Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Adalet Bakanlığı aday logom lütfen yorumlarmısınız

enformasyon05

🌱Yeni Üye🌱
Adalet Bakanlığı aday logom lütfen yorumlarmısınız
di-OVDM.jpg
[/IMG]

Yeni yapılacak anayasamız ile gelişen bilişim ve iletişim teknolojileri sayesinde, saat gibi işleyen hayallerini kurduğumuz hızlı ve güvenilir bir adalet sistemini temsil eden ve bu vizyonu yansıtan modern bir adalet saati ve adalet kalkanı tasarladım.Bu tasarımımdaki her şekil ve renge somut ve soyut anlamlar yükledim.
Somut Anlam: Bakanlık teşkilat yapısına ağırlık verdim .Etrafı çevreleyen 32 sivri diş bakanlığımızın teşkilat şemasındaki bakan ve yardımcısı,müsteşar ve yardımcıları ve bağlı birimler toplam 32 ,iç taraftaki hilal ve yıldız Sn Bakanımızı diğer 7 yıldız ise yeni teşkilat yapısına dahil olacak bakan yardımcısı, müsteşar ve yardımcılarını yani tepe yönetimini temsil ediyor. Yargı mensuplarını tokmak, anahtar infaz koruma memurlarını ,kelepçe mahkum ve tutukluları,kalemler müdürleri,zabıt katiblerini ve diğer memurları temsil etmekte
Soyut Anlam: Bir bütün olarak bakıldığında dıştan kalkan iç tarafta işleyen bir saat.Siyah renk cübbe rengi ,sivri dişler dokunulmazlığı ve dışarıdan müdahale etmenin tehlikeli olacağını aynı zamanda çark gibi görünen dişler sayesinde de başka kurumlarla entegrasyon ve koordine sağlayabilmesi.Anahtar özgürlüğü,kelepçe cezayı, kalem kanunları, özgürlük ve cezaya eşit mesafede bulunan tokmak verilen mahkeme kararlarını… Kelebeğe gelince; tırtılın kozada bulunmasını cezaevi gibi düşünerek, tırtılın kozada kelebeğe dönüşmesini ve bu dönüşümün ıslah kelimesini yansıtması açısından kelebek şekliyle ıslahı açıkladım, güvercin masumiyeti, İki kalemin arasındaki T.C yazısı çizilen Türkiye sınırlarını ve bu sınırlar içinden yükselen 5 kollu adalet yıldızı, sarı renk cübbe yakasındaki sırmayı, aynı zamanda kartalların gözüde sarıdır, kırmızı cübbe yakasını, alt tarafta sarı ve kırmızı çizgilerle kötüler için saldırıya geçmeye hazır adaleti bekleyen ve koruyan bir kartalın önden bakışı ve saat 5 ve 7 civarındaki yıldızlar kartalın gözlerini,masumlar içinse bir başak ve bir laleyi , ayrıca kartalın sol tarafı Adalet kelimesinin baş harfi a sağ tarafıda Bakanlık kelimesinin b si dir.Saatin iç tarafında yer alan şekillerin metal renkleri herhangi bir duygu ifadesi çağrıştırmadığından tarafsızlığı göstermesi adına bu metal renk efektlerini kullandım. Saati çevreleyen yıldızlarda beyaz renkleriyle masumiyet karinesine atıfta bulundum.Merkezdeki metal bilye durağan bir yapı olmadığını ve sürekli hareket eden ve çalışan bir sistemin var olduğunu gösterir.

Son düzenleme:

Benzer konular

vosken

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bir şey koymamışın ya da ben göremıyorum

vosken

🏅Acemi Tasarımcı🏅
kazanması imkansız. bu halde bile uzun uzun incelemek gerekiyor. logo sadece bir şey üzerine yogunlasmalı. adalet ise onu bir figürle anlatabilmeniz ancak o zaman değerli bir logo olur. programa hakimiyetiniz iyi gözüküyor, biraz temel bilgilere yogunlassanız iyi işler çıkartabilirsiniz ileride.

seventh

🏆Pro Tasarımcı🏆
Adalet Bakanlığı ile ilgili bir logo tasarlıyorsanız var olan objelerin bir anlamı ve bir bakanlıktan söz ettiğimiz için bana göre bir ağırlığı olması gerekir kuş ve kelebek objelerinin logonuzda yer almaması daha uygun olabilir kanaatindeyim logonuzun altında yer alan kırmızılığın ise değiştirilmeye ihtiyacı var gibi duruyor logoya çok obje yerleştirmek anlatım zenginliği kazandırmaz az ve yerinde objelerle bu anlatımı daha iyi sağlayabileceğinize eminim
emek vermişsiniz emeğinize sağlık iyi çalışmalar

enformasyon05

🌱Yeni Üye🌱
Yorumun için teşekkür ediyorum .Acemi sayılırım bu logo olayında.Yalnız şunu belirteyim yaptığım logo özellikle anlamlı olması, bakan kişinin üzerinde biraz kafa yorması için yani ilk bakışta hemen anlayıp geçmesini istemedim.Ve bir arma şeklinde tasarladım.Çünkü kurum olarak komplex bir yapıya sahip. Etraftaki gölgeler falan gönderdiğim orjinal dosyasında yok.

vosken

🏅Acemi Tasarımcı🏅
doğru söylüyorsun ama tasarım duygusala bağlarsa ortada çıkmazlar olur sen ben istemedim dersin orası ben istiyorum der, o yüzden olabildiğince sade, az ve anlamlı çizgilerle anlatırsan o zaman duygusallıktan uzaklaşır karşındaki ve herkesi aynı noktaya çekersin .

mrtyvzdsgn

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Darılma ama bence gazoz kapağına benzemiş...

seventh

🏆Pro Tasarımcı🏆
Yorumun için teşekkür ediyorum .Acemi sayılırım bu logo olayında.Yalnız şunu belirteyim yaptığım logo özellikle anlamlı olması, bakan kişinin üzerinde biraz kafa yorması için yani ilk bakışta hemen anlayıp geçmesini istemedim.Ve bir arma şeklinde tasarladım.Çünkü kurum olarak komplex bir yapıya sahip. Etraftaki gölgeler falan gönderdiğim orjinal dosyasında yok.

anlatmak istedikleriniz güzel, hani daha sade bir tasarımda da bakan kişiye 'Acaba burda neyi ifade etmek istemiştir?' sorusunu sordurabilirsiniz diye söylemek istedim
tekrar iyi çalışmalar

enformasyon05

🌱Yeni Üye🌱
Darılma ama bence gazoz kapağına benzemiş...

:) içindeki tokmak 12 yi vurunca kapak kendiliğinden açılıyor (saatli gazoz ).
Etrafındaki dişleri çıkarttık, bu kapak algılamasından kurtulduk diyelim logo hakkında başka neler söyleyebilirsin yorumlarsan sevinirim?

mrtyvzdsgn

🏅Acemi Tasarımcı🏅
:) içindeki tokmak 12 yi vurunca kapak kendiliğinden açılıyor (saatli gazoz ).
Etrafındaki dişleri çıkarttık, bu kapak algılamasından kurtulduk diyelim logo hakkında başka neler söyleyebilirsin yorumlarsan sevinirim?

siyah ton bence iyi gitmemiş.. adalet bakanlığının şimdiki logosundaki renk tonlarını kullansan daha iyi olur bence.. bir de içerisinde kullandığın materyaller yerine adaleti simgeleyen tek bir simge kullansan dahah iyi olur gibime geliyoo.. amatör bir grafikerin dşünceleri bunlar sadece :D