delly_sweet
🌱Yeni Üye🌱
bunlarda benım calısmalarm yorumlarınızı beklıyorum..!
tek kelime ile harika... bir öğrenci için çok başarılı çalışmalar bence..
tebrik ederim, başarılar dilerim.
harika : Yaradılışın ve imkânların üstünde nitelikleriyle insanda hayranlık uyandıran, Nitelikleriyle hayranlık uyandıran, eksiksiz, kusursuz.
tekrar düşünün bence neresi harika?
portrelerdeki anatomik bozukluklar mı çizim tekniğinde ki eksikler mi?
o balığın yuttuğu deniz kızında gözler nerede mesela?
yada elleri neden böyle?
geliştirebileceği bir yeteneği vardır belki ama asla "harika" değil
daha bir sürü eksik ve hata sayılır bu çizimlerde
öğrenci olması yada yaşının küçük olması mı bu hataları görmezden geldirip "harika" dedirtiyor?
bu konu defalarca konuşuldu şimdi yeniden mi dönelim aynı konulara
siz bu aşamada "harika" demeye devam edin emin olun müthiş faydalı oldunuz bu gence
şimdi sizin bu tavrınızdan yola çıkar toplumun pohpohlayan sırt sıvazlayan "yürü be koçum" tavrına atıfta bulunur eğitim sisteminin yanlışlarından dem vurur sonra yine size döner ve "yaptığınız hatayı iyi göstermeye çalışmak yerine kabul edin, harika öyle kolay kullanılabilecek bir kelime değildir ve bu arkadaşın çalışmaları harika olmanın yanından bile geçmez. eğer bir yeteneği varsa ve gelişmeye açıksa da siz bu pohpohlayan yorumlarınızla onun önüne takoz olmaktan öte gidemezsiniz" de derdim ama dediğim gibi yinemi dönelim bu konulara?
harika : Yaradılışın ve imkânların üstünde nitelikleriyle insanda hayranlık uyandıran, Nitelikleriyle hayranlık uyandıran, eksiksiz, kusursuz.
tekrar düşünün bence neresi harika?
portrelerdeki anatomik bozukluklar mı çizim tekniğinde ki eksikler mi?
o balığın yuttuğu deniz kızında gözler nerede mesela?
yada elleri neden böyle?
geliştirebileceği bir yeteneği vardır belki ama asla "harika" değil
daha bir sürü eksik ve hata sayılır bu çizimlerde
öğrenci olması yada yaşının küçük olması mı bu hataları görmezden geldirip "harika" dedirtiyor?
"harıka" "aaaa", "arty:","eace1:",":alkis:" vs bunlar benım gelısımım acısından fayda etmıyorsa kırıcı sozlerde gelısımımıne etkı etmez dıye dusunuyorumyorumlar yapılırken, "bunlar süpeeer", "harikaaaa", "aaaa", "arty:","eace1:",":alkis:" vs. demek arkadaşın gelişimi açısından pek bir faydası olduğunu düşünmüyorum. yaşı, öğrenci ya da profesyonel olmasından ziyade, bizi iliglendiren konu hangi seviyede olduğudur.
eminim yorum yapan herkes hataları ve hangi noktalar üzerinde durması gerektiğini kendi açısından gözlemleyebiliyordur. bunları belirtirken de kırıcı değil yapıcı davranıp, arkadaşın bir sonraki seviyeye geçmesi için gerekenleri göz önüne alarak yorum yapmamız yerinde olur. o yüzden kimse dört dörtlük çizerleri/eserleri referans alıp yorum yapmaması gerekir diye düşünüyorum.
farklı birşey demedim ki! lütfen yazımın ikinci paragrafını da okuyunuz."harıka" "aaaa", "arty:","eace1:",":alkis:" vs bunlar benım gelısımım acısından fayda etmıyorsa kırıcı sozlerde gelısımımıne etkı etmez dıye dusunuyorum
farklı birşey demedim ki! lütfen yazımın ikinci paragrafını da okuyunuz.