Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Bayın..... Group için katalog kapağı ve sayfaları tasarımı. . .

Benzer konular

Arif ARINMIŞ

♾️Grafik Gurusu♾️
bu da yorumsuz :S
korkuyorum :) ya beğenmezlerse diye düşünmeye başladım :p
:|

Pınar Bozdemir

👑Efsanevi Grafiker👑
Merhaba

Çalışmanızı nceledim fakat çok boşluklar var.Daha dolu dolu bir çalışma yapmalısınız.Verilen bilgi az ise elinizdeki iyi kullanmalısınız.
resimlerin kenarlarında ki o kaba ve çirkin görünen kalın çerçeveleri kaldırısanız.
Ön Kapakta ortada kullandığınız vektörel uygun değil.
Sağ üstteki resimleri niye oraya sıkıştırdınız.daha güzel bir şekilde kullanalıbilirdi.
Ayrıca iç dizayn o kadar boş kalmışki özensiz duruyor.

Güzel bir zemin seçerek başlayabilirsiniz.Göz yormayan çerçeveler ayrıca yazıları biraz daha büyük kullanabilirsiniz.

İyi Çalışmalar

Arif ARINMIŞ

♾️Grafik Gurusu♾️
Ön kapakta tek resim kulanmam gerekiyordu aslında. Neden derseniz müşteri eski işin aynısını istedi. Yani yazılar ve resimler aynı miktarda olsun dedi. Resimler kaliteli olarak ayrıca aradım kullandım. Yazılar aynı duruyor ve müşteri sadelikten yana. Diğer bir şirkete de aynı işlemi yaptım ama ordaki müşteri de dolu dolu sayfalar istediği için resimlere boğdum :) . Hatta 20 sayfalık bir işi 24 sayfaya çoğaltacağım. Fotoraflarda ne yazık ki polaroid efekti vermeliyim. Müşteri isteği. Vektöre gelince düşünceni uygulayıp alternatif olarak yapacağım. Bu arada not olarak ekleyim. Metal zemin vektörler gibi her şeyi kendim hazırlamaktayım. Bu işte ve diğer işlerimde hiç bir hazır materyal kullanmaya çalışıyorum . . .

Pınar Bozdemir

👑Efsanevi Grafiker👑
Ön kapakta tek resim kulanmam gerekiyordu aslında. Neden derseniz müşteri eski işin aynısını istedi. Yani yazılar ve resimler aynı miktarda olsun dedi. Resimler kaliteli olarak ayrıca aradım kullandım. Yazılar aynı duruyor ve müşteri sadelikten yana. Diğer bir şirkete de aynı işlemi yaptım ama ordaki müşteri de dolu dolu sayfalar istediği için resimlere boğdum :) . Hatta 20 sayfalık bir işi 24 sayfaya çoğaltacağım. Fotoraflarda ne yazık ki polaroid efekti vermeliyim. Müşteri isteği. Vektöre gelince düşünceni uygulayıp alternatif olarak yapacağım. Bu arada not olarak ekleyim. Metal zemin vektörler gibi her şeyi kendim hazırlamaktayım. Bu işte ve diğer işlerimde hiç bir hazır materyal kullanmaya çalışıyorum . . .

Yorumunuzdan anladığım kadarı ile tasarımcı değil uygulamacısınız.Müşterinin istediği revizeler tabiki oluyor ama müşterinin her istediğini yapmak Sizin uygulamacı olduğunuzdan başka birşey değildir.Müşteri iişi ister fikirlerinide söyler "UYGULAMACI" müşterinin istediği herşeyi yapar.Ama müşteri iş ister "TASARIMCI" müşterinin her istediğini yaparsa piyasada iyi yerlere gelemez."UYGULAMACI"olarak hayatını devam ettirir.

Arif ARINMIŞ

♾️Grafik Gurusu♾️
Önceden de dediğim gibi bir çok yerde yazdığım gibi ben grafiker değilim. Bilgisayar teknikeriyim. Ancak okul hayatım boyunca grafik üzerine eğitim aldım. Okulumdan sonra ücretsiz ajanslarda çalıştım. Hem işi hemde tasarım inceliğini öğrenmek açısından. En önemlisi ise ben her işimi zevkle yaptım. Uygulamacı değilim. Adam sadece yazı miktarı ve sadelik istedi dedim hatırlarsan ya da yorumumu tekrar okursan ;) . uygulamacıları gördüm tarayıcı ile tarayıp aynı işi tekrar çiziyorlar. Ben ise özgün olarak ve yaptığım iş ile bağlantı kurarak çiziyorum. Bu işte alüminyum işleri yapan şirket olduğu için metal bir desen hazırladım. Tasarımlarda göz doldurmak için sayfayı doldurmak önemli değildir. Önemli olan sadelik kullanarak vurguyu yapmaktır. Eğer uygulamacı olsaydım direkt sitelerden hazır şablonların üzerine oturturdum. Ama yeniden diyorum o sayfalarda gördüğün tüm çizimler bana ait. Müşteri yanıma oturdu hadi yapalım dedi hatta ama ben kibar bir dille yolladım. Kendim hazırladım. İstediği tek şey o sayfada 3 resim var ise 3 yeni resim koymam ve var ise aynı metinleri yazmam. Kompozisyonuma karıştırmadım. Yorumun için teşekkür ederim.
eski tasarımlarıma baktığımda bunları ben mi yaptım diyorum. 1 yıl önceki işlerim ile aradaki farklar çok büyük. Bu kendimi geliştirdiğimi gösteriyor. Tecrübem ise 1 yıl bile değil. Ama iişyerimdeki 35 yaşındaki grafiker bile artık benden güzel yapıyorsun diyorsa ve bu grafiker büyük ajanslarla çalışmış biri ise sanırım uygulamacı değil tasarımcıyımdır.

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Burada esas vurgulanmak istenen sayfalarda ve kapakta çok fazla ve birbirinden oldukça kopuk boşlukların olması.Yoksa çalışma neden sade? diye eleştiri yapılmıyor.Evet sadelik iyidir.Tüm çalışmalarında sürekli sadelikten yana olan birisi olarak açıkcası ben de çok boş buldum sayfaları.

Arif ARINMIŞ

♾️Grafik Gurusu♾️
Burada esas vurgulanmak istenen sayfalarda ve kapakta çok fazla ve birbirinden oldukça kopuk boşlukların olması.Yoksa çalışma neden sade? diye eleştiri yapılmıyor.Evet sadelik iyidir.Tüm çalışmalarında sürekli sadelikten yana olan birisi olarak açıkcası ben de çok boş buldum sayfaları.

değerli yorumun için teşekkür ederim. Eğer onaylanmaz ise boşlukları biraz daha azaltmayı deneyeceğim. saol ;)

blackslope

🏅Acemi Tasarımcı🏅
eline sağlık. ancak diğer meslektaşlarımında dediği gibi çok fazla boş alan mevcut.

KaleminELiFHali

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.kaleminelifhali.com
arixira ? Çok hoşuma gitti.. Gayet şık duruyor.. Ama sirine24 de haklı.. Emeğine sağlık kardeşim.. <3

Ayrıca şöyle de birşey var; boşluk var diye de şiir yazacak halin yok.. :) Ben çok beğendim.. Renkler ve zemin, alt ve üst kısımlardaki şeritler.. Hepsi çok şık..

Arif ARINMIŞ

♾️Grafik Gurusu♾️
arixira ? Çok hoşuma gitti.. Gayet şık duruyor.. Ama sirine24 de haklı.. Emeğine sağlık kardeşim.. <3

Ayrıca şöyle de birşey var; boşluk var diye de şiir yazacak halin yok.. :) Ben çok beğendim.. Renkler ve zemin, alt ve üst kısımlardaki şeritler.. Hepsi çok şık..

teşekkür ederim gururum okşandı :)