Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

AI'da tasarımı bölme

coulrophobic

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhaba. AI'da 10 sayfalık 10-1, 2-3, 4-5... şeklinde sıralı tasarladığım bir kitapçığı 10-1, 2-9... şeklinde forma hesabına göre bölmek istiyorum. Bir yolu var mıdır? Teşekkürler.

Son düzenleme:

Benzer konular

denizcem

🏆Pro Tasarımcı🏆
Bunu otomatik olarak Adobe Illustrator'da yapamazsın. Kendin bu şekle taşıyarak getirmen gerekiyor.

coulrophobic

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Peki kendim nasıl bölebilirim? Yani elle sayfaları ayırıp hesaba göre yan yana getirmek için ne yapabilirim? Bıçakla (çok ilkel biliyorum) kesmeyi bile denedim, olmadı tabi. :)

denizcem

🏆Pro Tasarımcı🏆
Bıçakla mı böldün? :surprised:

Her sayfa kendi başına değil mi. Yani 1 - 2 - 3 ... olarak gitmiyor mu?
1-2, 3-4 olarak mı girdiyor?

coulrophobic

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Şöyle anlatayım: Kitapçık sayfalarını 10-1, 2-3, 4-5... şeklinde tasarladım. Şimdi de bunları forma hesabına göre bölüp yan yana dizmek istiyorum. Sizin dediğiniz gibi tek tek yapamazdım çünkü iki sayfayı kapsayan panoramik fon resimleri var. Çaresiz kalınca bıçakla bölmeyi denedim, evet :) :) Ama sanırım tek tek tasarlayıp yan yana getirmek çözüm? :/

denizcem

🏆Pro Tasarımcı🏆
Anladım; bunun bana göre tek yolu tüm tasarladığın sayfaları taşırma paylarını vererek pdf olarak hazırlaman.

1'inci sayfayı ebadın ne ise ona başka bir yerde oturtup taşırma paylı pdf yapman. Sonra 2'yi 3'ü gibi devam ederek tek sayfa pdf elde etmen.
Sonra da yine adobe illustrator de pdf olarak linkleyip tabii masklayarak montajını yapmandır.

coulrophobic

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Tamam, teşekkürler. Kullandığım şablonda makas, etek payları var. Daha olmazsa TIFF olarak sayfaları çıktı alıp PS'ta bölerim, sonra AI'da yan yana getirip forma hesabına göre dizer, pdf'ye çeviririm. Yeniden teşekkürler.