Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Adalet Bakanlığı Logo Yarışması adaylar

TrStar

🌱Yeni Üye🌱
Aday logolarım

adalet_bakanligi_logo_by_rpolat-d45o9j9.jpg

Tasarlamış olduğumuz logo tam bir daire şeklinde olup, tam ortasında adalet timsali; ülkemizin 'yargı bağımsızlığı' ve 'hukukun üstünlüğü' ilkelerine tam bağlı adalet sisteminin yanı sıra, medeniyetimizin her türlü övgü ve takdire şayan adalet şuurunun derin kökleri ve asırlara dayanan mevcudiyetini simgeledik. Bakanlığımızın '2010-2014 Stratejik Planı'ndan da yararlanarak güncelliğini sağladığımız logomuzun simgesel detayları şöyle;
Logonun altında yer alan 16 adet defne yaprağı tarihte kurulan 16 Türk devletini simgeler. Ay-yıldızımızın altında yer alan hakim yakaları yüksek mahkemeleri temsil eder. Logonun gövdesini oluşturan çok anlamlı oklar ise adli mimarinin şeklini, farklı renkleriyle sahip olduğumuz farklı etnik kökenlerin aynı adalet yolunu takip ettiklerini ve eşit değerlendirilmeyi, genişten gelen şekliyle de tarihsel köklerini simgelemektedir.
Logo şekil itibariyle bir vücuda benzeyip adaletin insan için olduğu gerçeğini vurgularken, çizgilerle birlikte de adaletin toplumsal huzuru sağladığı da resmedilmiştir.
Logoda adalet dağıtıcısı rolündeki timsalin başını simgeleyen ay-yıldız kararların Türk milleti adına alındığını ve mahkemelerin milletin vicdanı olduğu gerçeğini vurgular. Terazinin açık görünen kefeleri adaletin şeffaf uygulaması ve çözüm hızını simgeler.
Ortadaki çizgilerin sağ ve solundaki kısa çizgiler zaten bir köprü konumunda olan ülkemizin adaletinin Dünya coğrafyasında ki diğer adalet sistemleriyle ' İnsan Hakları' temelinde beraber çalışmaya hazır ve uygun olduğu mesajını verir.
Logonun alt kısmındaki defne yaprakları mükemmelliği, kırmızı milliliği ve dinamizmi, yeşil güven vericiliği, siyah ise ciddiyeti sembolize etmektedir. Logodaki yazı ve simgeler arasında bütünlük sağlayabilmek için, bir daire içinde birlikte kullanıldı.

adalet_bakanligi_logo___2_by_rpolat-d45o9rd.jpg

Tasarlamış olduğumuz logo medeniyetimizin her türlü övgü ve takdire şayan adalet şuurunun derin kökleri ve asırlara dayanan mevcudiyetini simgelemeyi amaçlamaktadır.
Logomuzun simgesel detayları şöyle;
Logoda; ay-yıldızımızın altında yer alan hakim yakaları yüksek mahkemeleri temsil eder. Logonun gövdesini oluşturan çok anlamlı oklar ise adli mimarinin şeklini, farklı renkleriyle sahip olduğumuz farklı etnik kökenlerin aynı adalet yolunu takip ettiklerini ve eşit değerlendirilmeyi, genişten gelen şekliyle de tarihsel köklerini simgelemektedir.
Logo şekil itibariyle bir vücuda benzeyip adaletin insan için olduğu gerçeğini vurgularken, çizgilerle birlikte de adaletin toplumsal huzuru sağladığı da resmedilmiştir.
Logoda adalet dağıtıcısı rolündeki timsalin başını simgeleyen ay-yıldız kararların Türk milleti adına alındığını ve mahkemelerin milletin vicdanı olduğu gerçeğini vurgular. Terazinin açık görünen kefeleri adaletin şeffaf uygulaması ve çözüm hızını simgeler.
Ortadaki çizgilerin sağ ve solundaki kısa çizgiler zaten bir köprü konumunda olan ülkemizin adaletinin Dünya coğrafyasında ki diğer adalet sistemleriyle ' İnsan Hakları' temelinde beraber çalışmaya hazır ve uygun olduğu mesajını verir.
Logoda kırmızı milliliği ve dinamizmi, yeşil güveni, siyah ciddiyeti sembolize etmektedir. Logodaki yazı ve simgeler arasında bütünlük sağlayabilmek için, bir kalkan görünümü düzeniyle kullanıldı.

Benzer konular

tscakir

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
sadelik bakimindan cok guzel ilk basta bek cazibeli gelmese de aciklamalar cok yerinde olmus
kisaca guzel...

mr.grafik

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bence oldukça vasat sınırlarında bir çalışma olmuş yuvarlagın ortasında duran futbol takımının formasına benzemiş bence vasat daha ilginç şeyler düşünmeli biraz daha çalışmalı egitim şart !

seventh

🏆Pro Tasarımcı🏆
güzel çalışmalar
ellerinize emeğinize sağlık

mutti

🌟Usta Tasarımcı🌟
2. Çalışmanızı beğendim açıklamalarınız oldukça başarılı emeğinizi sağlık BAŞARILAR diliyorum

mutti

🌟Usta Tasarımcı🌟
Bence oldukça vasat sınırlarında bir çalışma olmuş yuvarlagın ortasında duran futbol takımının formasına benzemiş bence vasat daha ilginç şeyler düşünmeli biraz daha çalışmalı egitim şart !

Bu arkadaşımızın tavsiyelerini dikkate alın sadece size değil önüne gelen çalıymaya aynı yorumu yapıyor EĞİTİM ŞART sadece bu konuda katılıyorum bu arkadaşa ama eğitimin kime ŞART olduğu ortada:)

Arif ARINMIŞ

♾️Grafik Gurusu♾️

vasat ve eğitim şart'tan başka bir söz bilmiyor gibi yazıyorsunuz.
başka konularda da aynı tarz mesajınız var.

amacınız nedir?

TRY

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.gebzewebdizayn.com
Onun bi amacı yok yahu, bu eleman bi konu açmış, konunun başlığıda "önemli mutlaka bakın" şeklinde birşeydi. İçeriğine baktım, ajanslarda çalışan grafikerler ne kadar maaş alıyor? diye soruyordu. Bende yaptığın doğru değil dedim. Konuna uygun başlık atmalısın sana cevap verilmez dedim TrStar arkadaşımda benimle aynı fikri savundu, bu sebepten bu eleman bize kinlenmiş ikimizede böyle bir yorum yapmış.

Uzun lafın kısası ciddiye almayın boşgeçin. :)

Bu arada çalışma çok başarılı eline sağlık.

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Onun bi amacı yok yahu, bu eleman bi konu açmış, konunun başlığıda "önemli mutlaka bakın" şeklinde birşeydi. İçeriğine baktım, ajanslarda çalışan grafikerler ne kadar maaş alıyor? diye soruyordu. Bende yaptığın doğru değil dedim. Konuna uygun başlık atmalısın sana cevap verilmez dedim TrStar arkadaşımda benimle aynı fikri savundu, bu sebepten bu eleman bize kinlenmiş ikimizede böyle bir yorum yapmış.

Uzun lafın kısası ciddiye almayın boşgeçin. :)

O zaman ona Donkişot diyelim. :rofl::rofl::rofl:

Çalışmaya gelince gerek görsel olarak gerekse açıklamalar yönünden amacına iygun bir çalışma yapan arkadaşın eline sağlık.

vosken

🏅Acemi Tasarımcı🏅
açıklamada abartıdan kaçınsaydınız, takdire şayan, çok anlamlı oklar vb. sözlere hiç gerek yok logonuza güveniniz tam ise, antipati oluşturuyor benım fıkrım.

-logonuza gelince renklerin seçimi ve az oluşu güzel . 2.si resim daha uygun ama logonuzda genel olarak dikkati toplayamama var aradaki boşluklardan sanki . ama genel izlenım standartın üzerinde. elinize saglık.

TrStar

🌱Yeni Üye🌱
Yorum yazan herkese teşekkür ediyorum, Logoda yazmadığım birkaç özellik daha var onlar gizli, eğitim şart diyen arkadaştan teknik bir yorum istiyorum öyle ya Eğitim Şart...

sero swordson

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
en üstteki büyük logo(renkli) gayet amaca uygun ve hoş olmuş.
bu konuda çok bilgili olmadığımdan kabaca şöyle söyleyeyim: resmi bir kurumun logosuna bakmıştım ve özel sektör için hazırlanmış gibiydi. gayet resmi görünüyor, cuk diye oturmuş. sade ve anlamlı. yani olmuş. tebrikler.

sürekli zırvalayıp duruyorum: gerek logoyu hazırlayan tasarımcı gerekse yorumcular bence şöyle düşünmeli "biz logonun sahibi sektör yöneticisi olsak bu logoyu kabul eder miyiz?" işte logo yapmada yardımcı olabilecek bir ipucu daha...

vosken

🏅Acemi Tasarımcı🏅
sektörün sahibi olmak demek güzel logodan anlayacağı anlamına da pek gelmez aslında. Gayet süslemeli effektli logo yaparsın adamın görsel kültürü yoktur ama beğenir. Güzel logo, göze hoş gelen resim gibi şeyler degildir aslında. Tabi beğenilme hoş ama duygusal olmamak lazım logo konusunda.

TrStar

🌱Yeni Üye🌱
ADALET BAKANLIĞI LOGOSU TASARIM YARISMASI SONUCU
Adalet Bakanlığı Logosu Tasarım Yarısması Seçici Kurulu,
1- Prof.Dr. Vedat Özsoy,
(TOBB ETÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı)
2- Prof.Dr. Uğurcan Akyüz,
(Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı)
3- Doç. Çiğdem Demir,
(Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi)
4- Akın Çakın,
(Adalet Bakanlığı Strateji Gelistirme Baskanlığı Baskanı)
5- Meral Kaya’dan
(Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı)
olusmaktadır.
Seçici Kurul tarafından 581 katılımın, 12 Ağustos 2011 ve 15 Ağustos 2011
günlerindeki değerlendirme çalısmaları sonucunda oybirliği ile eserlerden hiçbirinin Adalet
Bakanlığının ihtiyacını karsılamadığı sonucuna varılmıs ve hiçbir esere ödül verilmemistir.
Tüm katılımcılara tesekkür eder, çalısmalarında basarılar dileriz.

:)

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Ahahaha yine sonucu beni şaşırtmayan bi yarışma daha.

Katılan herkese geçmiş olsun.

memoli4646

♾️Grafik Gurusu♾️
her ikiside güzel olmuş, elinize sağlık,

memoli4646

♾️Grafik Gurusu♾️
ADALET BAKANLIĞI LOGOSU TASARIM YARISMASI SONUCU
Adalet Bakanlığı Logosu Tasarım Yarısması Seçici Kurulu,
1- Prof.Dr. Vedat Özsoy,
(TOBB ETÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı)
2- Prof.Dr. Uğurcan Akyüz,
(Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı)
3- Doç. Çiğdem Demir,
(Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi)
4- Akın Çakın,
(Adalet Bakanlığı Strateji Gelistirme Baskanlığı Baskanı)
5- Meral Kaya’dan
(Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı)
olusmaktadır.
Seçici Kurul tarafından 581 katılımın, 12 Ağustos 2011 ve 15 Ağustos 2011
günlerindeki değerlendirme çalısmaları sonucunda oybirliği ile eserlerden hiçbirinin Adalet
Bakanlığının ihtiyacını karsılamadığı sonucuna varılmıs ve hiçbir esere ödül verilmemistir.
Tüm katılımcılara tesekkür eder, çalısmalarında basarılar dileriz.

:)

yarışma şartlarında yazıyor ya, gönderilen tüm çalışmaların telif hakkı firmaya aittir diye. daha sonra içlerinden bir tanesini seçerler. nasıl olsa telif hakları onlara ait. boşu boşuna da ücret ödememiş olurlar. nedir bu bizim grafikerlerin çektiği yahu...

TrStar

🌱Yeni Üye🌱
şahsen artık hiçbir yarışma organizasyonuna katılmama kararı aldım, Jüriyi kınıyorum benim yaptıklarım birşeye benzemiyor olabilir fakat 500 üzerinde katılımdan 3. bile seçemiyorsan seçim yapmayı bilmiyorsun demektir. şimdi ne olacak beşparasız beyin fırtınası yaptırdılar şimdi derme çatma bir logo çıkarıp ajansa yaptırdık diyecekler, fakat ben logomu tasdik ettirdim bile...