Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

ASP'den anlayan hiç mi kimse yok?

caneralcilioglu

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Öncelikle Selamlar,
Arkadaşlar access veri tabanına admin panelinden girdiğim kategorilerin anasayfamda menü tarzında kategoriler bölümünde gösterilmesini istiyorum. Ancak sadece gösterilmesi değil bir nevi menü görevi görerek ilgili kategoriye köprü oluşturmam gerek. Biliyorum basit bir yolu var ve bu konuda kaynak kısıtlı. Lütfen yardım edin hangi araç ile nasıl yapabilirim. Sadece veritabanından kategori adını sutunun verileri çekeceğim bu verileri menu şeklinde kategori_url sutununda kayıtlı olan sayfaya köprü yapacağım nasıl yapabilirim ? Yardımlarınızı bekliyorum..
Arkadaşlar lütfen biraz yardımcı olalım hiç 2 satır birşeyler yazacak yok?

drawsever

🌟Usta Tasarımcı🌟
kategori adını veritabanından çekerken, aynı zamanda ilgili url'yi de çekmeniz gerek. ya da direk url yerine id numarası kullanmışsanız onu çekmelisiniz.

daha sonra her iki veriyi de do while-loop döngüsü içine yazabilirsiniz.

bu döngü içinde de kategori adını <a href></a> kodları arasına alacaksınız.

<a href></a> html kodlarının içinde de url değeri olarak id ya da url'nin direk adresi yer alacak.

caneralcilioglu

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Kategori adlarını bir dropdownliste çekip sonrada bu dropdownlistten seçtiğim kategoriyi gridview'de görüntüleyerek düzenleme yapmak istiyorum. Veritabanım afrklı tablolar halinde kategoriler bu kategorilerde de firmalar var.