Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Bende merhaba diyeyim

silmarillion

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhaba arkadaşlar ben yeni üye oldum.Aslında bir grafik tasarımcısı değilim.Ben sadece tasarıma olan meraktan buradayım.Çünkü önümde 3ds max,photoshop,corel draw ve autocad açık ben onlara bakıyorum onlar bana bakıyor.Bu işi kıvıracağım dedim kendime ve bu serüvene başladım.Sizlerinde bilgi ve tecrübeleri ile iyi bir birikim kazanacağıma inanıyorum.
Bir uyarıda bulunayım ben çok sık eleştiri yapan biriyim.Huyum bu.Herşey mükemmel olana kadar rahat duramam.Şimdiden çalışmalarınıza burnumu sokarsam affınıza sığınayım:)
Sakın forum kurallarını okuyun da demeyin:)Çünkü okudum:)

Hepinize iyi çalışmalar dilerim.

Benzer konular

By_Desıng_Omer

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhaba arkadaşlar ben yeni üye oldum.Aslında bir grafik tasarımcısı değilim.Ben sadece tasarıma olan meraktan buradayım.Çünkü önümde 3ds max,photoshop,corel draw ve autocad açık ben onlara bakıyorum onlar bana bakıyor.Bu işi kıvıracağım dedim kendime ve bu serüvene başladım.Sizlerinde bilgi ve tecrübeleri ile iyi bir birikim kazanacağıma inanıyorum.
Bir uyarıda bulunayım ben çok sık eleştiri yapan biriyim.Huyum bu.Herşey mükemmel olana kadar rahat duramam.Şimdiden çalışmalarınıza burnumu sokarsam affınıza sığınayım:)
Sakın forum kurallarını okuyun da demeyin:)Çünkü okudum:)

Hepinize iyi çalışmalar dilerim.

öncelikle hoş geldiniz oki siz eleştiden hoşlanıyorsunuz bende bayılırım eğerki eleştirecekseniz en azından bildiğiniz konu hakkında eletirilerde bulunmanızı öneririm yoksa eleştirirken eleştirilerin altında kalmayın. hayırlı forumlar

h.salma

🌟Usta Tasarımcı🌟
Nickinizi hayatımda okuduğum en güzel kitaptan almışsınız. Grafik tasarımına ilgi duyuyorsanız umarım hayal gücünüz Tolkien kadar iyidir. Zira ben Tolkien'ın ki gibi bir hayal dünyası henüz görmedim.

Foruma hoşgeldiniz...

silmarillion

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Teşekkür ederim.

By_Desıng_Omer
Uyarınızı dikkate alacağım.Eleştirilerden kaçmam.Altında kalacaksam kalayım.Bilmediğim konuya merakla yaklaşırım.Hata yapacaksam yaparım.Hata yapmayan insan nasıl öğrenecek?Ben tasarım hakkında en az sizler kadar detaylı bilgilere sahibim.Sahip olmadığım tek şey hayal dünyamı çizgilere aktaramamak.Yani programları kullanamamak.Sizlerin aldığı eğitimi almamış olabilirim.Tasarım konusunda,sanat konusunda bir sürü ingilizce kitap ve metin okumuşumdur.Bunları okurken yazarın hayal dünyasına ve kişiliğine(Biyografisine) kadar inmişimdir.Ben çizgiyi çizgi olsun diye çizmem.O çizgiye ruh yüklemedikten sonra herkes çizgi çizer.Bilmediğim konularda sizlerden yardım beklerim.Eleştiri yapıp altında kalacağım yerler elbette olacaktır.Sizler galiba yaptığınızı satma peşinde olduğunuz için eleştiriyi sadece müşteriden almayı beklersiniz.Yanılıyor muyum?Yaptığınızı nede olsa müşteriniz alacak.Ama unutmayın ki o müşterinizin piyasaya sunacağınıda alacak olan benim.Müşterilerinizin yapacağı ankete yada ürün hakkında değerlendirme panosuna ürün hakkındaki değerlendirmeyi yazacak olanda benim.Bilmediğim konularda eleştiri yapmamaya dikkat edeceğim.Uyarınızı memnuniyetle yerine getireceğim.Benim amacım tasarımlarınıza kötü niyetle yaklaşmak değil mümkünse daha iyiye taşımak ve yapmış olduğunuz tasarımları ileride bende yapabilmeyi ummak olacak.

h.salma
Hayal gücüm J.R.R.Tolkien kadar iyi olmasa da arkadaşlarım hayal gücüm hakkında dehşete düştükleri olmuştur.Hayal etmeyi çok severim.Günümün 3/2'si hayal etmekle geçiyor diyebilirim.Tolkien müthiş bir insandı.Eserlerini 3 dilde okudum.Tolkien'in hayal gücünü tam anlamıyla çizgiye dökecek bir kişi tanımıyorum daha.Fakat başarılı olanlarda yok değil.Tolkien bu dünyada değilde kendi kurduğu bir orta dünyada yaşıyordu.Tolkien seven birine rastladığım için mutluyum.

Karaca Serin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Silmarrion hoşgeldin sanırım, güzel.
Tolkien'in hayalini kimle, kimlerle mukayese ederek, ''Tolkien'in hayal gücünü tam anlamıyla çizgiye dökecek bir kişi tanımıyorum'' diyorsunuz? Ama dürüstsünüz, tanımıyorum diyerek.

Hem şu da var; Tolkien'in hayalleri biz Türklerin hayalatıyla benzeşmez. Tolkien Batı dunyasının mitolojisinden yararlanıp kurgu yapmış bir zevattır. Halbuki bizim efsanelerimizde bu tür -fazlasıyla gerçeküstü- kurgular yer almaz. Bizdeki hikayeler daha bir ayakları yere değen konumdadır... Kendi tarihinizin öykülerini okursanız, Tolkien'den daha fazlasını hayal etme gücünüz olabildiğini -belki de- görebilirsiniz...

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Teşekkür ederim.

By_Desıng_Omer
Uyarınızı dikkate alacağım.Eleştirilerden kaçmam.Altında kalacaksam kalayım.Bilmediğim konuya merakla yaklaşırım.Hata yapacaksam yaparım.Hata yapmayan insan nasıl öğrenecek?Ben tasarım hakkında en az sizler kadar detaylı bilgilere sahibim.Sahip olmadığım tek şey hayal dünyamı çizgilere aktaramamak.Yani programları kullanamamak.Sizlerin aldığı eğitimi almamış olabilirim.Tasarım konusunda,sanat konusunda bir sürü ingilizce kitap ve metin okumuşumdur.Bunları okurken yazarın hayal dünyasına ve kişiliğine(Biyografisine) kadar inmişimdir.Ben çizgiyi çizgi olsun diye çizmem.O çizgiye ruh yüklemedikten sonra herkes çizgi çizer.Bilmediğim konularda sizlerden yardım beklerim.Eleştiri yapıp altında kalacağım yerler elbette olacaktır.Sizler galiba yaptığınızı satma peşinde olduğunuz için eleştiriyi sadece müşteriden almayı beklersiniz.Yanılıyor muyum?Yaptığınızı nede olsa müşteriniz alacak.Ama unutmayın ki o müşterinizin piyasaya sunacağınıda alacak olan benim.Müşterilerinizin yapacağı ankete yada ürün hakkında değerlendirme panosuna ürün hakkındaki değerlendirmeyi yazacak olanda benim.Bilmediğim konularda eleştiri yapmamaya dikkat edeceğim.Uyarınızı memnuniyetle yerine getireceğim.Benim amacım tasarımlarınıza kötü niyetle yaklaşmak değil mümkünse daha iyiye taşımak ve yapmış olduğunuz tasarımları ileride bende yapabilmeyi ummak olacak.

h.salma
Hayal gücüm J.R.R.Tolkien kadar iyi olmasa da arkadaşlarım hayal gücüm hakkında dehşete düştükleri olmuştur.Hayal etmeyi çok severim.Günümün 3/2'si hayal etmekle geçiyor diyebilirim.Tolkien müthiş bir insandı.Eserlerini 3 dilde okudum.Tolkien'in hayal gücünü tam anlamıyla çizgiye dökecek bir kişi tanımıyorum daha.Fakat başarılı olanlarda yok değil.Tolkien bu dünyada değilde kendi kurduğu bir orta dünyada yaşıyordu.Tolkien seven birine rastladığım için mutluyum.

Öncelikle hoş geldiniz diyorum. Umarım aradığınızı bulabilirsiniz.

Sitemiz de bulunan profesyonel olarak bu iş ile ilgilenmekte olan arkadaşlarımın da benim gibi düşünerek sadece yaptığı işleri "meslektaşları" ve "tüketiciler" gözü ile eleştiriler almak ve kendisini daha iyi geliştirmek adına paylaşım yapmaktadır. Ya da internet ortamında kendi portfolyo sunu oluşturup referans çalışmalarını burada yayınlamaktadır. Yani sizin dediğiniz gibi sadece amaç müşteri yorumu değildir.

Bir diğer kırmızı ile belirttiğim konuya gelecek olursak. Hayal gücü elbette ki bizlerin en önemli sermayesidir. Fakat 3/2 zaman ayırmakta yapmaya yetecek kadar zamanı bizlere bırakmaya bilir. Hayal güzel bir kahvaltıdır. Fakat kötü de bir akşam yemeğidir.

silmarillion

🏅Acemi Tasarımcı🏅
KEYKUBAT
Hoşbuldum sanırım.Rumuzum yazmış olduğunuz gibi "Silmarrion" değil,"Silmarillion"...Ama o kadar da önemi yok sanırım hitabın.Önemli değil.
Evet tanımıyorum.Eğer siz tanıyorsanız bana da örnekler gösterirseniz çok sevinirim.Bir bilgi daha kapmış olurum sayenizde.Bunun değerini bilemezsiniz.
John Ronald Reuel Tolkien bir dilbilimci,fantastik kurgu yazarı ve ayrıyetende bir profesördür.Hikayelerinde orta dünyayı kurmakla kalmayıp orada kullanılan dillere,ırklara ve tasvirine kadar herşeyi kurgulamıştır.Kendi kültürümü bilmediğimi nereden çıkardınız?Neden birden Tolkien konusunda takılıp milliyetçiliğe vurdunuz?Ben acaba Türkler çizemez mi dedim yazılarımda?Ya da bu forumdakiler yapamaz mı dedim?Neden milliyetçilik duygularınız kabardı birden?
Dediğiniz üzerine kendi kültürümü tekrar hatim edeceğim.Bundan büyük zevk duyarım tekrar.Tekrarın kimseye zararı yok faydası vardır.Önerileriniz için teşekkür ederim.

Volkan TEKİN
Hoşbuldum.Teşekkür ederim.Siteyi tekrar tanıtma gereği duyduğunuz için teşekkür ederim.Aradığım şeyleri buldum hatta fazlasını diyebilirim.Kendimi yavaş yavaş geliştireceğim site ve arkadaşların örnek ve alakaları sayesinde.Bir kez daha teşekkürlerimi sunarım bu konuda.Diğer kırmızıya dediğiniz gibi katılıyorum.Eğer birşeyler öğrenmeye başlarsam hayal gücümü ve hayal gücümü çizgilere aktarma konusunu eşitleyeceğim.Zaman yetmeyecek biliyorum.Ama sabır en büyük derstir.Alakanıza teşekkür ederim.

lesyaselya,nucat,koserim,Mehmet NAS
Hoşbuldum.Teşekkür ederim.

Karaca Serin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Silmarillion, 'tanımıyorum' ifadeniz için sorum hala aynı, ''Tolkien'in hayal gücünü kimle, kimlerle mukayese ederek, ''Tolkien'in hayal gücünü tam anlamıyla çizgiye dökecek bir kişi tanımıyorum'' diyorsunuz?

Tanımıyorum diyen sizsiniz, iddia sahibisiniz. Kaldı ki, ben Tolkien'i ve eserlerini mesele yapmış değilim, bu yüzden, ondan daha iyiler var mı, varsa nerde, kiminle, ismi nedir gibi ispata yonelik alışveriş metodu kullanmayacağım. Kendi kültürünüzü 'hatmettiğinize' göre bizde Tolkien tarzı isimler var mı bunu siz söylemelisiniz. Veya, ''ben inceledim bizde böyle adamlar yok'' diyebilmelisiniz...
Kültürünüzü bilmiyorsunuz demedim. (Umarım biliyorsunuzdur.) Kendimden, memleketimden bahsediyor olmam, neden 'milliyetçilik duygularımın kabarması' olsun ki? Tabii ki önce kendi ülkemde hayal ederim herşeyi. Ülkemdeki tarihi hayal etmek için Tolkien üzerinden konu açmak bana abes gelir.

ince soru: tekrar hatim etmek ne demektir?

Son düzenleme:

silmarillion

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Kıyaslama isteğiniz sizden çıktı madem bu kadar meraklısınız isim öğrenmeye kıyasladığım kişileri söyleyeyim.

John Howe
Ted Nasmith
Alan Lee

Sakın deme ki bunlar J.R.R.Tolkien'in hayal dünyasını çizgiye vurmuşlardır.Sadece kendi hayallerini çizgiye vurmuşlardır.Anlatmak istediğim ince nokta burasıydı.Bu saydıklarım en iyi Tolkien illüstratörleridir.Tolkieni "en iyi" yansıtan kişiler yani.Tam anlamıyla Tolkien'den başka onun hayal dünyasını kim yansıtabilir ki?

Kaldı ki ben o söylemimde iddia etmek gibi bir tavrım yoktu.Ama siz kendinizi herşeyden üstün görmüşsünüz ki yada bir yaranız var ki sataşma için bahaneler aramışsınız.Dikkat ederseniz burası bir tanışma yeri idi.Arkadaş Tolkien hayranı olduğumu düşünüp bana yazmış.Kaldı ki bir Tolkien hayranıyım evet.Bundan zerre suçluluk duymuyorum.

Siz eleştirilerinize devam edin.Benim için sakıncası yok.Eğer forumdan yıldırmaksa beni amacınız daha çok beklersiniz.Benim alacağım daha çok bilgiler var.Beni bu kadar değerli gördüğünüz için teşekkür ederim fakat ben sizi şu anda öğrenmek için açtığım photoshop ve corel draw'ın çizgileri kadar değerli görmüyorum.Çünkü burda bana tartışma yaratarak öğrenmemi engelliyorsunuz.Lütfen kırıcı değil yapıcı olmaya çalışın.Kendinizi büyük görmek ise benden o zaman siz büyüksünüz.Oldu mu.Muradına erdin mi?

Ben Tolkien'den başka fantastik kurgu dalında bir üstad tanımam.Bunuda açıkca söyleyeyim.Benim hayal dünyam sizin gibi milliyetçilikle sadece Türk kültürü ile sınırlı değil.Hem benim Türk olduğum kanısına nereden vardınız?Ya değilsem.Öğrenmek zorunda mıyım o zaman Türk kültürünü?Sen herşeyi kendi ülkende hayal et.Benim hayal dünyama karışmaya hakkın yok.Ben daha ortaya birşeyler sunmuş değilken bu ne soğutma çabasıdır anlayamadım.Kendini çok üstün görüyorsan sen üstünsün.Ben hayal etmek için ülkemizin tarihini hayal etmek zorunda değilim.Sen hayallerimi milliyetçilikle sınırlayamazsın.Buna faşistlik denir.Hayal dünyası özgürdür.Ne hayal etmek isterse onu hayal eder.Hayal dünyasında din,dil,ırk ayrımı yoktur bildiğim kadarı ile.Kaldı ki Tolkien'den bahsetti arkadaş bende yanıt verdim kendisine.Olay bundan ibaret.Siz ise tutup milliyetçiliğe vurdunuz olayı.

Ne demektir yahu ben Türk kültürünü düşünecekmişim?İstediğim kültürü düşünür istediğim kültüre sempati duyarım.Sen yada başka biri beni bu konuda kısıtlayamaz.

Hatim etmek olayında konuyu nereye çektiğinizin farkındasınız umarım.Oyununuza gelmeyeceğim."hatim indirmek" sizin bahsettiğiniz.Benim bahsettiğim ise mecaz anlamdır.Hatim etmek derler bizim buralarda.Tekrar gözden geçireceğim demek istedim.Benimle ilgili eleştiri yapmaya serbestsiniz.Ama ben bundan sonra size cevap vermeme kararı aldım.Konu yeterince uzadı ve ben çizim öğrenmek istiyorum.Bu konuda düşünceleriniz ve bana vereceğiniz bilgileriniz varsa alayım.

Lütfen yüksek egolarınızı tatmin etmek için başka insan kullanın.Ben burada Photoshop ve Corel Draw öğrenmek için bulunuyorum.Sizlerin bilgilerinizden faydalanmak istiyorum.Amacım sizleri kırmak yada uzun zamanlar emek veripte ortaya çıkardığınız eserleri baltalamak değil.Eleştiri istemezseniz bana özel mesaj yazarak bildirebilirsiniz.Yada sizi kırdıysam lütfen bana özel mesajla ulaşıp hatalarımı söyleyiniz ki sizden özür dileme kalbinizi tekrar kazanabilme şansım olsun.Çünkü bu işi öğrenebilmek için sizin değerli bilgilerinize ihtiyacım var.

Karaca Serin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Size hakaret etmedim. Etik dışı olan bir şey de yok.. Tenkidi sevdiğini söyleyen biri, bu kadar kırgın olmamalı..

''...çizim öğrenmek istiyorum.Bu konuda düşünceleriniz ve bana vereceğiniz bilgileriniz varsa alayım'' demişsiniz. Hadi buyurun:

1- Tolkien 'Dil bilimci'dir madem, siz önce, Tolkien'in bu dilcilik hayalinden yararlanınız. Grafikte başarı, önce kullandığın dilin imlasını iyi yapabilmekle başlar.

2- Bol bol karakalem çalışmalar yapmalısınız. Elinize kıvraklık kazandırır.

3- Bir grafik çalışmaya rast geldiğinizde, ''Bunu ben nasıl yapardım?'' sualini kendinize sorunuz.

4- Özgün olmaya çalışmalısın, ama taklittten de kaçınmamalısın. Fakat ''Taklitçi'' olmayacaksınız.

5- Hoşgörülü olmalısınız; Kendinize, tabiata, tenkide, geçmişe, kültüre, tarihinize...ki, bu hoşgörü yapacağınız çalışmalara da yansısın...