Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Afiş tasarımıiçin yardım

umutubil

🌱Yeni Üye🌱
slm arkadaşlar ben bu sitede yeniyim
sizden yardım bekliyorum
yeni bir afiş yapmam gerekiyor ama nasıl bi aşif yapılmalı bilmiyorum
bu afişte konuyu açıklayım......
ben halkoyunlarıyla ilgileniyorum ve yeni üyelerin bize katılabilmesi için afiş yaparak insanları bu konuya eğilimlerini sağlamamız lazım ve bunun için sağlam bir tasarım yaparak insan gücümüzü ve dansçı sayımızı arttırmamız lazım
bu konuda bana yardımcı olacağınızı umuyorum .
bazı afiş örnekleri veya yapılabilecek bazı öneriler olabilir
hangi malzemeleri ( resim -yazı ) kullanacağımı sööölemek olabilir.

şimdiden teşşekürler yardımlar için

bukonuda yapacağınız yardımlara saat 11 den sonra girebiliyorum int. o zaman cevap yazabilirim
TEŞEKKÜRLER. ARKADAŞLAR

Benzer konular

yarenay

🏅Acemi Tasarımcı🏅
aklıma ilk gelen yöresel kıyafetlerle halay çeken bir ekibe katılan halktan kişiler geldi. eğer ekipteysen bu tarz bi foto çekip afişte kullanabilirsin. halay birlik ve katılım olgusunu açıklaman için en uygun halk oyunumuz diye düşünüyorum. etkili bir slogan bulursan istediğin etkiyi yaratabilirsin. iyi çalışmalar...

slmmm

🌟Usta Tasarımcı🌟
halk oyunu oynayan insanları çizip içi siyah renk olarak dizayn edebilirsin zemine güzel bir renk verip üst tarafa logosu ve ünvan adı onun altınada slogan yazabilirsin diye düşünüyorum

umutubil

🌱Yeni Üye🌱
çok teşekkürler arkadaşlar
söölediğiniz şeyler olabilir mantıklı
birde şöööle bişey düşünüyorum geçen sene yapılan afişi ben buraya ekleyim birde yeni bişeyler düşündüm onuda ekleyim ona göre bişeyler yazarsınız tasarım olmassa sizin dediğiniz çalışmalara bakıcam fotogrf çekmem lazım biraz var olanlara bakmam laım şimdilik olanlarla bişeyler yapıcam
çok teşekkürler..
yorumlarınızı bekliyorum

birde arkadaşlar yapılmış afiş örnekleri varsa ban bir linkini yazarmısınız.ordan bakayım bişeylere

Moderatör tarafında düzenlendi:

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
umutubil, forum kurallarına ve kullanımına özen gösterin.

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
slm arkadaşlar ben bu sitede yeniyim
sizden yardım bekliyorum
yeni bir afiş yapmam gerekiyor ama nasıl bi aşif yapılmalı bilmiyorum
bu afişte konuyu açıklayım......
ben halkoyunlarıyla ilgileniyorum ve yeni üyelerin bize katılabilmesi için afiş yaparak insanları bu konuya eğilimlerini sağlamamız lazım ve bunun için sağlam bir tasarım yaparak insan gücümüzü ve dansçı sayımızı arttırmamız lazım
bu konuda bana yardımcı olacağınızı umuyorum .
bazı afiş örnekleri veya yapılabilecek bazı öneriler olabilir
hangi malzemeleri ( resim -yazı ) kullanacağımı sööölemek olabilir.

şimdiden teşşekürler yardımlar için

bukonuda yapacağınız yardımlara saat 11 den sonra girebiliyorum int. o zaman cevap yazabilirim
TEŞEKKÜRLER. ARKADAŞLAR

Bende grafiker tasarımcıyım. Ama güzel bir halk oyunu gösterisi yapmak istiyorum. Yeni grafiker arkadaşlar edinmem lazım. Bana öyle bir fikir verin ki çok iyi halk dansları gösterisi yapmış olayım.

Hangi yöre hangi kıyafetler hangi haraketler kullanacağımı söylemeniz yeterli.

Sanırım yukarıda söylemek istediğimi anladınız?

Açmam gerekirse... Şunu düşünün ben sizin kadar güzel halk oyunu oynamam için çok uğraşmam gerek. Peki siz bir grafik tasarımcı kadar güzel bir afiş hazırlamak için ne kadar uğraşmanız gerekiyor biliyormusunuz?

Herkes kendi işini yapsa? Sizce de güzel olmaz mı?

umutubil

🌱Yeni Üye🌱
VolkanTEKiN bu yardım sayılmaz.

arkadaşım
söööylediğin şey güzel
ben iyi bir tasarımcı olama ama iyi dans ederim
ben sizden yardım istedim eleştiri değil
ha bu yapıyorum diye tasarımcı olacak değilim sadece kendi imkanlarımı kullanarak bişeyler yapmaya çalışıyorum

bu halk oyunları gönül işi bunun için yapılacak şeyler için elini taşın altına biraz uzatma gerek.
bu da özveri ister biraz beceri ister
ben bu bil. kullana biliyorsan yapabileceğim şeylere yönelirim
bu makinada ben afiş tasarlaya bilirim ama sen bu makinada halk oyunları oynayamazsın
yardımın için teşekkürler....

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
arkadaşım
söööylediğin şey güzel
ben iyi bir tasarımcı olama ama iyi dans ederim
ben sizden yardım istedim eleştiri değil
ha bu yapıyorum diye tasarımcı olacak değilim sadece kendi imkanlarımı kullanarak bişeyler yapmaya çalışıyorum

bu halk oyunları gönül işi bunun için yapılacak şeyler için elini taşın altına biraz uzatma gerek.
bu da özveri ister biraz beceri ister
ben bu bil. kullana biliyorsan yapabileceğim şeylere yönelirim
bu makinada ben afiş tasarlaya bilirim ama sen bu makinada halk oyunları oynayamazsın
yardımın için teşekkürler....

Peki ozaman siz iyi dinleyin.

Marmara bölgesi halk oyunları turnuvasında 3.lük ödülüm var.

Fakat bir halk oyunu gösterisi yaptıracak olsam tası tarağı toplayıp kendim yapmaya çalışmam. Bunun yerine bu işten para kazanmaya çalışan bir sürü "sizin gibi" insanlar var. Bu forumda sizin burada bizlere fikir sormak adı altında tasarımda en önemli ürünü olan projeyi hiç bir bedel ödemeden sahip olmak istiyorsunuz. Daha fazla bunu uzatmama gerek yok sanırım?

Hala anlamadıysanız...

umutubil

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşım bu konuda kendini germene gerek yok
bu form bunun için yapılmış yardımlaşma ben sadece biraz yardım aldım ve benim gibi bir sürü insan var bu sitede ben okudum form konularını sadece bana özel bir davranışmı yoksa bunu geneldemi yapıyorsunuz
ayrıca bu işte çok iyi olan tanıdıklarım var onlar çok yoğun oldukları için kendi işimizi kendimiz hallediyoruz.yani benim emeğe saygım var bu konuda haklısın
kendine iiiyi bak yardım etmiceksen beni yorma
sadece bir iki öneri istedim
ben tasarladım bile afişi sadece biraz görsellik için yardım istedim
uzatmaya gerek yok
ilgin için teşekkürler

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
arkadaşım bu konuda kendini germene gerek yok
bu form bunun için yapılmış yardımlaşma ben sadece biraz yardım aldım ve benim gibi bir sürü insan var bu sitede ben okudum form konularını sadece bana özel bir davranışmı yoksa bunu geneldemi yapıyorsunuz
ayrıca bu işte çok iyi olan tanıdıklarım var onlar çok yoğun oldukları için kendi işimizi kendimiz hallediyoruz.yani benim emeğe saygım var bu konuda haklısın
kendine iiiyi bak yardım etmiceksen beni yorma
sadece bir iki öneri istedim
ben tasarladım bile afişi sadece biraz görsellik için yardım istedim
uzatmaya gerek yok
ilgin için teşekkürler

Bizim amacımız sadece bilmeyenlere bunu öğretmek değil. Bizim amacımız bu işi gerçekten hak edenlere bilgilerimizi aktarmaktır. Zira sizin gibi yaklaşan birine sanmıyorum ki hiç bir meslektaşım mesleki saygısından ötürü bir şeyler öğretsin.

Saygım var diyorsunuz. Bana yaptığınız saygısızlıkla mı bunu gösterdiğinizi düşünüyorsunuz?

Bu arada küçük bir not düşmek istiyorum. Yukarıda demişsiniz ki "bu makinada ben afiş tasarlaya bilirim ama sen bu makinada halk oyunları oynayamazsın" O makinadan önce kafanızda tasarlamanız gerekiyor. Ki görüyorum ki... Kafanızdan önce bilgisayara geçmişsiniz. Elinizi taşın altına koyma vakti...

umutubil

🌱Yeni Üye🌱
TEŞEKKÜRLER Volkan BEY

arkadaşım ben sana saygısızlık yapmadım önce ilk gönderdiğin mesajı bi oku
birincsi ben zaten bu tasarımı yaptım elimde döküman olarak var yanlız biraz yardım bekledim ha bu benim sizin mesleğe saygısızlık yaptım anlamına gelmez sadece bu işi bilen birinden yardım almak demektir .
sen neden bu kadar alındın anlamadım.
ben bunu yaptım diye herkezin tasarımlarını ben yapıcağım anlamına gelmez.
bazı konuda anlaşalım ve bu tartışma bitsin artık
ben sadece kendim için yapıyorum bunu formdan yardım alıp başkalarına satmıyorum
acizane ufak bişey yapıp kendim için kullanıcam
ha yardım eden arkadaşlara teşekkürler.
bu paylaşımdır sadece biraz paylaşımcı ol yeter başka bişey değil
ha şu olabilir arka fonu şu renk yap insanların dikkatini çeker diye bilirdin bu kadar yardımı insanlar yapar
bende sen halkk oyunları için bir yardım istesen ben elimdeki dökümanlardan bişeyler sunarım
ha budeğilki ben senden dökümanlarını bana ver demiyorum sadece yardım istedim biraz o kadar
genede teşekkürler bu konuda yardımcı olmaya bilirsin ama bu konuya fazla takılma

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
arkadaşım ben sana saygısızlık yapmadım önce ilk gönderdiğin mesajı bi oku
birincsi ben zaten bu tasarımı yaptım elimde döküman olarak var yanlız biraz yardım bekledim ha bu benim sizin mesleğe saygısızlık yaptım anlamına gelmez sadece bu işi bilen birinden yardım almak demektir .
sen neden bu kadar alındın anlamadım.
ben bunu yaptım diye herkezin tasarımlarını ben yapıcağım anlamına gelmez.
bazı konuda anlaşalım ve bu tartışma bitsin artık
ben sadece kendim için yapıyorum bunu formdan yardım alıp başkalarına satmıyorum
acizane ufak bişey yapıp kendim için kullanıcam
ha yardım eden arkadaşlara teşekkürler.
bu paylaşımdır sadece biraz paylaşımcı ol yeter başka bişey değil
ha şu olabilir arka fonu şu renk yap insanların dikkatini çeker diye bilirdin bu kadar yardımı insanlar yapar
bende sen halkk oyunları için bir yardım istesen ben elimdeki dökümanlardan bişeyler sunarım
ha budeğilki ben senden dökümanlarını bana ver demiyorum sadece yardım istedim biraz o kadar
genede teşekkürler bu konuda yardımcı olmaya bilirsin ama bu konuya fazla takılma

Peki sizin iyi niyetle yardım istediğinizi ve çalışmanız hakkında yorum yapmamızı istiyorsunuz. Bu konuda sanırım başka bir anlam çıkartmaya gerek yok... Diyecekken ilk mesajınıza baktığımda ben çalışmayı göremiyorum?

Nasıl yardım bu?

Ayrıca paylaşımcı ol diyorsunuz. :) Aman bana söylemeyin bunu. Lütfen..!

ZOOM X

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bir gazetede sayfa tasarimcisiyim.. bazen bir tanitim sayfasi( reklam degil) hazirliyorum.. sans o ki.. o anda tanitimini yaptigim firmanin patronu geliyor.. agzinda kocaman sakizla makinemin arkadasina gecmis KOMUT lar vermeye basliyor.. evladim saga cek sut sisesini.. yogurdu ortala biraz.. yok olmadi yine saga al sen.. vs vs... AKLIMA YILLARIMI GECIRDIGIM GORSEL YONETMENLERIM GELDI... KAPABILDIGIMIZI KAPTIK USTADLARIMIZDAN VE gun zaman gecti..BIR GAZETENIN ART DIREKTORLUGUNU YAPIYORUM SIMDI... O gunler gorsel yonetmenlerimiz vardi basimizda.. simdi ise SUTCU beyfendiler... meslege nasil bir saygisizlik oldugunu gormek kemikleri sizlatiyor.. GRAFIKERlik acaba gercekten de meslek degilmi diye dusunmeye basliyor insan... baksaniza.. benim basimda dikilen sutcuden ne farki var FORKLOR OYUNCUSUnun..

bu forklorcu arkadasimiz, SAGLAM BIR AFIS hazirlamak istiyorum demis..
ben 12 yillik tasarim tecrubelerime ragmen hala SAGLAM BIR AFIS tasarladim demeye cesaret edemiyorum.. acaba benmi bu isi bilmiyorum. yoksa GRAFIKERlik bir meslek degilde gazoz icecegimi anlamis degilim...

umutubil

🌱Yeni Üye🌱
Teşekkürler arkadaşlar

arkadaşlar ben bu konu başlığını açarken bu amaçla açmadım
sadece bir tasarım yaptım ve bu tasarımın nasıl etki bıraacağı konusunda yardım istedim
ama ne yazıkki bu konuyu bu kadar dallandırıp budaklandırmamak gerikiyordu sadece bunun için bu form sayfasında bu işi bilen insanlardan yardım istedim ve saolsun 2 arkadaş bazı fikirler verdi ve bende teşşekkür ettmi.
Ama bu konunun sizin bu kadar rahatsız edeceğini unmadım
ufacık bi bilgi alış verişi olarak gördüm ben
sanki bu afişi ben yapıp üzerinden tonlaarca para kazanılacak bi şeymiş gibi yansıtıldı
ben bu işi yapmıyorum
bu işi yapanlara bırakılması gerektiğini bende biliyorum
ama benim tasarımcı arkadaşlarım bu sıralar yoğun oldukları için yapılacak işin geç zamanda teslim edileceğini söylediler ve bizde bu konuda yaptığımız afişi sadece biraaz daha insanların dikkati çekmesi için nasıl bir yol izleriz diye bu forma yazdım .
Tekrar söylüyorum bu sizin mesleğinize saygısızlık değil....
ama ben sizin benim mesleğime bu şekilde laf sööölemenize bişey demiyorum
siiz bu işi yapıyorsanız bende bun halkoyunlarını yapıyorum
ama bazı arkadaşlar bunu yamlış anlayarak garip garip kelimeler üreterek
sen bu işi yapazsın biz bu işten para kazanıyoruz bize bırak demesi bazı şeyleri değiştiriyor

zoom x arkadaşım bu yapılacak afiş ufak boyutta ve fazla maliyeti olmaması gerektiren bir iş bu yüzden elimden geldiği kadar masrafı olmamasına özen gösteriyorum
ha bu işe ayıracak maddi imkanımız olsa bu işi zaten bilen insanlar var onlara yaptırırız.
bu konuda hem fikir olalım
konunun bu kadar dallı budaklı olmasından dolayı sizlerden vede grafikerle.net ailesinden
özür dilerim. tarihleri baz almayın.... ama sadece güel olması için bişeyler söylerseniz çok iyi olur
iyi geceler
afiş ektedir
my.php

Son düzenleme:

slmmm

🌟Usta Tasarımcı🌟
aaaaa konu ammada uzatılmış ya ne gerek var herkes sonuçta anne karnında bu mesleği öğrenmiyor

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
arkadaşlar ben bu konu başlığını açarken bu amaçla açmadım
sadece bir tasarım yaptım ve bu tasarımın nasıl etki bıraacağı konusunda yardım istedim
ama ne yazıkki bu konuyu bu kadar dallandırıp budaklandırmamak gerikiyordu sadece bunun için bu form sayfasında bu işi bilen insanlardan yardım istedim ve saolsun 2 arkadaş bazı fikirler verdi ve bende teşşekkür ettmi.
Ama bu konunun sizin bu kadar rahatsız edeceğini unmadım
ufacık bi bilgi alış verişi olarak gördüm ben
sanki bu afişi ben yapıp üzerinden tonlaarca para kazanılacak bi şeymiş gibi yansıtıldı
ben bu işi yapmıyorum
bu işi yapanlara bırakılması gerektiğini bende biliyorum
ama benim tasarımcı arkadaşlarım bu sıralar yoğun oldukları için yapılacak işin geç zamanda teslim edileceğini söylediler ve bizde bu konuda yaptığımız afişi sadece biraaz daha insanların dikkati çekmesi için nasıl bir yol izleriz diye bu forma yazdım .
Tekrar söylüyorum bu sizin mesleğinize saygısızlık değil....
ama ben sizin benim mesleğime bu şekilde laf sööölemenize bişey demiyorum
siiz bu işi yapıyorsanız bende bun halkoyunlarını yapıyorum
ama bazı arkadaşlar bunu yamlış anlayarak garip garip kelimeler üreterek
sen bu işi yapazsın biz bu işten para kazanıyoruz bize bırak demesi bazı şeyleri değiştiriyor

zoom x arkadaşım bu yapılacak afiş ufak boyutta ve fazla maliyeti olmaması gerektiren bir iş bu yüzden elimden geldiği kadar masrafı olmamasına özen gösteriyorum
ha bu işe ayıracak maddi imkanımız olsa bu işi zaten bilen insanlar var onlara yaptırırız.
bu konuda hem fikir olalım
konunun bu kadar dallı budaklı olmasından dolayı sizlerden vede grafikerle.net ailesinden
özür dilerim. tarihleri baz almayın.... ama sadece güel olması için bişeyler söylerseniz çok iyi olur
iyi geceler
afiş ektedir
my.php

Mesajınızı geç fark etmiş olmamdan kaynaklanan gecikmiş bir cevap:

"afiş ektedir"

Peki ek nerede?

aaaaa konu ammada uzatılmış ya ne gerek var herkes sonuçta anne karnında bu mesleği öğrenmiyor

Bizim öyle bir derdimiz yok zaten. Fakat Faruk ÇAĞLA Bey çok güzel bir anısını anlatmıştı. Bir inşaat ustası grafik tasarımcı olu vermiş. Sonra... Sonrasını Faruk Bey in mesajını bulup okursanız anlarsınız.

umutubil

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar kusura bakmayın ben yükleme yaptım diye bakmadım
şimdi tekrar bakıyorum ve düzeltiyorum
teşşkürler
tublafpt9.jpg

ZOOM X

🏅Acemi Tasarımcı🏅
1-logonun kulaklarindaki spotlarin 1i 6 satir diger 7 satir.. esit yapman daha estetik olacaktir.
2- iki gorsel resim kullanmissin.. konturlari cok buyuk olmus.. afisi kac olculerinde yapiyorsan ona gore goz izazi cek ve konturlari kucult. (cok kalin)
3-yonetim kurulu yazisinin altindaki aciklama yazilarina dikkat et. sinirda duruyor..bicak payini iyi ayir.. (halk dilinde yaziyi iceri surukle biraz) TUM ANLLATTIGIM AYRINTILAR EN ALLTTAKI SATIR ICINDE GECERLI
4- renk ayrimina dikkat et simsiyah cikmasin
5- hangi formatta kaydettigine dikkat et.. RGB olmasin (CMYK kullan)

ussamx

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Olay öyle bir boyuta gelmişki neredeyse yorum yapmaktan korkacaz

Afişe gelince gayet güzel sadece yazılar çok küçük olmuş ve bir slogan lazım bence

bunun haricinde gayet iyi tabi bu afiş olayı bilgisayarda tasarlandığı gib olmayabiliyor herzaman basımıda öenmli eğer basımı iyi yapılmazsa şu an tasarlamış olduğunuz afiş hiç hoş görünmez ve basımına yapmak zordur bu tarz çalışmaların 150 - 200 adet bastırmaya kalksanız matbaacının maliyetini kurtarmaz ve verdiği fiyat yüksek gelir tabiki buarada iyi bir basımdan söz ediyorum...