Php dosyalarınızı çalıştırabilmek için öncelikle bir apache server kurmalısınız bilgisayarınıza. Apache server toplu paket programlarından appser,phptriad ya da bunların benzeri bir programı kullanacağınız gibi ayrı ayrı da kurabilirsiniz. Sizleri Appserv ün kurulumunu anlatacağım:
Öncelikle Appserv paketini indirelim;
Appserv 2.6.0
İndirdikten sonra kurulum dosyasını çalıştıralım ;
Adım 1:
Bu adımda sihirbaza hoşgeldiğimiz belirtiliyor. Eyvallah diyerek bu adımı Next 'leyerek geçiyoruz. :tongueout:
Adım 2:
Bu adımda lisans sözleşmesi bizlerle paylaşılıyor. Okumak isteyen arkadaşlar okusun. Okumadan geçmeyin. Okuduktan sonra kabul ediyoruz ve "I agree" butonuna basıyoruz.
Adım 3:
[/URL]
bu adımda appserv'ümüzü hangi sürücüye yükleyeceğimizi seçiyoruz. Normalde C'ye yüklenir ama isterseniz D, E ya da F'ye de yükleyebilirsiniz. Bir sakıncası yok. Yine de siz C'ye yükleyin. Formatladığınız zaman boşu boşuna diğer sürücülerde kalmasın bir de silme derdi olur. "Next" butonuna tıklayarak sonraki adıma geçiyoruz.
Adım 4:
Bu adımda yüklemek istediğimiz bileşenleri yüklüyoruz. Programı profesyonel kullanmadığınız takdirde yani ne istediğinizi bilmiyorsanız hepsini yüklemelisiniz .
Adım 5:
Bu adımda sunucumuza (server) isim veriyoruz ve yönetici eposta adresi giriyoruz.
( Server Name ) Sunucu Adı : localhost
Port numarasını değiştirmeyiniz.
Adım 6:
Bu adımda MySql sunucumuzun şifresini belirliyoruz. İsterseniz boş bırakabilirsiniz. Ve yüklemeyi başlatmak üzere "Install" butonuna basıyoruz.
Yükleme başlamıştır.
Adım 7:
Yükleme tamamlanmıştır.
Start Apache ve Start MySql işaretliyken "Finish" butonu ile yüklemeyi bitiriyoruz.
Apache ve Sql serverimiz kurulmuştur artık ve bilgisayarımız açıldığı zaman kendisi aktifleşecektir.
Bı kadar. :smile:
Php ile hazırladığınız sayfaları test etmek için;
Sayfalarınızı şu adrese kaydediniz.
C:\AppServ\www
Dinamik sayfalarla mutlu günler dilerim. :smile:
Öncelikle Appserv paketini indirelim;
Appserv 2.6.0
İndirdikten sonra kurulum dosyasını çalıştıralım ;
Adım 1:
Bu adımda sihirbaza hoşgeldiğimiz belirtiliyor. Eyvallah diyerek bu adımı Next 'leyerek geçiyoruz. :tongueout:
Adım 2:
Bu adımda lisans sözleşmesi bizlerle paylaşılıyor. Okumak isteyen arkadaşlar okusun. Okumadan geçmeyin. Okuduktan sonra kabul ediyoruz ve "I agree" butonuna basıyoruz.
Adım 3:
bu adımda appserv'ümüzü hangi sürücüye yükleyeceğimizi seçiyoruz. Normalde C'ye yüklenir ama isterseniz D, E ya da F'ye de yükleyebilirsiniz. Bir sakıncası yok. Yine de siz C'ye yükleyin. Formatladığınız zaman boşu boşuna diğer sürücülerde kalmasın bir de silme derdi olur. "Next" butonuna tıklayarak sonraki adıma geçiyoruz.
Adım 4:
Bu adımda yüklemek istediğimiz bileşenleri yüklüyoruz. Programı profesyonel kullanmadığınız takdirde yani ne istediğinizi bilmiyorsanız hepsini yüklemelisiniz .
Adım 5:
Bu adımda sunucumuza (server) isim veriyoruz ve yönetici eposta adresi giriyoruz.
( Server Name ) Sunucu Adı : localhost
Port numarasını değiştirmeyiniz.
Adım 6:
Bu adımda MySql sunucumuzun şifresini belirliyoruz. İsterseniz boş bırakabilirsiniz. Ve yüklemeyi başlatmak üzere "Install" butonuna basıyoruz.
Yükleme başlamıştır.
Adım 7:
Yükleme tamamlanmıştır.
Start Apache ve Start MySql işaretliyken "Finish" butonu ile yüklemeyi bitiriyoruz.
Apache ve Sql serverimiz kurulmuştur artık ve bilgisayarımız açıldığı zaman kendisi aktifleşecektir.
Bı kadar. :smile:
Php ile hazırladığınız sayfaları test etmek için;
Sayfalarınızı şu adrese kaydediniz.
C:\AppServ\www
Dinamik sayfalarla mutlu günler dilerim. :smile:
Son düzenleme: