Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Anasponsor.com Logo çalışması

hiper

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
8 Eyl 2012
Mesajlar
13
Tepkime puanı
0
Arkadaşlar merhaba.

Sizlerin logo konusunda deneimli olduğunu düşünerek konuyu açtım.

Anasponsor.com adlı internet sitesi için logo tasarımı yaptırdım. Tasarımı yapan arkadaş belki de bu forumdadır onu da bilemiyorum ama birini seçmeden önce sizlerden fikir almak istedim. Aşağıda üç tane örnek var. Lütfen fikirlerinizi paylaşın. 3 örnekten 2'si aynı tasarım, sadece birinde ".com" bulunuyor. Ayrıca icon konusunda da şüphelerim var. Güzel gözüküyor ancak basit mi kaçmış ?

Anasponsor hakkında bilgi vermek gerekirse; internet üzerinden işleyen bir sistem değil. Bu sebeple com olsun mu olmasın mı bilemedim. Ayrıca bu Anasponsor; kişilere veya kurumlara sponsor sağlayan bir kuruluş.

1 -


2 -


3 -



Eğer bu tasarımlar değiştirilemeyecek kadar kötü ise, tasarımcıma yenisini yapmasını da söyleyebilirim. Bu konuda pek gözüm yok diyebilirim. Bu sebeple size güveniyorum ve benim için yorumlarınız çok önemli.

Şimdiden teşekkürler.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Benzer konular

yazarcizer

🏆Pro Tasarımcı🏆
Katılım
2 Mar 2009
Mesajlar
657
Tepkime puanı
26
Daha tasarım değerlendirmesine geçmeden üç vahim hata hemen göze çarpıyor:

1- A harfi ile başlayan bir marka için S harflerinden simge yapılmaya çalışılması ne ile izah edilir artık bilemiyorum.

31324db8e5dc9a4086153ac0e8153dcc.png


2- Her ne kadar özel marka ismi halinde getirilmişse de, Ana ve Sponsor birleşik bir kelime olmadığı için; birbirinden ya aralıkla, ya renk/tonla veya başka bir şekilde ayırmak da gerekirdi.

6bf82d26300930337e650dbe705daeda.png


3- İnternet üzerinden işlemeyen bir marka için, .com gibi fazlalıklar kullanmak elbette çok yersiz olur. Nitekim NIKE gibi güçlü bir marka, pek çok mecrada sadece simgesini kullanmakla yetiniyor artık.

nike-logo.png


Nike Running - Nike Free Run+ Designer Mark Miner - YouTube

Üstelik S harfleri ve artı işaretinden teşekkül eden işbu tuhaf simgenin neyi ifade etmeye çalıştığı da tevil kaldırmaz herhalde. Tam bir muamma.

Detaylardaki diğer problemleri ise işaretlemeye gerek yok. Kısacası, her bilgisayarı olanın kendini tasarımcı zannettiği şu tuhaf dönemeçte, ucuzdu, tanıdıktı, vs. gibi ilgisiz nedenlerle temel tasarım ve tipografi eğitimi/bilgisi olmayanlara asla logo yaptırılmamalıdır.

Kolay gelsin.

Bkz: Logo tasarımına dair

(düzeltme)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

hiper

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
8 Eyl 2012
Mesajlar
13
Tepkime puanı
0
Detaylı açıklamalarınız için teşekkür ederim. Açıkçası bu çalışmayı yapan kişi bir tanıdık. Profesyonel birisi değil. Amblemdeki S ve + işaretlerinin $ işareti olduğunu ve iki dolar işaretinin iç içe geçmiş olduğunu öğrenmiştim. Bu da sponsorluk için bir çağrışım yapıyor açıkçası ama göz önünde değil ve anlaşılması güç.

Peki yazı tipi renkler konusunda neler düşünüyorsunuz ? Açıkçası sizin paylaşmış olduğunuz öğreneklerden sonra yukarıdaki çalışmaların bir anlam ifade etmediğini görüyorum.
 

yazarcizer

🏆Pro Tasarımcı🏆
Katılım
2 Mar 2009
Mesajlar
657
Tepkime puanı
26
tanıdıktı, vs. gibi ilgisiz nedenlerle temel tasarım ve tipografi eğitimi/bilgisi olmayanlara asla logo yaptırılmamalıdır.

Açıkçası bu çalışmayı yapan kişi bir tanıdık. Profesyonel birisi değil.

Rica ederim. Gerçi müneccim değilim ama galiba yine yanılmadım.

Şöyle düşünün, Allah korusun ameliyat olmanız gerekse, mesala "tanıdık bir hasta bakıcı"ya asla teslim olmazsınız değil mi... İşte, işler ehline verilmiyorsa özünde yine aynı şey; ha sağlığını, ha görsel kimliğini kaybetmişsin...

Hattâ eğitimsiz birinin, kazara nispeten doğru çıkardığı bir logo tasarımının bir kıymeti olmadığı gibi, bilgisiz kişilerin beğeni ve değerlendirmelerinin de bir hükmü yoktur. Çünkü:

“Cahilin dediğine bu yüzden aldırış edilmez. Söyledikleri umursanmaz. Çünkü o, önünü görmekten acizdir; arkasını, sağını solunu, altını üstünü görmekten de...
Onun söylediğinde, bir an için, muhal farz bir isabet bulunsa bile, bu isabet tümüyle tesadüfî olduğundan, yani herhangi bir tefekküre dayanmadığından geçerli sayılmaz. Bu nedenledir ki, âlimin içtihadı isabetsiz de olsa değerlidir; fakat cahilin mütalaası isabetli de olsa değer taşımaz. Çünkü vardığı sonuç tefekküre dayanan bir mütalaanın ürünü değildir; herhangi bir argümana dayanmaz."
(Rasim Özdenören)

Belirttiğim gibi, yaklaşımları temelden hatalı olan bir çalışmanın diğer problemlerine değinmeyi gereksiz görüyorum.

Dikkatle dinlemenizi öneririm:

Türkiye'de Grafik Tasarım - Bilgilendirmedir / 1 - YouTube

Arac

https://vimeo.com/46477516
 
Son düzenleme:
Üst