Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

bilboard tasarımı yapacağız, photoshopta sorun olur mu

Rpx

🌱Yeni Üye🌱
Selam, aranıza yeni katıldım, Forumunuz çok hoş. Bir sorum olacak, 3 e 3 metre poster/bilboard tasarımı yapacağız, photoshopta sorun olur mu

Benzer konular

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
3*3 alan içine 100 Dpi çalışmanız yeterli..

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
peki hocam kenarlardan kaç mm vermeliyim kesilecek alan için. bu arada cmyk olacak değil mi

Hoca olamadım daha creedwar demeniz yeterli :)

Bu tarz işlerde ortalama olarak 10 / 15 cm iç alandan başlanır çalışmaya..Yani 3*3 baskı alanıysa, sizin 2,85 * 2,85 alan içinde çalışmanın yazı alanlarını ayarlamanız lazım. CMYK olması gerekir evet.

Rpx

🌱Yeni Üye🌱
Anladım. yabancı bir forumda bir arkadaşın verdiği cevap - If it is to be printed by a professional printers I would go with CMYK and 300 DPI...
Profesyonel baskıcılarla çalışacaksanız cmyk 300 dpi yapın diyor.

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Anladım. yabancı bir forumda bir arkadaşın verdiği cevap - If it is to be printed by a professional printers I would go with CMYK and 300 DPI...
Profesyonel baskıcılarla çalışacaksanız cmyk 300 dpi yapın diyor.

300 Dpi olayı matbaa için geçerli bir kavram. Dijital baskıda yüksek ebatta ve 300 dpi çalıştığınızda makineniz kuvvetlide olsa sistemi göçürebilecek kadar sorun yaratabilir. Çünkü zaten pixel üzerine dayalı bir program üzerinde yüksek çözünürlük ve büyük ebatla çalışıyor olursunuz. Sonuç : Cırt!

Bir metreyi geçen işleriniz de 100 Dpi olarak gönderebilirsiniz..

Olay ters mantıkta..Ufak görseller yüksek dpi, büyükler küçük dpi.

Misal 10 metreye 1,5 metre branda işimi 50 dpi baskıya yolladım. Sorunsuz basıldı..

Hasan ÇELİK

🏆Pro Tasarımcı🏆
300 Dpi olayı matbaa için geçerli bir kavram. Dijital baskıda yüksek ebatta ve 300 dpi çalıştığınızda makineniz kuvvetlide olsa sistemi göçürebilecek kadar sorun yaratabilir. Çünkü zaten pixel üzerine dayalı bir program üzerinde yüksek çözünürlük ve büyük ebatla çalışıyor olursunuz. Sonuç : Cırt!

Bir metreyi geçen işleriniz de 100 Dpi olarak gönderebilirsiniz..

Olay ters mantıkta..Ufak görseller yüksek dpi, büyükler küçük dpi.

Misal 10 metreye 1,5 metre branda işimi 50 dpi baskıya yolladım. Sorunsuz basıldı..

Aha birşey daha öğrendim :D Bilmiyordum.. Teşekkürler creedwar :)

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
konu bilboard baskısı ise 1/1 ölçekli çalışma oranında yani cm. çalışıyorsanız;
bilboard kağıdına 50 dpi yeterli olacaktır,
çünkü fason baskı merkezinde siz isteseniz de istemeseniz de operatör bunu düşük pass ta
en iyi şartlarda 35 - 40 dpi da hızlı mod da basacaktır. Tecrübeli arkadaşlar bunu çok iyi bilirler.

Rpx

🌱Yeni Üye🌱
300 dpi'de photoshop da uyarı veriyor zaten siz haklısınız.
300 de 35433 x 35433 iken
100 dpi de 11811x11811