Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Antalya Özel Eğitim Merkezi

hgirua

🌱Yeni Üye🌱
Antalya Özel Eğitim Merkezleri özel eğitim alan mezunu öğretmenleri, psikologlar, odyoloji ve konuşma bozuklukları uzmanları, okul öncesi eğitim öğretmenleriyle ve sosyal hizmet uzmanı ile çalışmaktadır. Eğitimler Özel eğitim uzmanları tarafından; İşitme, konuşma, dil gelişimi, yaygın gelişimsel bozukluklar (otizm, asperger, rett sendromu) ve zihin yetersizliği eğitimi, özel öğrenme güçlüğü eğitimleri, psikolojik destek, aile eğitimi, günlük yaşam becerileri, atölye çalışmaları olarak bireysel ve grup eğitimi şeklinde verilmektedir.

Ayrıca aile eğitim programları, öğrencilere yönelik psikolojik destek çalışmaları, atölye çalışmaları, duyu bütünleme terapisi, günlük yaşam becerileri eğitimleri, işitsel ve görsel algı eğitimleri gibi faaliyetler de yürütülmektedir. Uzman Eğitimci kadrosuyla, Psikologlarıyla, Dil ve Konuşma Terapistleri, Ergoterapistleriyle Modern Binası ve Derslikleriyle Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezimiz her engeli beraber aşmak için sizin yanınızdadır. Eğitime gönül vermiş, daima ilerlemeyi, büyümeyi ve kaliteli eğitim anlayışını benimsemiş eğitimciler tarafından kurulmuştur. Okulumuz özel gereksinimli çocukların ve bireylerin tüm gelişim alanlarını, destekleyerek onlara güvenli ve huzurlu bir ortamda akademik ve sosyal becerileri kazandırmayı ve geliştirmeyi temel ilke edinmiş her biri alanında uzman geniş bir öğretmen kadrosuna sahiptir.

Misyonumuz
Yaşamlarını daha bağımsız olarak sürdürmeleri için; her biri alanında uzman ve deneyimli personel ile engelli bireylere ve ailelerine yönelik; huzurlu ve güvenli bir ortamda eğitim vermektir.

Merkezimizde, farklı gelişen çocuklara yönelik eğitim çalışmaları, her biri alanında uzman ve deneyimli psikologlar, psikolojik danışmanlar, özel eğitim uzmanları, konuşma terapistleri, çocuk gelişimciler, okul öncesi öğretmenleri, zihin engelliler sınıf öğretmenleri, uzman çocuk fizyoterapistleri ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşan bir ekip tarafından yürütülmektedir. Sizden çocuğunuza nasıl koşulsuz sevgi varsa, bizimle ilk buluşmanızda koşulsuz sevgiyle karşılaşırsınız.

Çocuğa sarılmak güven duygusunu artırır. Çocuğun üzerine düşmek ayrı şeydir, ilgilenmek ayrıdır; o yüzden onunla ilgileniyor ve sizlerden de ilgilenmenizi istiyoruz.

Özel Eğitim
Özel gereksinimi olan bireylerin eğitim ve sosyal gereksinimlerini karşılamak için özel olarak yetiştirilmiş personel, geliştirilmiş eğitim programları ve yöntemleri ile onların bireysel yeterliliklerine dayalı, gelişim özelliklerine uygun ortamlarda sürdürülen eğitimdir.

Kaynaştırma
Özel gereksinimli çocukların bireysel gelişimlerini ve toplumla kaynaşmalarını en üst düzeyde sağlamak üzere benimsenen ilke, özel gereksinimli çocukların akranlarıyla birlikte aynı eğitim ortamlarında eğitim alması anlamına gelen eğitim türüdür.

Teknoloji
Akıllı tahta ve bilgisayarlar okul öncesi ve okul döneminde öğretim alanında, eğitim hizmetlerini daha etkili ve verimli bir şekilde yürüterek çağdaş bir öğrenme - öğretme ortamı yaratmak amacıyla terapistlerimizin rehberliğinde bireysel ve grup eğitimlerinde kullanılmaktadır.