Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

arkadaşlar freehand de renk skalası nedemek?

sss.ibel

🏆Pro Tasarımcı🏆
ve geçişli renk skalası nasıl yapabilirim :(:( lütfen yardım

Son düzenleme:

marduk23

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
valla yanlış bilmiyorsam skala basılacak olan işin hangi makina basıyosa o makina kaç renkse o rekleri ve tramlarını gösteren bişey.nasıl yapılıyor bilmiyorum ama çalıştığın matbaa da ki oparatörler tarafından konuluyor.(eğer sen oparatör değilsen ve bi matbaa da çalışmıyorsan)

Önder Adem

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.istanbulletiket.com
ve geçişli renk skalası nasıl yapabilirim :(:( lütfen yardım

renk skalası yapılan işin baskıda doğru renklerle basılıp basılmadığının kontrolü amacıyla işin kesim kroslarının dışına konulur, matbaalarda densitiy, renk ve tram ölçer cihazlar bulunmaktadır, ustalar verdiğiniz renk skalasının değerlerini ölçüp gereken ayarlamaları yaparlar.. Kapaca verdiğim jpeg deki gibi birşeydir, işin üzerinde kullanılan tüm ana renklerin (CMYK ve varsa pantone) 0'dan 100'e kadar 5'er aralıklarla tramlarının verilmesiyle hazırlanır. Forumda arama yaparsanız daha profesyonel örneklerine rastlayacaksınız.

skalaai1.jpg

sss.ibel

🏆Pro Tasarımcı🏆
ilginiz ve yardımınız için çok teşekkür ederim:)

mustafha

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bire bir kağıt üzerindeki renklerın olduğu kodlardan olusan bır kısımdır pantone katalogundan bakarak seçilen rengin kodların oldugu yerdır.Böyle biliyorum umarım yanlışım yoktur varsada duzeltmenızı rıca eerım