Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

ACİLL!!...Grafik Tasarım Bölümü Özel Yetenek Sınvaları Nasıl Oluyor?

HcA

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar ben bu sene öss sınavına girdim.Grafik Tasarım Bölümü okumak istiyorum.Bunun için özel yetenek sınavları var.Benim elle çizimim o kadar iyi değil fakat bilgisayarda güzel tasarımlar ortaya çıkarıyorum.
Gelelim asıl soruma:

Özel yetenek sınavları ayrılıyor mu?Bilgisayar ve el yeteneği olarak ayrılıyor mu?

Örn;Ben bilgisayarda tasarım yapıyorum diğer bir arkadaşım da el ile tasarım yapıyor heralde ikimizinde tabi tutulduğu sınavlar farklıdır diye düşünüyorum.

Sizden de bu konu hakkında acill yardım istiyorum.

Saygılarla...HcA

serk002

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
inovatiff.com
sınav hakkında kantin bölümünde araştırma yaparsan çok detaylı anlatımlar var. ayrım yok sen bilgisayarda iyi yapıyorsun diye orada yaptırmıyorlar herkes karakalem sınav oluyor.

kübraa_873

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
hayır bildiğime göre ayrı deil tüm üniversitelerin yetenek sınav tarihleri farklı hepsinde şansını deneyebilirsin bu sınavlarda 3 yada 2 aşamalı olarak yapılıyor desen ve imgesel soruyolar genelde bazı üniversiteler ise mulakata tabi tutabiliyorlar.Yani üniversiteye girişte bilgisayarla ilgili bişey sormuyolar güzel sanatların hepsi böledir.

HcA

🌱Yeni Üye🌱
Bence ayrılmamsı saçma olmuş.Örneğin;herhangi bir film afişi'ni biz elimizle yapmıyoruz bilgisayarla yapıyoruz veya bir broşür düşünün bunun yazı efektleri resimleri vs. hepsi bilgisayarlarla yapılıyor..

serk002

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
inovatiff.com
orada baktıkları güzelliğinden çok perspektifine, gölgene, orantına, objeyi nasıl gördüğüne bakıyorlar

kübraa_873

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Bence ayrılmamsı saçma olmuş.Örneğin;herhangi bir film afişi'ni biz elimizle yapmıyoruz bilgisayarla yapıyoruz veya bir broşür düşünün bunun yazı efektleri resimleri vs. hepsi bilgisayarlarla yapılıyor..

ewt haklısınız ama sistem böle yoksa bi çok yerde çizime ihtiyaç duymuyosan tüm işlerini pc ile hallediyosun

colic

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar sizler farklı bakıyorsunuz olaya. yani sadece bilgisayarda çizim yapabiliyorum diye güzel sanatlar grafik tasarım bölümüne girmeye hak kazanamazsınız. adı üstünde güzel sanatlar fakültesi. yani bildiğim kadarıyla piyasada grafikerlik kursu diye bir şey var ve sadece program kullanmayı öğretiyorlar. güzel sanatlar fakültesinde sizler bir sanatçı adayı olarak değerlendirileceksiniz. kesinlikle 3 boyut, perspektif, oran orantı, ritm, hareket duygularını, temel sanat eğitimini, tekniklerini, çağdaş grafik tasarımın gelişimini, estetik değerleri, eleştirel bakma yetisini hepsini güzel sanatlar fakültesinde edineceksiniz. hayal gücü ve baktığınız figürü görüp algılama konusunda ve uygulamada el çizimi gerekmektedir. çiziminiz ne kadar güçlüyse bilgisayarda yapacağınız tasarımlarda da bir o kadar özgürsünüz demektir. unutmayın bilgisayar ve kullandığımız programlar bir grafiker için araçtır amaç değildir!
Saygılarımla