Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Baskıda TRAM değeri nerden vermem gerekiyor???

ezgi_ist

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar baskı konusunda bilgim zayıf o yüzden yardımınıza ihtiyacım var.yeni işe başladım freehandde yaptığım çalışmayı aydıngere çıktı olarak matbaaya gönderdim matbbadan tramını %100 yapmamı istediler.Bu tram değerini nerden nasıl vericem.bana acil olarak cevap verebilirseniz çok memnun olurum.

Benzer konular

Grafik34

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
işiniz kaç renk? %100 siyah yapacaksanız kullandığınız renkleri aydıngere çıkış alırken.
Birden fazla renk varsa (diyelim 3 renk); 3 kopya yapıp kullanılan renkleri siyahla değişmelisiniz.

Son düzenleme:

ezgi_ist

🌱Yeni Üye🌱
3 renk olduğunu varsayarsak eğer.yani birbirinden farklı 3 rengi ayrı ayrı ayırcam ama her birini siyah renk değerini %100 olarak yapıcam.bu şekildemi olacak.şu 3 renk olayını biraz daha açabilirseniz sevinirim.
Teşekkürler

ccckezman

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
tramı %100 yapmak demek su sekilde anlatayım bi kare cizdin icine 10 siyah verdin yani ne oldu %10 siyah(acık gri) bunu direk siyah yaparsan %100(siyah zemin) olmus olur ama bence matbanın senden istedigi farklı bisey sen özel renk basılacak bi isi direk gönderdin oyuzden bikac renkte film cıkıyor ve matba senden bunu teke dusurmeni istiyor

grafike

🏆Pro Tasarımcı🏆
eğer işin 3 renk ise anladığım kadarıyla her rengi printıra gönderirken %100 olarak yap renkleri mesela magenta cyan yellow gibi, çıkış alırken sadece bu renkleri bas olur öyle.

Grafik34

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
3 renk olduğunu varsayarsak eğer.yani birbirinden farklı 3 rengi ayrı ayrı ayırcam ama her birini siyah renk değerini %100 olarak yapıcam.bu şekildemi olacak.şu 3 renk olayını biraz daha açabilirseniz sevinirim.
Teşekkürler

Her üç rengide siyah ile değişiyorsunuz. Örnek olarak resimde göstermeye çalıştım.
Standart bir yazıcı kullandığınızı varsayarak bu şekilde yapmalısınız.

rennnkkk.jpg

ezgi_ist

🌱Yeni Üye🌱
çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için arkadaşlar...

erhanseyis

🌱Yeni Üye🌱
çok renki işlerde aydırger değilde film daha kaliteli olur ve maliyeti çok az bişeydir.
baskı trigomi değilde boyalar karıştırılarak renk yapılacaksa kullanacağın renk adetinden başka renk kullanma film çıktısında sorun çıkmaz o zaman bu tarz işlerde renk örneği yoksa pantone kodunu vermek zorundasın
saygılar...