Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

bir yazının puntosunu bulmak

eensar

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar, bir gazete ya da dergi veya kitapta yazıların kaç punto ile yazıldığını bulmanın bir tekniği varmı. kolay gelsin.

seabis

🌟Usta Tasarımcı🌟
zamanında onu ölçen milimetrik cetveller vardı. Şimdi varmı bilmiyorum.

child_play

♾️Grafik Gurusu♾️
zamanında onu ölçen milimetrik cetveller vardı. Şimdi varmı bilmiyorum.

Arkadaşımızın bahsettiği gibi böyle bir yöntem kullanılabilir.

İkinci yöntem olarak "göz aşinalığı" ile net olmasa da basılı eserdeki punto değeri kolaylıkla "tahmin edilebilir". :) Eğer yazı karakterlerine ve punto değerlerine "göz aşinalığınız yoksa" yorumumu dikkate ALMAMANIZI dilerim. :) Sadece bir yardımım dokunabilir mi acaba diye düşündüm. :) İyi çalışmalar, saygılarımla. :angel:

gizli

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.nanorator.com
child_play arkadaşımızında dediği gibi göz aşinalığıyla bulunabilir. Lakin çok fazla bilgimiz yoksa o zaman teknolojimiz ilerledi tarayıcıda taratırız ve herhangi bitmap veya vektörel programda açarız ve kaç punto olduğunu analiz edebiliriz umarım yardımcı olabilmişimdir.

mertdonmez

🌱Yeni Üye🌱
punto olarak bulma şansı hakkında bilgim yok ama whatthefont.com adresine resmı ekleyerek fontunu bulabılıyorsun artık :)

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
punto olarak bulma şansı hakkında bilgim yok ama whatthefont.com adresine resmı ekleyerek fontunu bulabılıyorsun artık :)

Forumda bu konu ile ilgili ayrıntılı anlatımlar olduğunu da ben size ifade edeyim. :)

eylemc

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar, bir gazete ya da dergi veya kitapta yazıların kaç punto ile yazıldığını bulmanın bir tekniği varmı. kolay gelsin.
kendinize bilgisayardaki herhangi bir programda bir punto cetveli hazırlayabilirsiniz sonra onu asetata bastırıp gazete, dergi vs. istediğiniz yazının puntosunu öğrenebilirsiniz

hunterboy

♾️Grafik Gurusu♾️
yazıyı tara, kes, frehand de text kutusuna yapıştır puntası çıkar ortaya.
Saygılar

elifex

🌟Usta Tasarımcı🌟
ben o yazıdan bir kelimeyi cetvelle milimetrik ölçer sadece o kelimenin verdiği ölçüyle bir dikdörtgen çizerim..içine aynı kelimeyi yazarım..aynı en ve genişliği veren puntoyu kullanırım...

ogoniki

🌱Yeni Üye🌱
yazının oldugu belgeyı tarar, abby fine reader ile worde aktarıp ordan kaç puntoda oldugunu kolayca öğrenirim. ;):rofl:

ErgunErdal

🌱Yeni Üye🌱
Harfin (büyük harf olmalı) mm. cinsinden yüksekliğini ölçün, çıkan değeri 4,62 ile çarpın.Elde edeceğiniz rakam harfin yaklaşık punto değerini verir. (O an elinde punto cetveli olmayan 'eski' grafikerler bu pratiği kulllanırlar)