Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Ajans açmak isteyenlere verilen saçma cevaplara inat

tolgilis

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Katılım
23 Ağu 2007
Mesajlar
125
Tepkime puanı
2
Web sitesi
www.tlgplt.com
Soru sorulur; Ajans açmak istiyorum maliyet ne olur?
Verilen cevaplar;
- Açma

- Bu sektöründe içine edildi her önüne gelen açıyor

-Bilende açıyor bilmeyen de!,,

- Git simit sat daha iyi

İnternet kaynıyor bunlarla...
Soruya verilen cevap yok anlamsız anlamsız cevaplar var...

Açamk isteyenin parası var imkanı var açıyor, kime ne?
Tutar yada tutmaz, bize ne

Şimdi özüne gelelim konunun...

Ben açmak istiyorum. Açacağımda...
Portgöy sıkıntım yok... 8 Senedir bu işteyim, iş sıkıntım olmayacak. Sorumda zaten nerelerden iş alabilirim diye bir sorum da yok...

Ancak;

-Masa iç mimari maliyeti

Kira için aylık 1500 tl yi gözden çıkardık...

-PC -mac maliyetini de hallettik...

Ama toplam maliyeti bu işi bilen ve daha önce yapmış birisi daha iyi söyler diye düşünüyorum...

Ancak;
İşin güzel noktalarını ve giderlerini tahmin edemiyoruz...

3 ortağız...
5 ayrı AVM ye ait 3 ayda bir çıkacak dergi işleri elimizde...

Ama dediğim gibi bu işin eksi ve artı yönleri nelerdir bilinmiyor...
Bu konuda detaylı bir açıklama yapacak olan varsa yapsın lütfen, google aratmalarında en azından merak eden adam gibi bir cevap bulur...

Şimdiden ilgili arkadaşlara teşekkür ederim...
 

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Katılım
14 Eyl 2007
Mesajlar
1,209
Tepkime puanı
38
Web sitesi
www.grafink.org
ajans açmanın maaliyeti hakkında bir fikriniz yoksa açmayın demek saçma değil, mantıklıdır... Ajans açabilecek biri maaliyetleri kestiremiyorsa bu işte bir yanlışlık, bir eksiklik vardır. Bahsettiğiniz cevaplar aksine insancıl ve sevgi doludur... :) Tek tavsiyem, cebinizde en aşşağı bi 15 lira bulunsun. maaliyetler harici...
 

tolgilis

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Katılım
23 Ağu 2007
Mesajlar
125
Tepkime puanı
2
Web sitesi
www.tlgplt.com
ajans açmanın maaliyeti hakkında bir fikriniz yoksa açmayın demek saçma değil, mantıklıdır... Ajans açabilecek biri maaliyetleri kestiremiyorsa bu işte bir yanlışlık, bir eksiklik vardır. Bahsettiğiniz cevaplar aksine insancıl ve sevgi doludur... :) Tek tavsiyem, cebinizde en aşşağı bi 15 lira bulunsun. maaliyetler harici...

yine saptırılmış bir konu...
Konunun tamamını okumadan, verilen sözde laf koyucu cevaplar...
Sorunun tamamını okuyupta verecek bir cevabınız yoksa, konunun başında yazdığım şeylere ek madde olabilecek sözler söylemeyin lütfen...

İnşaat yapmıyoruz elbet maliyet çıkarmak kolaydır... ancak konunun özü olumlu ve olumsuz tarafları. Çıkacak sorunlar...
Güzel ve kötü yanları...
Eksi ve artı yönleri

daha nasıl bir ikilem içinde cümleyi kurmam lazım bilmiyorum...

Konu dağılmasın lütfen...
 

tolgilis

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Katılım
23 Ağu 2007
Mesajlar
125
Tepkime puanı
2
Web sitesi
www.tlgplt.com
Tek tavsiyem, cebinizde en aşşağı bi 15 lira bulunsun. maaliyetler harici...

bu arada 25 binini kasada tutmakla birlikte toplamda 75 bin lira ayırdık bu işler için... 15 bin lira ile giripte çalışanın hakkını yememek bırakıp kaçmamak adına...
 

uqurkorkmaz

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
12 Nis 2011
Mesajlar
23
Tepkime puanı
0
ajans maliyetlerini pek bilmem ama evine bi mac alan zaten ajans oluyor artık
malesef birçok işveren ise artık homeofice'e sıcak bakıyor artık herşey karşılaşılan sorunlara hızlı pratik çözüm üreten ajanslar üzerine yürüyor
 

sansürsüz74

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
12 Eyl 2009
Mesajlar
12
Tepkime puanı
0
9.ayımızı doldurduk ve bu konularda detaylı bir deneyime sahip oldum diyebilirim, msn veya gsm pm atarsanız detaylı görüşmek isterim :)
 

aduketkombosu

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
31 Ağu 2010
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
5 ayrı avm ye 3 ayda dergi çıkarmak için ajans kurmaya ne gerek var ya :D evde 13 inçlik macbookpromla o işi ben yaparım :D maliyetide gelen elektrik parası.
 

womd

🌟Usta Tasarımcı🌟
Katılım
19 Kas 2010
Mesajlar
307
Tepkime puanı
5
hocam kusura bakma 8 yıldır bu işin içindeysen ve basit bir maliyet, gelir-gider hesabı yapamıyorsan ve gelip burada başlık açıyorsan ben biraz işkillenirim.
 

tuncer özkan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
12 Ağu 2009
Mesajlar
84
Tepkime puanı
9
Sayın Tolgilis, merhaba.

Öncelikle, bir yerlerde sürekli çalışarak ve ücretler ile belli bir noktaya varma konusundaki endişelerinizi anlıyorum. Gerçekten de, tasarım konusunda kendisini geliştiren, belli bir noktaya geldiğini hisseden her grafikerin, gönlünde kendi atölyesini açıp kimseye eyvallah demeden para kazanması çok doğaldır.

Fakat, edindiğiniz paranın bir ücret değil, kâr olarak cebinize girmesinin reel faydaları yanında, işletmecilik gibi oldukça sıkıntılı, özellikle Türkiye koşullarında sabır tüketen bir konu olduğunu tecrübi olarak iddia edebilirim. Hele hele tasarım yapan bir insanın, duyarlılıkları ile ticaret yapanın katı duygusallığını bir arada bulundurmak zordur. Böyle durumlarda yaratıcı formasyonu, tasarımcı bilgisi olanların aynı zamanda ve genellikle de insancıl oldukları rahatlıkla söylenebilir.

Oysa ticaret, acımasızlık gerektirir.

Ödeme sıkıntısındaki (veya öyle olduğunu söyleyen) müşterinin çeklerini ve senetlerini tahsile vermek, fatura üzerinden kovuşturma yaptırmak, dışarıdan göründüğü kadar kolay iş değildir.

Öte yandan müşterinin ahlaki sapmaları karşısında isyan etmeden sabırlı olmak da herkesin harcı değildir.

Düşünün, emeğe saygılı bir patron olmak, yanınızda çalıştırdığınız insanların hakları konusunda sizi gece gündüz duyarlı yapar. Oysa, işin yapılması sırasında aksayan bir tahsilat süreci, sizi ödemeler dengesi konusunda zor durumda bırakacaktır. Hem çalışanların karşısında, hem iş yaptırdığınız veya hizmet ve mal satın aldığınız matbaalar, kağıtcılar, mücellitler... karşısında da iş yaptırabilme yeteneklerinizi kısıtlayacak, bir tasarımcı için en önemli konunun, yani moralin kaybolmasını, çöküntüyü getireceğini göreceksiniz...

Eminim ki, bunları zaten düşünmüşsünüzdür.

Müşteri sayısını artırarak, ödemeler dengesindeki sorunları dağıtabilirsiniz.
Ortak sayısının yüksek oluşu ile de sorumluluklar genişletilebilir.

Ama ortaklar arasındaki en başta bulunan ve size oldukça güven veren çıkar birliği, bir süre sonra çıkar çelişkisine döner. Para kazanmaya başladıkça, ortaklar birbirlerini ne zaman ekarte etmeye başlayacağını hesaplamaya başlar.

Eminim ki, sizin ortaklarınız da oldukça güvenilir kimselerdir.

Yine de içinizdeki kuşku yüzünden, bu işi tek başına göğüslemeye, güzel bir tasarım atölyesine tek başına sahip olup, hiçkimseye raporlama yapmadan çalışmayı düşünüyorsanız, unuttuğunuz bir ortak var: Maliye!

Evet, gerçekten de, Mart ayı gelip vergi vermeye kalkıştığınızda, şöyle bir hesap yapıp, gelir vergisi, KDV, stopajlar.... toplama-çıkarmasını yaptıktan sonra aslında çok büyük ve acımasız bir ortağınız olduğunu göreceksiniz: Maliye!

Eminim ki, bu konularda da öngörü sahibisinizdir..

Emek sektöründen gelen biri olarak, son derece çalışan yanında olduğunuzu, onların bütün taleplerini karşıladığınızı düşündüğünüzde, hatta patron-çalışan ilişkisi değil, abi-kardeş ilişkisi gibi davrandığınız personelinizin, sizin en çok ihtiyacınız olduğu, işlerin mutlaka yetişmesi gerektiği bir anda sizi şu veya bu nedenden(belki de kesinlikle haklı) dolayı anında terkettiğini görebilirsiniz. Tabii ki olmayabilir de...

Demek ki epeyce bir öngörü sahibi olmalısınız.

Giriş sermayesi, ikame sermayesi, üretim stokları, risk sermayesi konularını ise zaten düşünmüşsünüzdür.

Bütün bunları gözönünüzde tutabiliyorsanız, hemen işe başlayın derim.

Yürekten başarılar.
Tuncer ÖZKAN

Not: Bu arada, evde ben bu işleri bilgisayarımla rahatlıkla yaparım diyenlerin, dünyadan pek haberleri olmadığını söyleyebilirim.

Çünkü, Türkiye'de freelance çalışmak öyle o kadar basit değildir.

1-İşi fatura edemiyorsanız, tahsil etmekte sıkıntınız var demektir. Müşteri bunu bilir, görür ve sizi sonuna kadar kullanır.

2-Elinizde fatura yoksa, müşteri size en ölü çekleri verir, siz iş yaptırdığınız matbaa, kağıtçı vs. karşısındaki prestijiniz deniz seviyesine iner.

3-Faturasız iş yapmak suçtur.

4-Müşteri sizin evde çalıştınızı bildiği için, gecenin bir vaktinde telefon edip, "işler sabaha hazır mı?" diye sorar. Çünkü sizin mesai kavramınız yoktur. Gece bile çalışacaksınız, bunun için kimden fazla mesai talep edeceksiniz?
5-Geceniz gündüzünüze karıştığı için, kahvaltı yaparken bile aklınızda işler uçuşur. Eşiniz, sizin bu durumunuzu gördüğünde içten içe üzüldüğünü, mutsuz olduğunu... bu durumun farkında bile olmadığınıza sizi temin ederim... Hatta çocuklarınız da var ise, ev yaşantınızın çoktan ikinci planda kaldığınızı göreceksiniz..
6-Freelance çalışanların genellikle sosyal sigorta, sağlık sigortası gibi kavramlara yer vermediklerini çevrenizi izleyerek göreceksiniz..

Bunlar daha da devam eder, ama moral de bozmak istemiyorum.
 
Son düzenleme:

tolgilis

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Katılım
23 Ağu 2007
Mesajlar
125
Tepkime puanı
2
Web sitesi
www.tlgplt.com
Bir konu ancak bu kadar güzel anlatılabilir... Benim maddi sıkıntım olmayacak gibi çünkü kurulum işleri ve başlangıç hariç kasada 50bin tl tutabiliriz...

Müşteri sıkıntım da olmayacaktır...

Ama madem bunlarla ilgili bir bilgi birikiminiz var sizinle bunu detaylı konuşmak isterim...

Çünkü kafama takılan artı eksi yönleri çok...

Önümü görmeden asla bir işe kalkışmam...

yazınız için minnettarım. Uygunsa msn e ekleyip birkaç soru sormak isterim...
 

nilayyy_nilay

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
20 Mar 2009
Mesajlar
23
Tepkime puanı
0
mrb bende 4 ay önce yeni ajans açtım. müşteri çevrem yoktu ben ve eşim ikimizde grafikeriz onun için elemana da ihtiyaç duymadık. bende sizin gibi önümü görmek istedim işlerde ama tahmin edildiği gibi olmuyor gerçekten. şuan işlerimizi büyüttük makinalarımızı aldık atölyemizi açtık. yani demek istediğim aslında iş yeri açmak resmen bir kumar işi ama şanslıymışsınız ki müşteri çevreniz var. size bol şans dilerim.
 

halilaydin_46

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
20 Mar 2008
Mesajlar
55
Tepkime puanı
1
Web sitesi
www.halilaydin.net.tr
Bu sektörde ek meslek olarak tam bilgiye sahip değilim. Ama araştırmalarımı filan yaparak tam tamına 7. Yılımı vermişim. Ek iş olarak yaptığım, Web Sitesi ve Matbaa işlerini askerliğimide tamamlayarak niye bir iş yerim yok diye Ajans da demek istemem ama Reklam komisyonculuğu olarak para kazanacağım bir ofisim yok dedim. Amcamın Muhasebe bürosunda hem muhasebeye yardım ediyorum. Hemde kendi işimi yapıyorum. Daha 20 gün oldu olmadı hiç adımı bile duyurmadığım halde. Karı hesapladım 735 Lira olmuş.. şaşırdım gerçekten. Açacak olanlara sadece bir diyeceğim var. Allah rızkınızı verdikten sonra arkanızda bırakın çevrenizde duyulmayı, dünyaya markanız duyurulur.
 
Son düzenleme:

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
Katılım
11 Ocak 2008
Mesajlar
538
Tepkime puanı
15
Güzel konu! Takip ediyoruz. Ben de karşı çıkanları anlamıyorum. Bu işi biliyoruz, müşteri ilişkilerini biliyoruz ama işletme olayını bilmiyoruz, tüm sorun o.
Örneğin ben devamlı işim yanında homeofis olarak da çalışıyorum. Eşim de bana yardımcı oluyor. Şimdilik böylesi daha mantıklı olacak gibi görünüyor. Ama işletme ile ilgili sorunları halledersek neden bir yer açmayalım?
 

Darkart

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
18 Nis 2010
Mesajlar
27
Tepkime puanı
0
Hocam yanlış anlamayın ama 3. mesajdaki arkadaşa bende katılıyorum. Ajans demek dükkan açmak değildir. Döner eksip ekmek arasına koymak ya da çeşitli model ve bedenlerde ucuz pantalon getirip satmak değildir. Buradaki olay hizmettir. Sizler 3 avm için 3 aylık dergilerden bahsetmişsiniz. Ukalalık kabul etmeyin lütfen ancak ben freelance çalıştığım dönemde dahi ayda bir gelen dergi bütçesiyle doymuyordum. Ki bunu 3 arkadaş paylaşıp bir ajans giderlerini üzerine koyunca neler başıma gelirdi hayal bile etmedim etmiyorum.

Ajans açmak çok basit bir şey. Kaba tabirle masa sandalye alırsın biter olay ki bu mantıkla çalışıp tonla markaya hizmet veren bir çok yer biliyorum. Açmaktan çok onu yönetmek, yeni accountlar kazandırmak önemli. Karşısındaki beyaz tahta üzerine 3 dergiyi yazıp, yanındaki muhtemel müşteriler alanını boş bıraktıysanız hiç girişmeyin bu işe. Eğer o alanda dolu ama nasıl ulaşırım diyorsanız onlar zaten muhtemel müşteri değildir. Fakat ciddi anlamda ilişkilerinizin olduğu yerler varsa elinizde zaten durmanız hata. Maliyet konusunda ise araştırmalara girmeniz anlamsız. Maliyetler herkesin hizmet kalitesine veya mantığına göre değişir. Kimi sanat yönetmeni olarak yer açar ama sadece yönetmek ister, kimide oturur kendi işinde çalışır. Kimi 5 binliraya mac alır kimide binliralık pc ile harikalar yaratır. Kimi 4 yıl üstüne dahada okur 1500 liraya çalışır kimi alaylıdır 4-5 binden aşağı kazanmaz ayda. Yani tüm bunları google arayıp hepsini bir arada bulmanız olasılık dışıdır. Ayrıcada google da bununla ilgili araştırma yaparak bu işe girişeceksiniz en baştaki problemde budur. Çünkü ajans açma tavına gelmek zaten süreç ister, bu süreçtede tm bu sorulara yanıtı çoktan bulmuş olursunuz.

Bence, elinizdeki 3 iş için ajans açmayın. İşleriniz rayına otursun, müşterileriniz ya da ilişkileriniz artsın zaten size ajans açtıracaktır bu süreçler.
 

Selmacel

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
5 Eki 2011
Mesajlar
11
Tepkime puanı
0
Baştan sona bir iş planı yapılmalı. Açacağınız bölgede rekabet koşulu, pazar durumu nedir araştırmalısınız. Kesinlikle hayalini kurduğunuz gibi olmayacaktır. Çok ciddi söylüyorum; dolandırılması en cazip sektörlerden birisidir. Sıcak para akışını ayarlamak güç, müşteri ilişkilerini yürütmek çetrefillidir. Gerek reklamcılık / grafikerlik gerekse de yazılım olsun, hizmet süreci çok kompleks.

Ajans / iş yeri açmak mesleki tecrübe kadar ticari bilgi de gerektirir. Kar marjlarını riskleri göze alarak belirlemelisiniz ama aynı zamanda rekabet koşullarına da ayak uydurmalısınız. KDV, gelir vergilerinizi anı anına takip etmelisiniz. Satacağınız 300 TL lik ürün ya da hizmeti bile hesaplarken üç kez düşünün. Şuan kolay gibi gelebiliyor ama iş sürecinde önünüze ummadığınız sorunlar çıkacaktır.

Bir işin size maaliyeti 300 TL ise 350 tl'ye satmak istiyorsanız 50 TL kar elde ettiğinizi düşünmeyin.

KDV dahil 354 TL'ye aldınız. KDV dahil 413 TL'ye sattınız. Bu hesaba göre de 413- 354 = 59 TL kar elde ettiğinizi düşünebilirsiniz. Bir daha düşünün

300 TL'ye mal ettiğiniz işin KDV'si 54 TL, 350'ye sattığınız ürünün KDV'si 63 TL. 63-54 = 9 TL. Maaliyet 300 TL idi, 9 TL'de vergi; 309. Yani toplamda 41 TL kazandınız

59? 54? 41? 300 TL maliyetli bir işte 3 farklı kar analizi yapabilirsiniz. Ben küçük bir örnek verdim, siz bunu bir de 10 000 TL'lik bir iş için düşünün. Bir aylık ofis giderlerinizi bu hesaplar yüzünden yakabilirsiniz. KDV yi kontrolünüzde tutmazsanız birilerinden fatura dilenmek zorunda kalabilir ya da paşa paşa muhasebecinizin vereceği bir kaç haneli KDV tutarlarıyla boğuşabilirsiniz.

Bir kaçından bahsetmek istiyorum. En ciddi problemlerimiz para tahsil etmek. Bu forumdaki kullanıcılarda sık sık söylenen bir tavsiye var; "sözleşme yapın" ya da "iş başlangıcında para alın"

Bunların pek faydası olmayacaktır. Kurumsal görüntü vermek her zaman işe yaramaz. Sizin karşınızda cebinde trilyonları olan ama orta halli anadolu esnafı gibi görünen bir müşteri çıkarsa bunu yutmaz. Size sıcak bakmaz. Pazarlık etmek ister, sözleşme derseniz "güvenmiyor musun?" der, ısrar edersen işi başkasına verir. Paranı iş bitiminde peşin almak gibi bir lüksün her zaman olmaz. Vade yapmak zorunda kalacaksın. Muhakkak evrak al, çek işlemlerinin bir caydırıcılığı var (hoş önümüzdeki dönemde çek'e hapis cezası kalkıyor, yandık) Faturanı muhakkak zamanında kes.

Diğer arkadaşlar söylenmesi gerekenlerin çoğunu söylemiş zaten. Eksik olduğunu düşündüğüm bir kaç konuyu belirttim.

Hayırlı olsun
 

mahmutakif

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
2 Ara 2009
Mesajlar
10
Tepkime puanı
0
Ajans kurmak, ticaret yapmak çok zor iş değil, kabiliyet meselesi

Öncelikle belirtmek isterimki, homeofis çalışmakla ajans olarak çalışmanın arasında çok fark var.

1. Kurumsal müşterilerin homeofis çalışanlardan çok şikayetçi olduğunu söylemem gerek (genel olarak bahsetmiyorum, ama genelde duyuyorum), iş takibi ve iletişim sorunları. Karşılarında muhatap bulamamaktan yakınıyolar.

2. Müşteri sizin çalışma ortamınızı ziyaret edip sohbet etmek istediğinde çok mahcup bi durumla karşılaşabilirsiniz.

Bende matbaa ve grafik konusunda 7 yıllık tecrübe sahibiyim, bunun 4 yılı kendi ajansımı işletmekle geçti ve şuan çalışıyorum. Neden diyecekseniz bu işler kısmet meselesidir.

Benim ajans anlayışım kurumsallıktan ziyade daha çok homeofis tarzında ama profesyonelliği ön planda tutan bir görünüm oluşturmasıdır. Bir daire tutarak içerisinide ağır değil rahat görünümlü eşyalar ile dizayn etmek çok önemli. Müşteriniz ofisinize geldiğinde kendini rahat hissetmeli ve sıcak bir muhabbet ortamı bulmalıdır.

Dizaynı işini hallettikten sonra sıra geliyor resmi işlere. Vergi levhası sgk ıvır zıvır hiç sevmediğim bir ton teferruat. İşte bu konularda muhasebeciniz çok önemli. Muhasebeci seçiminizi çok dikkatli yapın. İleride çok büyük sıkıntılar yaşabilirsiniz. Fatura kesimleri, arşivleme, kdv tutarları, ssk ve bağkur ödemeleri, bunların çok sıkı takip edin ve kesinlikle muhasebeci hallediyor diye boşlamayın. Aylık muhasebe ücretleri asgari 130 tl falan. Bu maliyetide hesaplayın.

Ssk ve bağkur ücretleri, kişi başı 340 tl üzerinden hesaplayın (aylık). Tabi kestiğiniz faturaların kdv lerini unutmayın :)

Yani sgk, bağkur, vergi derken 3 kişi için aylık maliyet ortalama 2000 tl yi bulur. Bunların üzerine aylık yiyecek giderleri, kira, elektrik (Bilgisayarın yoğun kullanıldığı ortamda en az 150tl gelir), su, doğalgaz gibi giderlerinizide eklemeyi unutmayın.

Bunların dışında ortaklar için elde edilen gelire göre aylık maaş gibi bi ücret belirlemekte fayda var. Ayrıca primli sistem yani, herkes bağladığı iş fiyatı üzerinden yüzde olarak belirlenen oranda prim alır. Haksızlıklarda böyle ortadan kalkmış olur. Bunlar iş yerinin sebat etmesi için önemli detaylar arkadaşlar.

Bu anlattıklarımın dışında pek bir maliyet çıkmaz. Şunuda özellikle belirtmek isterimki bir işyerinin düzene girmesi ve rayına oturması için en az 6 ay, ortalama 1 sene gereklidir. Bu süre zarfındaki maliyet kasanızda bulunsun. İş kabiliyetiniz dahada rahatlar.

Piyasa ve müşteri konusunuda pek kafanıza takmayın. Tek yapmanız gereken babanıza bile güvenmemek ve her ne olursa olsun faturasız iş yapmamak. Bu sayede kimsede alacağınız kalmaz. ücret konusuda biraz katı tavırlar sergilemekte fayda var.

Şuan için aklıma gelenler bunlar. Yardımcı olabildiysem çok mutlu olurum. Umarım herşey dilediğiniz gibi olur. Şimdiden başarılar...
 

nostrakabus

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
13 May 2008
Mesajlar
39
Tepkime puanı
0
Yaş
57
Web sitesi
wwwdurugames.com
Ben 19 senedir 2 Reklam Ajansının sahibiyim. Bu işe yeni başlayanlara ve hiç başlamayıp düşünenlere ilk söylemek istediğim yukarıdaki yazılanların bir çoğu çok yerinde ve doğru cümleler. Lakin söylenmeyen bir konuyu da ben eklemek isterim.

1- Sermaye sorun değil bu bir şekilde halledilir. Asıl sorun , ticareti ne denli iyi bildiğiniz dedir. İyi bir stratejist (planlamacı) ve ekonomist değilseniz elinizde istediğini ne büyük imkan dahi olsa tenekeden farksızdır.

2- İyi bir planlama unsuru gerçekleştirip yatırımlarınızı gerçekleştirdiniz diyelim, elinizdeki kadro = tecrübeli elemanı doğru istihdam etmedikçe işiniz yürümez. ( not : bu konuda VEHBİ KOÇ'un hayatını bir kez baştan sorna dinlemenizi tavsiye ederim , adam bulunduğu yere nasıl elemanlarla gelmiştir iyi bir örnektir bence.. )

3- Sermaye+ Kalifiye eleman işini de çözdük diyelim, iş bu sefer müşteriye ulaşmaya kalıyor ki bu alanda uzman pazarlamacılara ihtiyacınız olur ( bunu da her bildiğiniz sokak pazarlamacılar olmaz iyi araştırmış olmanız gerekir bu konuyu uzmanları var REKLAM PAZARLAMA UZMANLARI )

4- Bu Aşamadan sonra ise , hepsi tamam ama iş sadece benim strateji kuralım olan "3D Kuralına" kalır.
Yani "D"oğru Yer, "D"oğru Zaman , "D"oğru insan... bu "3D " olmadan hiç bir iş başarıya ulaşamz. İsterseniz kiloyla altın satın.

Bunlara dikkat etikten sonra her iş doğru yönlenme ile bakırı altına çevirmeniz içten bile değildir. Bir konuda uzman olmanız o konuyu çok mükemmel bildiğinizi göstermez , benim de 20 den fazla özelliğim söz konusudur ama her zaman dediğim gibi "BEN HİÇ BİR ŞEY BİLMİYORUM !! Her şeyi yeni öğreniyorum" derim. Buda insanı başarıya götüren kilittir.

Saygılarımla
Yılmaz DURU
 
Son düzenleme:

alperenaybuke

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Katılım
20 Eki 2010
Mesajlar
107
Tepkime puanı
1
Ben 19 senedir 2 Reklam Ajansının sahibiyim. Bu işe yeni başlayanlara ve hiç başlamayıp düşünenlere ilk söylemek istediğim yukarıdaki yazılanların bir çoğu çok yerinde ve doğru cümleler. Lakin söylenmeyen bir konuyu da ben eklemek isterim.

1- Sermaye sorun değil bu bir şekilde halledilir. Asıl sorun , ticareti ne denli iyi bildiğiniz dedir. İyi bir stratejist (planlamacı) ve ekonomist değilseniz elinizde istediğini ne büyük imkan dahi olsa tenekeden farksızdır.

2- İyi bir planlama unsuru gerçekleştirip yatırımlarınızı gerçekleştirdiniz diyelim, elinizdeki kadro = tecrübeli elemanı doğru istihdam etmedikçe işiniz yürümez. ( not : bu konuda VEHBİ KOÇ'un hayatını bir kez baştan sorna dinlemenizi tavsiye ederim , adam bulunduğu yere nasıl elemanlarla gelmiştir iyi bir örnektir bence.. )

3- Sermaye+ Kalifiye eleman işini de çözdük diyelim, iş bu sefer müşteriye ulaşmaya kalıyor ki bu alanda uzman pazarlamacılara ihtiyacınız olur ( bunu da her bildiğiniz sokak pazarlamacılar olmaz iyi araştırmış olmanız gerekir bu konuyu uzmanları var REKLAM PAZARLAMA UZMANLARI )

4- Bu Aşamadan sonra ise , hepsi tamam ama iş sadece benim strateji kuralım olan "3D Kuralına" kalır.
Yani "D"oğru Yer, "D"oğru Zaman , "D"oğru insan... bu "3D " olmadan hiç bir iş başarıya ulaşamz. İsterseniz kiloyla altın satın.

Bunlara dikkat etikten sonra her iş doğru yönlenme ile bakırı altına çevirmeniz içten bile değildir. Bir konuda uzman olmanız o konuyu çok mükemmel bildiğinizi göstermez , benim de 20 den fazla özelliğim söz konusudur ama her zaman dediğim gibi "BEN HİÇ BİR ŞEY BİLMİYORUM !! Her şeyi yeni öğreniyorum" derim. Buda insanı başarıya götüren kilittir.

Saygılarımla
Yılmaz DURU



hocam yaşınıza istinaden saygım var fakat siz hakkaten hiç bir şey bilmiyorsunuz, ben de reklam ajansı sahibiyim yaklaşık olarak 2-3 yıldır, ama sizin dediğiniz şeylerin nedense hiçbirisi hiçbir zaman hiçbir şekilde bir arada olmadı. yani 3H kuralına göre oynamanız lazım. herşeyi bilmelisin yaptıgın işle ilgili, zaten parası yani sermayesi olan insan reklam ajansı açmaz, eğer amaç gerçekten ticaret ise !
ki söylediğiniz reklam pazarlama uzmanını kalifiye elemanı vs vs vs tutmak için heralde bi 19 sene geçirmek lazım meslekte yada sürünmek diyelim biz şuna.
grafik işini bilen seven bu işten para kazanmak isteyen insan zaten işini bilir.

mektepli arkadaşlara nacizane tavsiyemdir, - piyasada çalışmamış olanlara en azından - mekan açmakla uğraşmayın, bulun bir kaç tane gerçek kurumsal firma alın işlerini yapın rahatınıza bakın çok gerekiyorsa yukarıda bir arkadaş söylemiş tut bir daire içini döşe grafik mantığıyla rahat bir ortam yarat hem ofis olsun hem ev... ;)
 
Son düzenleme:

alperenaybuke

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Katılım
20 Eki 2010
Mesajlar
107
Tepkime puanı
1
Soru sorulur; Ajans açmak istiyorum maliyet ne olur?
Verilen cevaplar;
- Açma

- Bu sektöründe içine edildi her önüne gelen açıyor

-Bilende açıyor bilmeyen de!,,

- Git simit sat daha iyi

İnternet kaynıyor bunlarla...
Soruya verilen cevap yok anlamsız anlamsız cevaplar var...

Açamk isteyenin parası var imkanı var açıyor, kime ne?
Tutar yada tutmaz, bize ne

Şimdi özüne gelelim konunun...

Ben açmak istiyorum. Açacağımda...
Portgöy sıkıntım yok... 8 Senedir bu işteyim, iş sıkıntım olmayacak. Sorumda zaten nerelerden iş alabilirim diye bir sorum da yok...

Ancak;

-Masa iç mimari maliyeti

Kira için aylık 1500 tl yi gözden çıkardık...

-PC -mac maliyetini de hallettik...

Ama toplam maliyeti bu işi bilen ve daha önce yapmış birisi daha iyi söyler diye düşünüyorum...

Ancak;
İşin güzel noktalarını ve giderlerini tahmin edemiyoruz...

3 ortağız...
5 ayrı AVM ye ait 3 ayda bir çıkacak dergi işleri elimizde...

Ama dediğim gibi bu işin eksi ve artı yönleri nelerdir bilinmiyor...
Bu konuda detaylı bir açıklama yapacak olan varsa yapsın lütfen, google aratmalarında en azından merak eden adam gibi bir cevap bulur...

Şimdiden ilgili arkadaşlara teşekkür ederim...

Sayın Tolgilis, merhaba.

Öncelikle, bir yerlerde sürekli çalışarak ve ücretler ile belli bir noktaya varma konusundaki endişelerinizi anlıyorum.

Oysa ticaret, acımasızlık gerektirir.

Ödeme sıkıntısındaki (veya öyle olduğunu söyleyen) müşterinin çeklerini ve senetlerini tahsile vermek, fatura üzerinden kovuşturma yaptırmak, dışarıdan göründüğü kadar kolay iş değildir.

Düşünün, emeğe saygılı bir patron olmak, yanınızda çalıştırdığınız insanların hakları konusunda sizi gece gündüz duyarlı yapar. Oysa, işin yapılması sırasında aksayan bir
tahsilat süreci, sizi ödemeler dengesi konusunda zor durumda bırakacaktır. Hem çalışanların karşısında, hem iş yaptırdığınız veya hizmet ve mal satın aldığınız matbaalar, kağıtcılar, mücellitler... karşısında da iş yaptırabilme yeteneklerinizi kısıtlayacak, bir tasarımcı için en önemli konunun, yani moralin kaybolmasını, çöküntüyü getireceğini göreceksiniz...

Bütün bunları gözönünüzde tutabiliyorsanız, hemen işe başlayın derim.

Not: Bu arada, evde ben bu işleri bilgisayarımla rahatlıkla yaparım diyenlerin, dünyadan pek haberleri olmadığını söyleyebilirim.



1-İşi fatura edemiyorsanız, tahsil etmekte sıkıntınız var demektir. Müşteri bunu bilir, görür ve sizi sonuna kadar kullanır.

2-Elinizde fatura yoksa, müşteri size en ölü çekleri verir, siz iş yaptırdığınız matbaa, kağıtçı vs. karşısındaki prestijiniz deniz seviyesine iner.



4-Müşteri sizin evde çalıştınızı bildiği için, gecenin bir vaktinde telefon edip, "işler sabaha hazır mı?" diye sorar.


5-Geceniz gündüzünüze karıştığı için, kahvaltı yaparken bile aklınızda işler uçuşur. Eşiniz, sizin bu durumunuzu gördüğünde içten içe üzüldüğünü, mutsuz olduğunu... bu durumun farkında bile olmadığınıza sizi temin ederim... Hatta çocuklarınız da var ise, ev yaşantınızın çoktan ikinci planda kaldığınızı göreceksiniz..



TUNCER BEY'E GERÇEKTEN AĞZINA SAĞLIK DEMEK İSTİYORUM ÇÜNKÜ BİR KONU HAKİKATEN BU KADAR GÜZEL ANLATILIR.

AMA MADEM O KADAR PARANIZ VAR HAKKATEN DE UĞRAŞMAYIN GİDİN BAŞKA BİR TİCARET YAPIN, AMA SİZE DE HAK VERİYORUM BU İŞ GERÇEKTEN ÖYLE BİR İŞ Kİ SEVMEK AYRI BİR DERT BIRAKP GİTMEYİ DÜŞÜNMEK AYRI BİR DERT "benim gibi"

ELEMANA İHTİYACINIZ VARSA BEN GELEBİLİRİM. HERŞEYİ YAPARIM AMA BU SAATTEN SONRA HESAP YAPMAM. :) :D
 

nostrakabus

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
13 May 2008
Mesajlar
39
Tepkime puanı
0
Yaş
57
Web sitesi
wwwdurugames.com
İşte budur benim kısaca ifade etmek istediklerim uzun uzun anlatılmış. İşte budur !!! Aynen katılıyorum
 
Üst