacağım, yardımınız için teşşekürler. :)

photox

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Normalde ilk broşürüm değil, bir çok broşürüm oldu baskıya giden ama baskı formatında yollarken ilk defa yollayacağım bu yüzden strese girdim biraz, dediklerini yapacağım, yardımınız için teşşekürler. :)
zamanında türmatsan da çalışmış biri olaraktan söylüyorum sana problem çıkartırlar. birincisi yaptıgın brosurun ölçüsü için türmatsan ara ve a5 kırımlı bıçak izi iste mail olarak ona göre çalış yoksa işinde uygunsuz yerlerden kesime kurban gider ve 2. si efekt kullandıysan resme çevir yoksa baskıda cıkmaz ve tum renkler hersey cmyk yap convertsız yazın olmasın falan filan baskı asaması tasarımdan önemli hale geliyo bazen :D

enstantane53

🌟Usta Tasarımcı🌟
ps'de layersiz TİFF kaydet, corele import et önlü arkalı ayrı page'lerde, yolla baskıya bişey olmaz. tabi kesim paylarını kırım yerlerini felan ayarlamış olduğunu kabul ediyoruz.

Kadir Kara

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.kadirkara.com.tr
Yardımlarınız için çok teşekkürler, bir matbaacı abimden ve sizden yardım alarak olayı çözdüm şimdi türmatsan'dan cevap bekliyorum. :)

Bu arada görmek isteyene uğraştığım broşürün 3D görünümü.. :)

39608326.jpg

Hugareva

♾️Grafik Gurusu♾️
Tasarım sade ve güzel olmuş, kapak çok başarılı. Gözüme çarpansa resimlerin kırmızı konturu ve kare oluşları. Daha farklı şeyler denenebilirdi, genelde kare değilde yuvarlak hatlar daha hoş duruyor bence.

Kadir Kara

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.kadirkara.com.tr
Tasarım sade ve güzel olmuş, kapak çok başarılı. Gözüme çarpansa resimlerin kırmızı konturu ve kare oluşları. Daha farklı şeyler denenebilirdi, genelde kare değilde yuvarlak hatlar daha hoş duruyor bence.

Evet haklısınız, fazla yormak istemedim kurumsal renklerden dışarıda pek çıkmak istemedim, ya kırmızı ya da gri olacaktı ben kırmızıyı seçtim daha hoş oldu diye düşünüyorum. Yorumunuz için teşekkürler. :)

Saltuk Bugra

🌱Yeni Üye🌱
o değilde tasarım güzel olmuş..inşallah baskı aşamasıda sorunsuz olur..

lusy90

🏅Acemi Tasarımcı🏅
psd olarak kaydet ve aide aç sonra convert demıssınde psd kaydettım bende bi çalışmamda ai ye aldım convert edicek bişi yok calısma kalıp halınde gelıo ne grubu cozebılıorum nede calısmayla oynama yapabılıorum birkaç sorum olucak photospda bir çalışma yapıcam cok resım var bu resımlerı nasıl dızıcem yanı resım dpısı ve formatını nasıl ayarlıcam çalışma kısmına almadan önce baska bir dokumandamı yoksa calısma ıcerısndemı cok acıl yardımlarınza ıhtıyacım var