Neler yeni

Bir kitap olsun, Ay çöreği tadında olsun...

graphichd

🌟Usta Tasarımcı🌟
Ay Çöreği ve Deniz Yıldızı

Bir adam var bilir misiniz? Her gece deniz ilk dalgalarla uyanana değin, umutları, hüzünleri, bekleyişleri ve ruhun ışığını, eski kitapların hamuruna katarak rengarenk ayçörekleri yaratan; özgürlük adına, barış adına, emek adına...

Peki, hiç yediniz mi onun bu sihirli ayçöreklerinden? Eğer kocaman bir parça ısıracak olursanız, kendinizi bir anda, küçücük ışıklardan oluşmuş bir gemide bulabilirsiniz; minareler arasında uyuyan bir mahyaya yelken açmış... Belki de birdenbire duyuverirsiniz tulumbacıların o alevlenen şarkılarını; cariyelerin aklına başından alan... Ya da bir tarlanın başucundan, koşarak geliverir yanınıza bir korkluk -emeğin bu en eski koruyucularından sevimli ve cesur varlık- ve onunla elele gidersiniz miting alanlarına, yine kucaklamaya; sevgiyi, alınterini, kardeşliği... Korkmayın sakın, başınızın üzerinden ansızın uçuverirse bir cadı; kaçmaktadır belki o da yakılmaktan...

Sunay Akın 'Ayçöreği ve Denizyıldızı'nı yine bir filozof zekası ve inceliğini, bir çocuğun kalbi, bir şairin duyarlılığı ve bir serüvencinin düşgücüyle sunuyor bizlere. Kitabın her lokması; yaşamın bir başka ucu, dünyanın bir başka köşesi...

'Ayçöreği ve Denizyıldızı' tam bir Sunay Akın'sal deneme... Ama kitaptaki her denemenin sonunu, bir roman okuyormuşcasına merakla beklediğiniz için; yazılanlar belki bir roman, dizelere yansımış, neredeyse hiçbir gerçek kalmadığı için dünyada; belki de bir şiir tüm yazdıkları. Yine de her şeyden önce, çok düşünen, merak eden, araştıran, kolay ikna olmayan bir kitap gezgininin görüp keşfettikleriyle dolu, bambaşka bir iklim bulutu bir yapıt...

Kitabı okuyup bitirdikten sonra bazı geceler 'Anne Frank'ın solgun şarkılarıyla uyanacaksınız uykularınızdan... Ve birlikte, ayışığında titreyen bir kumsalda bulacaksınız kendinizi... İşte o an, eğilip deniz yıldızlarını topladığını göreceksiniz 'Anne Frank'ın... Sabahın ışıklarıyla, hiç beklemedikleri bir anda, onlar da yanıp kül olmasınlar diye..

oreiro

🏆Pro Tasarımcı🏆
paylaşım için teşekkürler

özgüll

👑Efsanevi Grafiker👑
Sunay Akın hiç okumadığım yazarların içerisinde. Ama galiba bu durum değişecek gibi..:)

Teşekkürler.:)

graphichd

🌟Usta Tasarımcı🌟
Teşekkürler. Kendisi çok değerli bir yazar, şairdir. Kendi kurmuş olduğu oyuncak müzesini ziyaretimde kendi ağzından dinlediğim çok hoş bir hikayesi vardır. "İlk şiirimi, Meteoroloji Müdürlüğü'nde çalışan bir memurun kızına yazdım. Henüz 9 yaşındadır. Kızın isminin baş harflerinin dizelerini oluşturduğum şiiri, evlerinin terasında bulunan odunluk kapısının iç kısmına yazdım. Kız, balkona geldiğinde odunluğun kapısını açardım mahsusçuktan!.. Ama şiir kızın gözüne hiçbir zaman takılmaz. Yıllar sonra (ki bir şairdir artık) çocukluğumun geçtiği Trabzon'a gittiğimde, sert geçen bir kışta, içindeki odunlarla birlikte kapının da sökülüp yakıldığını öğrenirim."

özgüll

👑Efsanevi Grafiker👑
Teşekkürler. Kendisi çok değerli bir yazar, şairdir. Kendi kurmuş olduğu oyuncak müzesini ziyaretimde kendi ağzından dinlediğim çok hoş bir hikayesi vardır. "İlk şiirimi, Meteoroloji Müdürlüğü'nde çalışan bir memurun kızına yazdım. Henüz 9 yaşındadır. Kızın isminin baş harflerinin dizelerini oluşturduğum şiiri, evlerinin terasında bulunan odunluk kapısının iç kısmına yazdım. Kız, balkona geldiğinde odunluğun kapısını açardım mahsusçuktan!.. Ama şiir kızın gözüne hiçbir zaman takılmaz. Yıllar sonra (ki bir şairdir artık) çocukluğumun geçtiği Trabzon'a gittiğimde, sert geçen bir kışta, içindeki odunlarla birlikte kapının da sökülüp yakıldığını öğrenirim."

Çok güzelmiş.:)

Hiç vakit kaybetmeden incelemeye alıyorum.:) Yanlış anlaşılmasın tabi ki tanıyorum yalnız hiç bir kitabını elime alıp okumuşluğum yoktu.:)

Tekrar teşekkürler.:)

babushka1

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
çok ama çok teşekkürler...
bu anlatım ve konu için.